Бібліотека ім. С. Олійника

21.01.2020

«Ми єдині і по духу, і по крові»
Історичний екскурс

В історії кожної нації є дати, згадка про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу. Одним з таких свят для України є День Соборності, що відзначається щорічно 22 січня.

Бібліотекарі підготували для школярів Лісового масиву своєрідне «занурення» в цю історичну подію, а допомагали їм в цьому юні активісти з гуртка «Історичні постаті української держави», на волонтерських засадах. Разом зі своїм наставником допомогли присутнім зрозуміти, як Україна «здобувала себе», як стала країною, а потім - державою.  Кожна доповідь про історію Соборності  мала своєрідний стиль та  аргументовані  висновки, а дискусійні запитання стали основним елементом  цього заходу.
Під впливом непідробних емоцій школярі,  в єдиному пориві, запропонували прослухати  Гімн дітей України у виконанні учасників «Little Blues» та  приєднались,  взявшись  за руки.

Тільки в єдності сила і майбутнє України!
 

14.01.2020

«Символ року»
Майстер клас

2020 – Рік мишки,  який обіцяє успіх і везіння.  Час летить швидко і на прохання наших юних користувачів, щоб встигнути до китайського Нового року приготувати подаруночки для своїх рідних,  в бібліотеці був проведений  майстер клас.

Дітки із задоволенням взяли участь у веселій вікторині «Як мишка», розповідали віршики і скоромовки про симпатичного гризуна.
А потім всі разом працювали над особливою привітальною листівкою  «Мишка 3D – символ року». Непідробне захоплення в малюків викликали рухливі оченята  та веселий хвостик  мишки-бешкетниці.
Свято пройшло весело і цікаво, панувала святкова атмосфера, всі залишилися задоволені і поспішили додому, щоб здивувати своєю майстерністю батьків.
 

19.12.2019

«Різдвяний янгол»
Майстер клас

              До бібліотеки, напередодні новорічних свят,  на майстер клас завітали учні  ЗЗСО № 213.
             До Нового року залишилось зовсім мало часу, і в бібліотеці теж почалась підготовка до цього  свята.  Головним елементом   святкового  декору є ялинка, а настрій пухнастій красуні задають ялинкові прикраси.  Саме саморобні іграшки створюють особливий шарм, бо вони зроблені з великою любов'ю, старанністю та натхненням.
 
 
 

     Майстер клас по виготовленню різдвяного янгола проходив в святково-новорічній атмосфері, тому кожне янголятко вийшло неповторним, чарівним та особливим.




 
 

28.11.2019

«Закохана в Україну»
Година спілкування
   
      Напередодні  60-річчя відомої сучасної  української письменниці, лауреата Національної  премії України ім. Т. Шевченка  Марії Матіос,  яка входить до сотні найвпливовіших жінок України  та  до п’ятірки письменників, яких читають і знають в Україні, в бібліотеку завітали шанувальники її творчості.
      Факти життя  пані Марії не є таємницею, присутні мали нагоду ще раз пройтися життєвим шляхом письменниці, пізнати епізоди її біографії.  Адже, талант не сховати і перші свої вірші вона надрукувала в дуже  юному віці. Творчі здобутки української майстрині слова неможливо швидко перегорнути, їх проживають душею і серцем.
 
 

    Наші читачі розповіли про улюблені книги славетної письменниці, які проникають в таємниці  людської психіки, кожна з  яких – це органічне поєднання сюжету  і потоку  свідомості. 
 

25.11.2019

«Світ без насильства»
Інтерактивне заняття

Сьогодні, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, в бібліотеці, в рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом», пройшло інтерактивне заняття, на якому  всі присутні  за допомогою мозкового штурму мали можливість висловитись і бути почутими.

Бібліотекар зауважила, що насильство  щодо жінок є, мабуть, найганебнішим порушенням прав людини і найбільш поширеним.  До тих пір поки воно триває, ми не можемо стверджувати, що відбувається реальний прогрес на шляху до рівності, розвитку та миру.
Юні користувачі за допомогою імпровізації спробували показати своє ставлення до цієї серйозної проблеми, вони ділились думками та обмінювались знаннями та своїм особистим досвідом, а також працювали разом в парах  для пошуку відповідних рішень.
Бібліотека і надалі буде  здійснювати гендерну просвіту для засвоєння основ гендерної рівності, з метою формування особистості, яка і поважає себе та інших.

Висловлюємо щиру подяку гендерному інформаційно-аналітичному центру «Крона», за тематичну допомогу в проведенні цього заходу.
 

19.11.2019

«Гегемонія чоловіків: від теорії до практики»
Диспут
   
    Сьогодні,  в Міжнародний день чоловіків, в рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом», в бібліотеці відбувся диспут про чоловіків і для чоловіків.
    Нагадавши  історію свята, бібліотекар,  разом з присутніми юнаками  з’ясовували, що ж таке гегемонія чоловіків і що означає бути справжнім чоловіком.  Адже в  Україні, як і в цілому світі, є  Національна мережа  чоловіків-лідерів проти насильства, які об’єднались для привернення уваги суспільства та подолання цього ганебного явища.
   В ході дискусії учасники обмінялись  думками, ідеями та знаннями.  Чим гендерні стереотипи шкідливі чоловікам та хлопцям? Як вони заважають в житті?  Яким має бути «новий» чоловік? Та що для кожного дала ця дискусія? Що кожен взяв для себе? Відповіді на ці питання  стали ключовими моментами   заходу.
 

12.11.2019

«Толерантність в нашому житті »
Година спілкування

    Напередодні Міжнародного  дня  толерантності,  в рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом»,  в бібліотеці  вчилися поважати права інших бути такими, яким вони є.
     Психолог Центру у справах сім’ї та жінок розповіла школярам про толерантність та її прояви.
 
 
 

      В ігровій формі діти вчились усвідомлювати цінність кожної людини, соціальної групи, нації. Зрозуміли, як стереотипи впливають на взаємовідносини,  та на своєму прикладі показали модель толерантних відносин.
      Адже толерантність в житті людини - потужний інструмент досягнення психологічного спокою і щастя.



 
 

08.11.2019


 «Знавці рідної мови»
Мовознавча подорож

    Напередодні Дня української писемності та мови в бібліотеку завітали наші постійні користувачі, учні ЗЗСО № 147.
 
 

    В рамках загальносистемного проекту «За українську мову!» вони   взяли участь у мовознавчій вікторині,  яка була присвячена еволюції рідної мови в різних регіонах України. Кожна з команд для підготовки отримала  тематичну добірку літератури та відкритий простір Wi Fi зони. Завдання викликало жваву дискусію, учні активно висловлювали свою думку.
 
 

    Волонтерка-фахівець допомогла бібліотекарям провести майстер клас з ораторського мистецтва, який навчив його учасників чітко, зрозуміло  і грамотно висловлювати свою думку.

   
 

23.10.2019

«Музика в людських серцях»
Музичний вечір

23 жовтня в бібліотеці відбувся музичний вечір «Музика в людських серцях», на який завітали члени клубу «Іванна».

Бібліотекарі розповіли про мистецькі досягнення в історії музичного мистецтва України та продемонстрували відеоматеріали кращих музичних творів великих композиторів й виконавців нашої країни та світу, які знайшли палкий відгук у кожного присутнього.
Адже, музика входить у життя людини буквально з перших днів і назавжди... Її можна почути будь-де у природі, у людській мові, у найтонших порухах людської душі.
 

18.10.2019

«Смачна професія»
Бібліотечний десант
 
       З нагоди Міжнародного дня кухаря бібліотекарі здійснили бібліотечний десант «Смачна професія» до ЗЗСО №213.
       Бібліотекарі розповіли школярам про свято, яке відзначають кухарі та кулінари всього світу.
 
 
 

    Популярність кулінарії, як мистецтва, описується в книгах, починаючи з народних українських казок до сучасних книг, які вчать про здорове та смачне харчування. Адже, здоров’я нації починається саме із кулінарних уподобань українців.
     Дітлахи взяли активну участь у кулінарній вікторині та отримали в подарунок квитки на перегляд цікавого мультфільму.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter