Бібліотека ім. В. Кучера

26.04.2017

«Чорнобиль... Трагедія... Пам’ять...»
Година-реквієм

Мовчать слова, як квіти обеліскам,
Радіаційна зона не зника.
Живих вшануймо і вклонімось низько
Сльозина болю по щоці стіка.

Мальва СВІТАНКОВА

26 квітня 2016 року в  бібліотеці ім. В. Кучера відбулася година-реквієм  «Чорнобиль... Трагедія... Пам’ять...». Чорнобильська трагедія… Ось уже 31 рік дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986–й рік… Ця катастрофа не тільки викликала численні жертви, але й суттєво змінила якість життя населення України, вона завжди буде займати особливе місце в історії людства.
Учні переглянули документальні фільми про Чорнобильську катастрофу та ознайомились з виставкою-нагадуванням  «Чорнобильський пил на роки опадає».
 

24.04.2017

«Український Мікеланджело ХХ століття»
Флеш-досьє

"Найщасливіший день сьогодні. Чому? Бо він Є і я ЖИВУ!"
Кавалерідзе І. П.

В бібліотеці ім. В. Кучера відбулося флеш-досьє «Український Мікеланджело ХХ століття» до 130 років від дня народження Івана Петровича Кавалерідзе  українського скульптора, кінорежисера і драматурга  для любителів гри у шахи клубу «Королівський гамбіт», які дізналися про його довге й напрочуд плідне життя. За 70 років активної творчості він став автором близько 20 пам’ятників, сотні станкових робіт, зняв 10 кінофільмів, поставив 10 театральних п’єс, написав книжку спогадів, до того ж залишилися ще й десятки нереалізованих проектів.
Гості заходу мали можливість подивитись відео – матеріали про Івана Петровича Кавалерідзе та ознайомитись з літературою про його життя і творчість.
 

10.04.2017

«Національні парки Африки»
Віртуальна подорож
за проектом: «Читаючи, подорожуй світом!»

В африканських країнах створені величезні заповідники і національні парки, які служать музеями і лабораторіями живої природи.

В бібліотеці відбулась віртуальна подорож по 10 найцікавіших національних парках Африки.
Учні дізнались, що африканські заповідники багаті на дві тисячі видів квітів і чагарників, на цьому просторі мешкають найсильніші і небезпечні представники африканської фауни: більше 500 видів птахів та 100 видів рептилій, які вільно переміщуються по величезній території.
Заключним акордом заходу було проведення вікторини «Чудеса Африки». Учасники гри за правильні відповіді отримали солодкі призи.

Шановні друзі!!!
Додаткову інформацію про національні парки Африки
Ви можете знайти в нашій  бібліотеці.
 

09.04.2017

«Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати»
Інформаційна відео година
за проектом «Здоров’я  людини – здоров’я  нації»

«Здоров'я – це те, що люди більше всього
прагнуть зберегти і менше всього бережуть»

Ж. Лабрюйєр
 
До Всесвітнього дня здоров'я  в бібліотеці ім. В. Кучера для членів клубу  «Дороги в храм здоров'я» спільно з благодійною організацією «Здорова нація» відбулася інформаційна відео година «Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати».
Учасники заходу задумались, що здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб наше здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу.
Гості заходу мали можливість подивитись відео - матеріали: «Обираємо здоров’я», «Найнебезпечніші продукти», «10 найкорисніших продуктів харчування», «Техніка скандинавської ходи» та ознайомились з виставкою інсталяцією  «Здоров’я без ліків і довголіття без хвороб».
 

19.03.2017

«Якщо хочеш бути щасливим – будь ним»
Поетично-музичний вечір
"Людина створена для щастя,
як птах для польоту"
(В. Короленко)

З нагоди Міжнародних днів поезії та щастя в бібліотеці ім. В. Кучера в рамках роботи клубу "Золотий вік" відбувся поетично-музичний вечір «Якщо хочеш бути щасливим – будь ним».
Справжня поезія — неповторна, вона надихає, звеличує, спонукає на подвиги, робить щасливими. Цикл своїх віршів натхненно прочитали поети Подольська Ольга, Кузнецов Володимир та Кулинич Галина.
Будь-яка людина, прагне бути щасливою, або хоча б зовсім не проти того, щоб бодай зрідка, але відчувати такий стан, при якому присутнє почуття найбільшого внутрішнього задоволення своїм власним буттям, повноти і осмисленості життя.

Щасливий настрій заходу створювали виступи тріо "Журавушка", гурту "Гомін" та співак-аматор Тимощук Василь.
 

14.03.2017

«Героїв стежина-від батька до сина»
Патріотична хвилина

За що країні стільки болі?
Чим заслужили ми усі?
У небо йдуть нові герої,
Молитви ллються не весь світ.
За що вже сива чиясь мати?
За що ці сльози у батьків?
Він був студент, пішов в солдати,
Що б врятувати рідний дім.

Автор: Позивний Фауст

14 березня вперше за роки української незалежності наша країна відзначає День українського добровольця. З цієї нагоди у бібліотеці ім. В. Кучера відбулася патріотична хвилина «Героїв стежина-від батька до сина» для любителів гри у шахи клубу «Королівський гамбіт».
Всі бажаючі могли ознайомитися з літературою та взяти почитати.
 

13.03.2017

«Микола Лисенко – камертон української душі»
Музичний калейдоскоп

До 175 річчя від дня народження Миколи Віталійовича Лисенка, українського композитора, фольклориста, громадського діяча в бібліотеці ім. В. Кучера відбувся музичний калейдоскоп «Микола Лисенко – камертон української душі» для любителів гри у шахи клубу «Королівський гамбіт» дізналися про автора двох гімнів, які стверджують духовну велич Людини і Народу.
Учасники заходу прослухали віночок українських пісень на музику композитора: «Коли розлучаються двоє», «По діброві вітер віє», «Садок вишневий коло хати» та  було проведено тематичний перегляд книг «Микола Лисенко – камертон української душі».
 

07.03.2017

«15 самих красивих міст Африки»
Відеознайомство
за проектом: «Читаючи, подорожуй світом!»


Найспекотніша з усіх,
На вершинах хоч є сніг.
Тут найдовша є ріка,
Вздовж пустелі протіка.
(Африка)

2017 рік  Організацією  Об’єднаних  Націй оголошено Міжнародним роком сталого розвитку туризму.

Наша бібліотека запрошує до віртуальних подорожей по африканському континенту. Африка – багатостраждальний і прекрасний континент, що вартий уваги з багатьох причин. Унікальна історія, неповторні традиції, багата фауна та флора.
7 березня в бібліотеці ім. В.Кучера  відбулося відеознайомство «15 самих красивих міст Африки». Учні школи №152  віртуально  подорожували по найбільш відомих та красивих  містах Африки,  як Кейптаун, Йоганнесбург, Дурбан і Соуето та інші.

Працівники бібліотеки  ознайомили присутніх з книжковим калейдоскопом  «Відкриємо для себе Африку».

Читайте цікаві факти про країни Африки та насолоджуйтеся її красою!
 

21.02.2017

«Небесна Сотня в небо йде»
   Година-реквієм

Герої не вмирають. Просто йдуть
з Майдану — в небо. В лицарі — зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть…
Героєм слава — вписано у серці.
Мар’яна Савка

Три роки відділяють нас від подій Революції Гідності, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею – українців та іноземців, які загинули в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність — за честь, за волю, за право бути Громадянином. З цієї нагоди в бібліотеці ім. В.Кучера спільно з учнями школи №152 відбулася година-реквієм «Небесна Сотня в небо йде».
Вірші, присвячені героям Майдану, прочитала поетеса Трофимова Ніна Анатоліївна. Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

Дуже уважно, із сльозами на очах присутні подивилися  відео-хроніку під мелодію гімну Майдану «Пливе Кача». Вона нагадала кожному про ті трагічні події... Герої Небесної Сотні згасли, як зорі, але житимуть в нашій пам’яті вічно.
 

12.02.2017

«З любові починається життя…»
Романтичний вечір

«Якщо кохаєш,
то таке багатство відкриваєш в собі,
стільки ніжності, ласки,
навіть не віриться, що так умієш любити…»
Антон Чехов

В бібліотеці ім. В.Кучера відбувся романтичний вечір до дня Святого Валентина «З любові починається життя…».

День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Саме тому його святкують напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом з природою,  стають ще сильнішими. Присутні познайомились зі зворушливими історіями кохання Петрарки і Лаури, Івана Мазепи і Мотрі, Трістана і Ізольди. Прослухали вірші про кохання  із збірки «Синдром» Ольги Подольської.
Пісні про кохання, які лунали на святі у виконанні учасників гурту «Гомін» нікого не залишили байдужими, адже це найкращі слова, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець відомих поетів та композиторів.

В секторі художньої літератури була представлена книжкова виставка «Так ніхто не кохав», з якою мали змогу ознайомитись всі бажаючі.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter