Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

07.11.2018

«Булінг в школі. Що це?»
 
У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право», у бібліотеці відбулася зустріч учасників тренінг-класу «Злагода» з начальником Деснянського районного відділу ДРАЦС головного територіального управління юстиції Кариною Мінчук.
Оскільки серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства по відношенню один до одного, тема зустрічі - «булінг» виявилася дуже актуальною.  Розповідь пані Карини про причини, наслідки та форми його прояву підштовхнула присутніх до активної розмови відносно мотивації до булінгу та рис учнів, схильних ставати «булі» (тобто жертвами). Але головним питанням було не «що», а «як з тим явищем боротися». Щоб краще відповісти на це, присутнім було запропоновано розробити «програму дій»: «Я», «Школа», «Держава». З чим вони  успішно впоралися.     Сподіваємося, що такі правові уроки допоможуть «розрулювати» складні життєві ситуації.
 

29.10.2018

«Безмежний світ дитинства»
Літературний калейдоскоп
 
       Сучасна українська дитяча література цікава, яскрава та дивує різноманіттю. В цьому ще раз переконалися учасники літературної студії «Автограф». А оскільки, як показало останнє бліц - опитування, виділити «найулюбленішого» письменника виявилося важко, вирішили здійснити літературний екскурс за творами деяких з них.
 
 
      В жвавій творчій атмосфері діти залюбки розповідали про свої улюблені книжки, згадували  найколоритніших літературних героїв, відповідали на запитання вікторини. А бібліотекарі, демонструючи барвисті ілюстрації до відомих книг, розповідали про найбільш цікаві моменти з творчості письменників.
 

    Приємною несподіванкою для шанувальників пригод стала зустріч з постійним відвідувачем бібліотеці - письменником та художником Олександром Ореховським, який завітав, щоб подарувати читачам свої книжки.
    Як виявилося, зустріти письменника в бібліотеці – дуже просто.
Тож ласкаво просимо до бібліотеки!
 

23.10.2018

«Козацькому роду нема переводу»
Година творчості
 
Інтереси учасників творчої студії «Дивограй», що в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, дуже різнобічні. Але всіх їх об'єднує любов до книги. Особливо цікаві дітям розповіді відомих українських письменників про козаків. Тому чергові «студійні посиденьки», спільно з вихованцями підліткового клубу «Космос» освітньо - культурного центру «Дивосвіт», вийшли дуже плідними.
Розповіді бібліотекаря про цікаві факти з життя запорізьких козаків, голосні читання (за ролями) уривків з улюблених книг, створення ілюстрацій до деяких з них. Як приємно таким чином відкривати нові сторінки історії!
Запрошуємо усіх бажаючих розширити наше коло!
 

16.10.2018

«Витоки власного «Я»
Тренінг
 
   У рамках тренінг-класу «Злагода» в бібліотеці пройшов тренінг на тему «Самореалізація особистості». Соціальний педагог з Центру у справах сім’ї та жінок Наталія Федорівна Овсієнко розповіла учням 9 –го класу 212 школи про важливість для кожної особистості самореалізації в житті. Адже лише пізнавши себе та реалізувавши власні вміння і таланти, людина стає по-справжньому щасливою.
 
 
 
   Діти дізналися як розпізнати своє власне «Я» і стати на правильний шлях у житті, щоб працювати із задоволенням та жити в гармонії з оточуючими. Важлива тема змусила підлітків задуматися над власним майбутнім, тому вони були активними, ділились власним досвідом, ставили багато запитань.
  А більше корисної інформації з цієї теми учні змогли дізнатися з книжкової виставки. Читайте, навчайтеся та будьте щасливими!

 
 

11.10.2018

«Стежки рідного краю»
 
Бабине літо продовжує радувати нас теплом, гарною погодою та яскравими осінніми барвами. Саме час для прогулянок на свіжому повітрі.

У рамках культурно-історичного проекту «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» в бібліотеці ім.          Ю. Гагаріна для дітей підготували презентацію «Найцікавіші пам’ятки Києва».
З презентації діти дізналися багато цікавої інформації про історичну та культурну спадщину Києва та як спланувати маршрут на будь-який смак. Так, переглянути одну з найбільш вражаючих колекцій мистецтва можна в музеї імені Богдана та Варвари Ханенків, відчути український колорит - в музеї “просто неба” Пирогова, чи відвідати одну з найдавніших українських святинь - Києво – Печерську лавру чи Софію Київську.

Подорожуйте! Відкривайте рідне місто! Життя дуже цікаве.
 

04.10.2018

«Посмішка Сонячного зайчика»
Майстер - клас
 
    До Всесвітнього дня усмішки, учасники творчої студії «Дивограй» вирішили створити «посміхайликів». Після веселої вікторини, підглянувши нові ідеї з книг, діти із захопленням фантазували над «сонячними» чоловічками з паперу.
 
 
 
  Сподіваємося, що такі незвичайні подарунки друзям зможуть поліпшити настрій та подарувати промінчик тепла в прохолодну осінню пору.
 
 

   Пам’ятайте - за будь-якої погоди за вікном, в бібліотеці завжди тепло від посмішок та невгамовних ідей. Ми чекаємо на вас!


 
 

02.10.2018

«В юного таланту творчий звіт»
Лекція - концерт
 
Зустріч з вихованцями та педагогами музичної школи №24 – завжди свято для відвідувачів бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей.
До Міжнародного дня музики юні музиканти продемонстрували кращі номери зі свого творчого репертуару. А вдячні глядачі мали можливість не тільки почути гарні народні та класичні твори та побачити різні музичні інструменти, але й дізнатися багато цікавого про їх історію. А ще - переконатися, скільки «музичних таємниць» приховано у книгах.
 
 
Цікаво? Запрошуємо до бібліотеки!
 

26.09.2018

«Живий скарб нашої землі»
Заняття гуртка любителів природи «Капітошка»

Ліс — це диво, ліс — це казка.
 То ж ходімо в ліс, будь ласка.
Але завжди пам’ятайте:
 Диво-ліс охороняйте!

Надія Красоткіна


    В рамках першого, в цьому навчальному році, заняття гуртка «Капітошка» до юних любителів природи завітала методист науково-методичного центру Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, еколог Ірина Санківська. Присутні обговорювали дуже важливу тему - тему лісу.
 
 
   Діти почули багато корисної і цікавої інформації про ліс, його значення та про те, як  його зберегти. Познайомились з мешканцями лісу, деревами та різноманітними рослинами.  Дізналися, який період є сприятливим для посадки та росту дерев.
  За допомогою різноманітних конкурсів, тематичних завдань, мультфільму, розважальних занять, зокрема, грі «Як росте ліс», діти  пригадали правила поведінки в лісі.
  Екологічна культура сьогодні є невід’ємною частиною сучасної особистості. Тож наші діти повинні любити природу, відчувати її та зберігати для прийдешніх поколінь.
 
 

13.09.2018

«Я -  щасливий!?»
Тренінг

 «…Емоційна культура — 
  ознака людяності»       
(В. Сухомлинський)

Багато цікавого і корисного дізналися учасники тренінг-класу «Злагода» завдяки зустрічі з психологом Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва Оксаною Степанюк. Не дивно, бо тема тренінгу є дуже пізнавальною: роль емоцій в житті людини.
 
 
Особливу увагу було приділено емоціям у міжособистісних стосунках, яким чином вони стають важливим компонентом навчання. Дуже зацікавило присутніх твердження про те, що якість емоцій багато в чому залежать від способу життя людини. Використовуючи різні «рольові ігри» та матеріали книжкової виставки, пані Оксана продемонструвала, як емоції впливають на працездатність та якість життя людини. А також докладно пояснила тісний зв'язок між негативними емоціями та хворобами.
Сподіваємося, відвідування бібліотеки викликатиме у наших читачів лише радість та позитивні емоції. До зустрічі в бібліотеці!

 

 

23.08.2018

Усе моє, все зветься Україна!
до Дня Незалежності України
 
З нагоди Дня Незалежності України бібліотека ім. Ю. Гагаріна для дітей запросила читачів на майстер – клас.
Серед запропонованих варіантів робіт, діти вирішили створити святкову листівку. Адже листівка з цікавим орнаментом та в національних кольорах завжди стане в нагоді, щоб привітати рідних та друзів з головним святом нашої держави.
 
Бібліотекарі також розповіли дітям багато цікавих фактів про Україну, її культуру, традиції та як через багато століть українському народу вдалося здобути незалежність.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter