Бібліотека ім. В. Кучера

10.10.2017

«Права свої знай - обов»язки не забувай»
Тренінг
за проектом  «Молодь. Право. Закон»


10 жовтня до дня юриста в бібліотеці ім. В. Кучера пройшов тренінг «Права свої знай – обов»язки не забувай» для юнацтва Лісового масиву.

В заході взяли участь Пушкарьова Ольга Миколаївна- юрист Центру сім’ї та жінок Деснянського району та учні 8 класу школи №.218.
Увазі користувачів була представлена тематична виставка «Знання законів -знання прав», яка висвітлює правові питання, необхідні для усвідомлення юнаками та дівчатами.

В рамках морально-правового виховання  відбулась  жвава , злободенна для підліткового віку дискусія , присвячена основним правам та обов’язкам громадян України,  правам дитини, нормам правової поведінки, проблемам  «свободи», «обов’язку», «відповідальності».

Знання законів орієнтує школярів  в тому, що дозволено, а що заборонено, Багато злочинів не було б скоєно, якби діти заздалегідь знали достатньо про наслідки своїх дій..
 

28.09.2017

«Бібліотека радо запрошує гостей…»
День відкритих дверей
до Всеукраїнського дня бібліотек
 
28 вересня в бібліотеці ім. В. Кучера у бібліотекарів, читачів та гостей нашого закладу- святковий гомінкий настрій.
Відвідувачам  бібліотеки  в передсвяткові дні було презентовано тематичну виставку «Цей мудрий світ – бібліотека…», яка розкриває всі інноваційні можливості сучасних бібліотек. Для читачів різних вікових категорій була проведена відео-година «Бібліотеки та бібліотекарі на кіноекрані».
З акцією «Стань читачем бібліотеки сьогодні!» вийшли бібліотекарі до парку біля кінотеатру «Кіото».
Пересічні жителі нашого району особисто познайомились з бібліотекарями  та отримали  рекламні флаєра послуг бібліотеки.  В результаті живої розмови багато нових користувачів було залучено до нашої інтелектуальної читацької аудиторії.

Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

16.07.2017

«Поети національного героїзму»
Літературно-мистецький вечір

Нараз, як грім із темрявих небес,
Літаври б’ють на радість Україні;
Похідна група розгортає скрес.
Теліга, Ольжич, Рогач солов’їні
Пускають поклики на світ увесь —
І по безкраїй, по страшній руїні
Дзвенить оунівський, відважний клич
Надії, віри — мов луна сторіч!

Яр Славутич

В бібліотеці ім. В. Кучера  до 110 річчя від дня народження українських поетів Олени Теліги та Олега Ольжича  відбувся  літературно-мистецький вечір «Поети національного героїзму».

Учасники клубу «Золотий вік» дізнались, що лицарі українського слова Олена Теліга та Олег Ольжич поклали свої життя на жертовник української волі,  намагалися наблизити час творення нової національної еліти, своєю полум’яною творчістю і відкритими до звитяги серцями.
Гості заходу мали можливість подивитись відео – матеріали «37 років Олега Ольжича» та «Київські імена: Олена Теліга», ознайомитись з літературою про їх життя і творчість та отримали буклети: «Олена Теліга – поетеса національного героїзму» та «Олег Ольжич - поет нескореного покоління».
 

09.07.2017

«Чари купальської ночі»
Тематичний калейдоскоп

Зійди, сонце, на Купала,
Стогни, земле, на Івана!

Івана Купала – мабуть, найнеординарніше українське свято, в якому вдало переплелися язичницькі і християнські традиції.

Народна пам’ять зберегла Купальську обрядовість та пісні, які належать до найдавніших часів, до первісних поезій та ритуалів на честь життєподателя – Сонця.
9 липня  в бібліотеці ім. В. Кучера відбувся тематичний калейдоскоп «Чари купальської ночі» присвячений  святу Івана Купала.

Гості заходу ознайомилися з тематичною розкладкою «Ой на Івана, ой на Купала» та прослухали цикл українських народних пісень у виконанні учасників гурту «Гомін».
 

25.06.2017

«Стогнала земля від біди і тривоги»
Вечір пам’яті

«За світле майбутнє,
Що Вами здобуте –
Ніхто не забутий,
Ніщо не забуте!»


25 червня 2017 року у бібліотеці ім. В. Кучера пройшло чергове засідання клубу «Золотий вік», присвячене до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Учасники клубу поділилися спогадами про важкі роки воєнного і післявоєнного дитинства та переглянули документальний фільм «Історія гідності: Друга світова війна».
Поети-аматори Кулинич Галина та Кузнєцов Володимир прочитали власні вірші, присвячені тим, хто віддав своє життя на фронтових полях і не повернувся до своїх близьких.

Гості насолоджувалися поетично - музичною композицією «Озвалась спогадом війна в піснях і віршах  нашого народу», де розповіді і вірші періодично перегукувалися з піснями патріотичної тематики у виконанні колективу «Гомін».

 

05.06.2017

"Трійця, Трійця, пресвята Богородице"
Поетично-музичний  вечір

На Трійцю, чи Зелені Свята
в теплі купається земля.
Прибралась рясно наша хата
в зелене липове гілля


На п'ятдесятий день після Великодня християни відзначають велике свято — Трійцю. У народі її ще називають Зеленими святами. У цей час розквітає природа, тішить нас справжнім літнім теплом.

5 червня  в бібліотеці ім. В. Кучера відбулося  поетично-музичний  вечір  «Трійця, Трійця, пресвята Богородице» присвячений до дня Святої Трійці.
Гості заходу дізналися, що тиждень перед Трійцею здавна має назви Зелений, Русальний, Клечальний. Останні три дні Зеленого тижня та три дні після Трійці називаються Зеленими святами. У давнину в ці дні по всій Україні вшановували предків і життєдайну силу землі, що вкривала все довкола буйною зеленню.

Учасники заходу з цікавістю переглянули документальний фільм «Зелені свята», прослухали віночок українських народних пісень, ознайомилися з тематичною розкладкою «Трійця, Трійця, пресвята Богородице»   та отримали буклет «Ой ти Трійце, зелен-свято!».
 

28.05.2017

«Місто легенд, світле юності місто!»
Поетично-музичний  вечір

Колись давно столицю заснували
Кий, Щек, Хорив та Либідь, їх сестра.
Мій, Києве, ти місто старовинне,
Краси  утілення та вічного добра.

Ю. Турчина

Щороку в  останню неділю травня кияни  святкують день міста. В цьому році Київ  відмічає 1535 річницю з дня свого заснування.

28 травня  в бібліотеці ім. В. Кучера відбувся  поетично-музичний  вечір «Місто легенд, світле юності місто!» присвячений  Дню Києва.
Гості заходу прослухали  історію виникнення цього величного міста та з цікавістю переглянули документальні фільми «Древній Київ» та «Цікаві факти про сучасний Київ».
Співочий  колектив «Молоді серця» виконав пісні «Як тебе не любити, Києве мій!», «Київські каштани» та інші.  А поети-аматори  Кузнєцов В. , Топчій Н. та Левицька Ю.  прочитали вірші, присвячені рідному місту – вічно молодому Києву.
 

21.05.2017

"Биківня – від території смерті до місця  пам’яті"
Виїзне засідання клубу „Золотий вік”

Всі ті, з клеймом «антирадянські»,
Вже права вижити не мали.
Лише могили Биковнянські
Тіла знівечені приймали.

Тетяна Чорновіл

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій. У цей день в Україні згадують численних жертв сталінського терору, який мав масовий характер і особливо вдарив саме по українських землях.
Традиційно, у день пам’яті жертв політичних репресій в Україні,  працівники бібліотеки ім. В. Кучера організували  виїзне засідання клубу «Золотий вік» в Національний заповідник «Биківнянські могили», щоб вшанувати пам’ять жертв політичних репресій. Стоячи над безоднею людських страждань, ми відчуваємо глибоку скорботу.

Схилимо ж голови перед прахом наших співвітчизників, які лежать у цьому лісі. Пам’ять про невинно убієнних має стати запорукою не повторення подібних злочинів у майбутньому!
 

18.05.2017

«БЕЗ  ВИНИ  ВИННІ…»
Патріотична хвилина

«Кримськотатарські слова болю
свій рідний дім здавай без бою
Вдягайся швидко та іди
ще й сам не знаючи куди»

Ігор Козак

18 травня Україна вшановує День скорботи й пам'яті жертв депортації з Криму.  З цієї нагоди у бібліотеці ім. В. Кучера відбулася патріотична хвилина «Без вини винні…».
Учасники заходу дізналися про те, що  після жахливої радянської депортації кримських татар у когось була зневіра, хтось не сподівався повернутися на свою землю. Але віра великого народу, його переконання і сила дали можливість не тільки повернутися в рідний Крим, а й зберегти свій народ, свою мову і майбутнє для кримських татар.

Всі бажаючі  могли ознайомитися з літературою та взяти почитати.
 

04.05.2017

«Встеляйте квітами шляхи бійцям,
що мир несли в наш край»

Вечір пам’яті

Пам'ятайте, друзі, цих людей довіку,
Тих, хто повернувся і поліг в боях.
І вклонімось всі ми низько до землі їм,
Квітами устелим їх тернистий шлях.

В  бібліотеці ім. В. Кучера відбувся  літературний вечір  «Встеляйте квітами шляхи бійцям,   що мир несли в наш край» до Дня пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Відбулась творча зустріч письменника, мешканця нашого району дійсного члена Академії будівництва України Ляшенко Володимира Григоровича з учнями школи №152.
Автор розповів, що страшна війна 1939-1945років, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн загинув у боях, кожен другий з тих, хто залишився у живих, був поранений. Гоїлися рани, зростали повоєнні покоління…


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter