Бібліотека ім. В. Кучера

3.04.2016

«М.В. Скліфосовський — видатний  військово-польовий хірург»
Відеознайомство згідно проекту «Україна  в контексті світової цивілізації».
 
В бібліотеці  ім. В.Кучера  відбулося  відеознайомство «М.В. Скліфосовський — видатний    військово-польовий хірург» згідно проекту   «Україна  в контексті світової цивілізації». Учасники заходу дізналися про те, що Скліфосовський одним із перших не тільки в Росії, але і в Європі ввів гарячу обробку інструментів і медичної білизни і домігся практично повної відсутності післяопераційних ускладнень і заражень.
 
Гості масового заходу з цікавістю переглянули документальний фільм «Микола Скліфосовський», ознайомилися з тематичною розкладкою «Особистості України - Микола Скліфосовський, видатний хірург із полтавщини»  та отримали буклет «М.В. Скліфосовський — видатний  військово-польовий хірург».
 

27.03.2016

« Володимир  Хавкін  -  великий філантроп»
Інформаційна година згідно проекту «Україна  в контексті світової цивілізації»

В бібліотеці  ім. В. Кучера  відбулася інформаційна година «Володимир  Хавкін  -  великий філантроп»   згідно проекту   «Україна  в контексті світової цивілізації». Бібліотекар Славська В.В. цікаво і змістовно розповіла, що   мільйони людей в усьому світі зобов’язані Володимиру Хавкіну життям. Саме він, уродженець Одеси, створив першу вакцину проти холери і чуми. За 40 років понад 35 млн. чоловік врятувалися завдяки йому від страшної хвороби.  Доповнила розповідь бібліотекаря Кулинич Г.М. про маловідомі сторінки життя В.Хавкіна.
 
Гості масового заходу з цікавістю переглянули документальний фільм «Володимир Хавкін», ознайомилися з тематичною розкладкою  «Українець, який врятував світ»  та отримали буклет «Володимир  Хавкін  -  великий філантроп».


 

19.03.2016

Заколка-квітка для волосся
«Весела майстерня»

Канзаши – це традиційна японська прикраса для волосся. Завдяки канзаши можна прикрасити будь-яку зачіску і створити неповторний образ до будь-якого свята.

Працівники бібліотеки ім. В. Кучера та співробітники благодійної організації «Шлях до майбутнього» провели  майстер-клас із виготовлення канзаши зі стрічок «Заколка – квітка для волосся».    В заході взяли участь діти із багатодітних родин та родин учасників АТО Деснянського району. Під керівництвом  майстрині Анни Дмитрук  діти своїми руками виготовляли квітки маків  і  соняшників, щоб потім чарівними  прикрасами порадувати  сестер і подруг.
 
 
 

13.03.2016

«Єдине ціле: жінка і весна»

13 березня в бібліотеці ім. В.Кучера  відбулася літературно-музична композиція  «Єдине ціле:жінка і весна».З давніх-давен на нашій українській землі образ довгоочікуваної весни уособлювала гарна молода дівчина з вінком квітів на голові. Народний образ весни - це образ краси, сили і надії. Першим і по-жіночому особливим місяцем є Березень. Зі словами пошани і вдячності звернулася до жінок бібліотекар Юрченко К.Л.   Жінка і весна… Ці милозвучні слова такі різні, але водночас й схожі. Адже, жінка така ж чарівна, привітна, чутлива та тендітна, хоча інколи, буває мінливою та примхливою, як рання весна.
 
Вшанувати жінку-берегиню, добру матір, бабусю, сестру, подругу прийшли привітати учасники хору «Гомін» та співак – аматор Тимощук Василь Арсентійович.
 
У читальному залі бібліотекарем Кулидою О.В. представлено яскраву святкову виставку „А жінка в світ приходить для любові”, яку  гості  з цікавістю переглядали та знайомилися з книжковими новинками.
 
 
 

6.03.2016

«Серце А.Бучми належить Україні»
 
«Весь світ театр,
а люди в ньому – актори»

До 120 років від дня народження А.М. Бучми,  українського актора, режисера театру і кіно, педагога в бібліотеці ім. В.Кучера відбулося відеознайомство «Серце А. Бучми належить Україні». Бібліотекар Юрченко К. Л. розповіла багато цікавих фактів про його життя.

Гості масового заходу з цікавістю переглянули документальний  фільм «Амвросій Бучма» та ознайомилися з тематичною розкладкою  «Серце А.Бучми належить Україні».

 
 

21.02.2016

Вітальні листівки своїми руками
 «Весела майстерня»

Листівка, зроблена своїми руками,  безумовно, має більшу цінність для одержувача. І, звичайно ж, для дарувальника також. Виготовляючи листівку власноруч, людина вкладає в неї всі свої сили й уміння. Якщо листівка виготовлена руками дитини, вона буде довго зберігатися рідними й близькими "на пам'ять". Та й самій дитині через кілька років буде дуже приємно згадати про свою творчість.
 
Працівники бібліотеки ім. В. Кучера та співробітники благодійної організації «Шлях до майбутнього провели  майстер-клас із виготовлення декоративної листівки. В заході взяли участь діти із багатодітних родин та родин учасників АТО. Під керівництвом  майстрині Прокопенко Наталії діти своїми руками виготовляли вітальні листівки, щоб потім своїми маленькими шедеврами порадувати своїх батьків і друзів.
 
 
 

20.02.2016

«Собака -  вірний друг людини»
«Весела майстерня»

Про те, скільки радості й тепла приносять у наш дім веселі чотирилапі друзі, написано чимало. Залишаючи за дужками прописні істини про корисність дружби з братами нашими меншими, бібліотека  ім. В. Кучера спільно з  благодійною організацією «Шлях до майбутнього», провели годину зоотерапіїї  для дітейі з багатодітних родин та родин учасників АТО. 
 
Діти із задоволенням поспілкуватися з братами нашими меншими, дізналися як за ними доглядати та взяли участь у майстер-класі з виготовлення аксесуарів для них.
Захід ще раз підтвердив, що собака – вірний друг людини, який не посміється та не зрадить, допоможе в усьому, де може, зрозуміє її настрій та спробує покращити, незважаючи на те, що він має чотири лапи та хвіст і не вміє розмовляти словами. Та взаєморозуміння без слів ще більш цінне. Тож варто бути вдячним нашим улюбленцям за їхню відданість та відплачувати їм тим же самим.
 
 

18.02.2016

"Пам’ять героїв стукає в наші серця"
 
Злетіла ввись Небесна Сотня,
а кат зарився десь в багно…
Скарає меч його Господній
і суд людський усе одно!
 Михайло Федак
 
20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

18 лютого в бібліотеці ім. В.Кучера відбулося вшанування пам’яті Героїв України, Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за рідну землю, за Україну. Їм - мужнім, незламним українцям, та їхнім побратимам чиї душі уже на небесах було присвячено вечір-реквієм «Пам’ять героїв стукає в наші серця". Бібліотекар Лисенко В.М. звернулась до учнів 10 класу «Люди бережіть серця свої, щоб не стали вони каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх. Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми з вами мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик  їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Ось вони перед вами, Герої Небесної Сотні, вони згасли як зорі, але вони житимуть в нашій пам’яті вічно»

Під пісню  «Пливе кача» хвилиною мовчання присутні на заході вшанували пам’ять  тих людей, яких було вбито в мирний час ХХІ століття. Вірші, присвячені героям Майдану, прочитав поет та учасник трагічних подій на Майдані Мутузний Михайло Олексійович. Відеоролик «Небесна сотня. Юні ангели» відновив знову у пам’яті присутніх ті героїчні  і трагічні події Майдану. Адже Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Вони загинули, щоб гасло Бог і Україна стало виміром нашого життя.
 

 
 

14.02.2016

«Про любов свою таємну я нікому не скажу, лиш маленьку Валентинку в твою сумку положу».

В бібліотеці ім. В.Кучера відбувся тематично-розважальний вечір до дня Святого Валентина «Про любов свою таємну я нікому не скажу, лиш маленьку Валентинку в твою сумку положу».

Спільно з бібліотекарем гості масового захорду помандрувати країною Любові і Кохання, поблукати вулицями далекого щастя, бо навіть невзаємна і нещаслива любов осяює душу, залишається солодким болем-спогадом.  Коханням «хворіли» у всі епохи, тому про нього так багато написано, але повторень немає, бо неповторні самі люди і кожне кохання прекрасне і величне.

Вірші та пісні про кохання, які лунали на святі у виконанні учасників гуртів «Різнобарв’я», «Гомін» та «Діброва» нікого не залишили байдужими, адже це найкращі слова, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець відомих поетів та композиторів. Саме кохання, любов – джерело творчого натхнення багатьох поколінь. До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, скульптори, філософи, композитори.

В читальному залі була оформлена книжкова виставка „Любов – це душі найвищий злет”, з якою мали змогу ознайомитись всі бажаючі.
 
 
 

7.02.2016

ВЕСЕЛА-МАЙСТЕРНЯ
"Листівка до дня Валентина"
 
Незважаючи на те, що лютий — місяць холодний та морозний, ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих — день святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.
 
До цього  чудового свята - працівники бібліотеки ім. В. Кучера та співробітники благодійної організації «Шлях до майбутнього провели  майстер-клас із виготовлення святкової листівки. В заході взяли участь діти із багатодітних родин та родин учасників АТО.

У читальному залі було представлено яскраву святкову виставку „Любов – це душі найвищий злет”, яку діти з цікавістю переглядали та знайомилися з книжковими новинками.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter