Бібліотека ім. В. Кучера

21.05.2019

«Шевченківське слово у віках не старіє…»
Година пам’яті

До дня перепоховання Т. Г. Шевченка  у бібліотеці зібралася молодь на годину пам’яті «Шевченківське слово у віках не старіє…» до 158 річниці перепоховання Т. Шевченка.

Юнаки і дівчата з інтересом прослухали розповідь бібліотекаря про те, як церемонія перепоховання великого Кобзаря - повернення у 1861 році його праху, згідно «Заповіту» на рідну землю, перетворилася на справжнє, хоч і сумне свято для українців.
Увазі користувачів була представлена тематична виставка «Ми збережемо твої, Тарасе, заповіти!», видання якої ознайомили з нелегким життєвим шляхом, літературною та мистецькою спадщиною поета.

Молодь вшанувала пам'ять про Кобзаря читанням улюблених віршів великого поета, який був одним із основоположників української літературної мови.
 

19.05.2019

«Злочин без строку давності»   
 День пам’яті
                                                            
                                                               «Так хочеться, щоб слава всіх Героїв,
                                                               Вже не зазнала ніяких репресій,
                                                                                                              Молімось задля пам’яті святої ,
                                                               Щоб душі їхні не тужили в піднебессі.»
                                                                                             Леся Квіт

 
У День пам'яті жертв політичних репресій ми згадуємо кожного, хто став жертвою політичних репресій часів більшовицького режиму, був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі.
 
 
 

   Щорічно працівники бібліотеки ім. В. Кучера та членами клубу «Золотий вік» вшановують пам’ять жертв політичних репресій у Національному заповіднику «Биківнянські могили».
    Пам’ять про невинно убієнних має стати запорукою не повторення подібних злочинів у майбутньому!
 

16.05.2019

«Про біль, про муки, пам'ятайте, люди»
Хвилина-реквієм


     18 травня Україна вшановує День скорботи й пам'яті жертв депортації  кримськотатарського народу. З цієї нагоди  у бібліотеці відбулася хвилина - реквієм «Про біль, про муки, пам'ятайте, люди!».
 
 

     Історичні факти про ті події викликали біль у користувачів за приниження цілого корінного народу, співчуття всім, хто знайшов у собі сили пережити розлуку з Батьківщиною, гордість за нескорений народ, який і сьогодні продовжує боротьбу за свій рідний дім і свою землю.
  
 На закінчення заходу присутні прослухали тематичний огляд літератури.

 

 
 

15.05.2019

«Шолом самурая своїми  руками»
Майстер-клас

У день дітей в Японії проводяться виставки шоломів самурая.

Юні читачі здійснили віртуальну подорож по Японії та знайомились з багатовіковою історією, унікальною культурою і незвичними традиціями.

Майстер-клас надихнув на виготовлення паперових шоломів самурая. Саме головне – усі отримали велике задоволення від процесу створення власних «шедеврів» і від спілкування.
Завітайте до бібліотеки! Читайте про Японію та пізнавайте історичні та сучасні традиції цієї екзотичної країни!
 

14.05.2019

«Перша домедична допомога»  
 Бібліотерапія 
                                           
    
         До Міжнародного дня Червоного Хреста бібліотека в ЗЗСО №218 організувала захід «Перша домедична допомога» спільно з Деснянською районною організацією Товариства Червоного Хреста України. Старшокласники мали можливість не лише прослухати про способи реанімації людини у разі зупинки серцебиття та дихання, але й відпрацювати дії за допомогою манекенів. Вони продемонстрували кмітливість та винахідливість під час тренінгу «Перша домедична допомога», жваво обговорювали особливості першої долікарської допомоги та її значення у збереженні життя людини.
 
 
 

    Учасники  з цікавістю ознайомились з тематичною розкладкою «Місія добра та милосердя» та отримали інформаційні буклети.                                                 

 
 

07.05.2019

«Українці у Другій світовій війні»
   Вечір пам’яті
                                                                                                     Ми сердечно вітаємо вас,
                                                                                                     Ветерани війни світової!
                                                                                                     Ви Європу творили для нас
                                                                                                     З мирним небом над головою.

                                                                                                                  Мельников В.


      До Дня пам’яті та примирення і до Дня Перемоги у Другій світовій війні у бібліотеці відбувся вечір пам’яті «Українці у Другій світовій війні» за проектом «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!» для учнів  ЗЗСО  №218.
    Бібліотекарем було презентовано: тематичну виставку «Встеляйте квітами дороги бійцям, що мир несли по всій планеті» та мультимедійний матеріал «Українці в Другій світовій війні».
    Учасники заходу слухали, проникливу та душевну розповідь, дитини війни, Кулинич Галини Михайлівни присвячену українцям, що боролися проти фашизму.
      Український народ зробив надзвичайно великий внесок у досягнення перемоги над фашизмом і заплатив за це чи не найвищу ціну в Європі.
        Ми зобов’язані пам’ятати про це все життя, не заради минулого, а заради майбутнього.
 

23.04.2019

 «Чорнобильський вітер у душах» 
Інформаційна година
                                                         
       26 квітня минає 33 роки від дня страшної трагедії – вибуху на Чорнобильській АЕС. В бібліотеці відбулась інформаційна година «Чорнобильський вітер у душах» для юнацтва.
     Користувачам бібліотеки була представлена тематична книжкова виставка, присвячена причинам та наслідкам Чорнобильської катастрофи. Читачі мали можливість переглянути документальні відео-матеріали: «Чорнобиль – причини трагедії», «Життя тварин у Чорнобильській зоні».
 
 

    Вже давно віддзвеніли чорнобильські дзвони, а ми все ще пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь і ціною власного життя зупинив вогневу стихію, що вирувала над аварійним енергоблоком.   
                                      

 
 

21.04.2019

«Обіймемо Землю красою й любов'ю!»
Поетичний зорепад
 
 «Блакитні простори, зелені ліси –
Ніде не знайти такої краси…   
Ти наша домівка, планета Земля    
Ти гарна зблизька, й красива здаля.»
Безносенко Д.
 
      До Міжнародного дня Землі у бібліотеку завітали члени клубу «Золотий вік» на поетичний зорепад «Обіймемо Землю красою й любов'ю!».
      Гості заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою «Моєї Вкраїни квітуча Земля», переглянули мультимедійні матеріали: «День Землі» та «Сім природних чудес України», прослухали уривки віршів відомих поетів, присвячених природі рідної землі.        
 
 
 
       Присутні пригадали страшну і трагічну екологічну катастрофу для України і всієї людської спільноти – аварію на Чорнобильській АЕС, хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів наслідків трагедії. Учасники заходу поділилися думками про те, як зробити питну воду чистішою, а вулиці Лісового масиву більш охайними.  
      Бережімо нашу Землю! Всюди, на кожному кроці, всі разом і кожний окремо…
 
 

11.04.2019

«Здоров’я жінки – запорука кожної родини»
 Зустріч з лікарем мамологом
                                                                     
     В останні роки жінки часто чують про необхідність обстеження у лікаря-мамолога. Але найчастіше багато хто не знає, чим саме може допомогти мамолог і чи так вже необхідно до нього звертатися.
 
 

    У Всеукраїнський тиждень громадського здоров'я в бібліотеці відбулася зустріч користувачів з лікарем – мамологом Йолкіною Іриною Володимирівною.
 
 

      Учасники заходу дізналися про те, що своєчасна діагностика кардинально підвищує шанси зупинити прогресування хвороби, як  проводити обстеження молочних залоз самостійно.
Тематична розкладка літератури доповнила цікавими матеріалами розповідь.
Сучасні жінки знаходьте час для себе та дбайте про своє здоров'я.


 
 

25.03.2019

«Визначні місця Великобританії та  Японії»
Віртуальна подорож

           В бібліотеці ім. В. Кучера відбулась віртуальна подорож «Визначні місця Великобританії та Японії» за проектом «Бібліотека як освітній простір» для юнацтво гуртка «Діалог культур».
 
 

         Співробітники навчально-культурного центру «Схід – Захід» ознайомили учасників заходу з презентацією англійською та японською мовами «Визначні місця Великобританії та Японії», а література доповнила цікавими матеріалами їх розповідь.
 
 

      Під час майстер-класу школярі вчилися  проводити короткі інтерв’ю англійською мовою та створювали комікси в японському стилі героїв аніме.
      Завершився захід дружнім чаюванням за японським звичаєм.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter