Бібліотека ім. В. Кучера

03.02.2019

«Ліпка з полімерної глини»
Майстер-клас
 
В бібліотеці пройшов майстер-клас за проектом «Бібліотека як освітній простір» для дітей із багатодітних родин, дітей учасників ООС та учнів ЗЗСО № 218.

Співробітники благодійної організації «Шлях до майбутнього» ознайомили школярів з технікою ліпки з полімерної глини.
Учасники під керівництвом майстрині Горюнової Ольги Андріївни створили квіти, ляльки, фігурки тварин і ще багато цікавих різноманітних поробок, щоб порадувати своїх батьків та друзів.
 

26.01.2019

«Зентангл – корисне малювання для всіх»
Майстер-клас
 
В бібліотеці ім. В. Кучера пройшов майстер-клас за проектом «Бібліотека як освітній простір» для дітей із багатодітних родин та родин учасників ООС.

Співробітники благодійної організації «Шлях до майбутнього» ознайомили школярів з технікою малювання, яка останнім часом набуває великої популярності.
Зентангл - це абстрактний художній мініатюрний твір, що створюється з візерунків, які не мають смислового навантаження. Інтерес до цієї техніки пов’язаний з тим, що вона є хорошим способом розслабитися, отримати задоволення, проявити свої творчі здібності, навіть у тому випадку, якщо людина абсолютно не вміє малювати в класичному розумінні цього слова.
 
Під керівництвом майстрині Горюнової Ольги Андріївни школярі створили «маленькі шедеври», щоб порадувати своїх батьків та друзів.
 

24.01.2019

«Соборна мати Україна - одна
для всіх як оберіг»

Літературно-історичний вечір

     До 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та проведення Всеукраїнської естафети єднання у бібліотеці за проектом ЦБС «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!» відбувся літературно-історичний вечір «Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг» в якому взяли участь учні 7 класу ЗЗСО № 218.
 
 

        Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ»                             
 та переглянули мультимедійний матеріал «Акт Злуки 22 січня 1919», «Злука. День соборності України» та «Флешмоб до Дня Соборності України».
      День Соборності - це день єднання та підвищення духовної сили народу, коли була втілена мрія багатьох поколінь про об'єднання української землі в єдину соборну державу.

 
 

13.01.2019

«Від Різдва - свята гожого, до Водохреща Божого»
Літературно-музичний вечір
 
«Рік Новий, неси нам свято,
Незгоди лишимо в старім…
Неси добра й тепла багато
Щоб вистачило нам усім».

Н. Красоткіна
 
Народознавчий календар у січні нагадує нам про цикл традиційних українських свят. 13 січня в бібліотеці ім. В. Кучера зібралися учні 6 класу ЗЗСО № 314 та члени клубу «Золотий вік» на літературно-музичний вечір «Від Різдва - свята гожого, до Водохреща Божого», щоб разом відсвяткувати чудові зимові свята. Казкова інсценізація, підготовлена юнаками та дівчатами надала можливість користувачам бібліотеки. із задоволенням поринути у світ «новорічних пригод».
Учасники заходу ознайомились з мультимедійним матеріалом «Свято Маланки та Василя» - про святкування нашими предками Нового року в ніч з 13 на 14 січня та взяли участь у народознавчій вікторині «Новорічні святкові традиції», присвяченій українській обрядовості.

Колядки та щедрівки у виконанні гурту «Молоді серця» стали музичною прикрасою вечора.
Будемо зберігати українські народні традиції та передамо цей скарб майбутньому поколінню!
 

11.12.2018

«Права людини –твої права»
Тренінг

                                                       «Свобода означає абсолютне
                                                         верховенство прав людини»
Франклін Рузвельт
 
           До Дня прав людини в бібліотеці пройшов тренінг «Права людини – твої права» спільно з юристами Центру сім’ї та жінок Деснянського району та учні 10 класу ЗЗСО №218.
      У напрямку морально-правового виховання  відбулась  жвава дискусія, присвячена основним правам та обов’язкам громадян України, правам дитини, нормам правової поведінки, проблемам «свободи», «обов’язку», «відповідальності».
 
 

     Завдяки майстер-класу «Правильно пишемо заяву» учасники заходу навчилися, як правильно писати різні позивні заяви.
 
 

      Увазі користувачів була представлена тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку людства».
.     

 

29.11.2018

«Яскрава українська зірка на чужому небі»
Мистецький екскурс 
 
29 листопада в бібліотеці відбувся мистецький екскурс «Яскрава українська зірка на чужому небі» за проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!» для юнацтва.

Захід був присвячений 160-річчю від дня народження Башкирцевої Марії Костянтинівни, видатної європейської художниці українського походження, майстрині жанрового живопису, авторки знаменитого «Щоденника».
Учасники заходу багато цікавого дізналися про Марію Башкирцеву – першу вітчизняну художницю, чиї роботи потрапили до найавторитетнішого музею Франції.

Учні ознайомились з тематичною виставкою «Парижанка з-під Диканьки», з захопленням переглянули мультимедійний матеріал «Марія Башкирцева» та презентацію картин великої художниці.
 

20.11.2018

«Україна – територія гідності і свободи»
Патріотичний вечір
 
«Не дай байдужими лишитись
До сліз і стогону людей,
Які повстали, щоби жити
В країні світла, не тіней».

Аркадій Лаков
 
До Дня Гідності та Свободи в бібліотеці ім. В. Кучера відбувся патріотичний вечір «Україна – територія гідності і свободи»  за проектом «Я гордий тим, що з України родом», в якому взяли участь українська поетеса, прозаїк, перекладач, педагог, член НСПУ Гонтарук Любов Романівна та учні 9 класу ЗЗСО № 218.
Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою та переглянули мультимедійний матеріал «Революція гідності». Учні  згадали 30 листопада 2013р., коли почався жорстокий розгін студентського Євромайдану. Страшні кадри подій Революції Гідності облетіли весь світ.
Жагучі поетичні рядки звучали з уст Любові Гонтарук, присвячені героям Євромайдану. Учні з захопленням слухали емоційно витримані й глибинні вірші поетеси та отримали книги в подарунок.

Революція Гідності залишила глибокий та незабутній слід в історії України. Її ідеали, надії й рішення змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нову політичну ідентичність.
 

18.11.2018

«З глибин життя народного»
Літературно-мистецький вечір
 
«Яка прекрасна мова! Читав –
наче погожу воду у спеку пив.
Яке знання народних звичаїв,
народного життя!»

М. Коцюбинський
 
Осіння пора, пора скупого сонячного проміння, перших приморозків і справді зимового подиху вітру подарувала людству талановитих українських письменників - ювілярів Григорія Квітку-Основ’яненка та  Івана Нечуя – Левицького. З цієї нагоди у бібліотеці відбувся літературно-мистецький вечір «З глибин життя народного».
Члени клубу «Золотий вік» та гості бібліотеки з цікавістю переглянули  мультимедійні матеріали про життя та творчий шлях визначних діячів літературної ниви, ознайомились з виставкою «Творці народної повісті».
Після перегляду відео - матеріалів за творами письменників-класиків, учасники заходу поділилися своїми враженнями та взяли активну участь у тематичній літературній вікторині.

На завершення у виконанні гурту «Молоді серця» прозвучали українські жартівливі пісні.
 

25.10.2018

«Мозаїки та фрески київських храмів»
Історико-культурологічна мандрівка
 
25 жовтня в бібліотеці ім. В. Кучера відбулася історико-культурологічна мандрівка «Мозаїки та фрески київських храмів» за проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!»,  в якій взяли участь священик храму св. мучеників Адріана та Наталії отець Василій та учні 7 класу ЗЗСО № 218.
Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою-інсталяцією та переглянули мультимедійний матеріал «Софія Київська дивує новими відкриттями…». Діти  дізналися багато нового про надзвичайно високий художній рівень мозаїчного та фрескового мистецтва київських храмів.
Отець Василій більш детально розповів про ансамблі мозаїк Софії Київської, фрагменти мозаїк Золотоверхого собору Михайлівського монастиря, Десятинної церкви, Успенського собору Києво- Печерської Лаври, Видубицького монастиря та інші.

Мозаїки та фрески київських храмів є видатними пам'ятками середньовічного європейського монументального мистецтва, котрі займають визначне місце у скарбниці світової культури.
 

09.10.2018

«Уроки права – уроки життя»
Тренінг
 
До дня юриста в бібліотеці пройшов тренінг «Уроки права – уроки життя».

В заході взяли участь юристи Центру сім’ї та жінок Деснянського району Овсієнко Наталія Федорівна, Пушкарьова Ольга Миколаївна та учні 8 класу школи №218.
У напрямку морально-правового виховання  відбулась  жвава, злободенна для підліткового віку дискусія, присвячена основним правам та обов’язкам громадян України, правам дитини, нормам правової поведінки, проблемам «свободи», «обов’язку», «відповідальності».
Увазі користувачів була представлена тематична виставка «Права людини – гарантія розвитку людства».

Ті люди, які добре засвоюють уроки життя стають більш щасливими, розуміють свої помилки, аналізують їх, і намагаються їх більше не робити.

В щоденному житті уроки права та уроки життя тісно пов’язані між собою.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter