Бібліотека №119

03.08.2023

 
У Всесвітній день кавуна у бібліотеці № 119 відбулося інтегроване заняття творчої майстерні «Мисли кольорово».
З презентації «Кавун святкує», тематичної книжкової добірки, розповіді бібліотекарів діти дізналися про найдивніші сорти кавунів, про користь кавуна як джерела вітамінів, про кавуни з Херсонщини, які можна вважати національною гордістю України. А на майстер класі «Кавунчики-ласунчики» юні читачі створили з кольорового паперу яскраві скибочки херсонських кавунів, які також є символом віри, надії та нашої ПЕРЕМОГИ.
 

28.07.2023

    Напередодні Дня дощу у бібліотеці № 119 відбулося тематичне заняття творчої майстерні «Мисли кольорово!».
 
 
 

   Яке значення дощу у природі, як утворюються дощові хмари, чим небезпечна гроза – бібліотекарі підготували для відвідувачів пізнавальну і корисну інформацію. На майстер класі «Краплинки з хмаринки» користувачі створили кумедні поробки з кольорового картону та ниточок. А натхнення юним майстрам додали вірші та загадки про природу, літо, відпочинок.

 

10.07.2023

    У день «Не наступайте на бджіл» працівники бібліотеки № 119 запросили вихованців з особливими освітніми потребами ДНЗ № 176 у мандрівку природознавчою стежиною «Бджілка-трудівниця».
 
 
 
    Малята дізналися про велику користь смугастих мешканців вулику, яких треба не боятися, а просто бути з ними обережними. Казки, віршики і загадки про бджіл, настільна гра «Шалена бджілка», майстер клас «Золотисті комашки» - маленькі читачі залюбки слухали, спілкувалися, відгадували, майстрували.
 
 
 
   І, отримавши позитивні емоції, дитячий «вулик» із власноруч виготовлених бджілок дружно «полетів» до дитячого садочка.
 
 
 

07.07.2023

   Напередодні  Дня родини в Україні юні читачі зібралися на майданчику біля дитячої бібліотеки № 119.
 
 
 
 
  Цікавинки про звичаї та обряди українських сімей, розповіді дітлахів про свої родини та сімейні традиції, майстер клас «Батьківський дім» з поробками-подарунками для рідних - зустріч була змістовною і пізнавальною. А під час творчої гри «Сходинки бажань» усі діти висловили спільне бажання − щоб в кожний дім, в кожну родину українців увійшли мир та спокій, злагода та любов! 
 

29.06.2023

 
На занятті ігрової студії «Мовні витребеньки» працівники бібліотеки № 119 влаштували мовний тюнінг «Не засмічуй мову суржиком!» для дітей, що вимушено переїхали до Києва.
Книжки «Мовна лікарня» Лесі Мовчун, «Антисуржик», гра «Сходинки до мовного ідеалу», філворд «Граматичні пастки», вікторина «Суржикова мішанина» - юні відвідувачі опановували правильне спілкування українською мовою через цікаві ігри.
 

27.06.2023

    До Дня Конституції України бібліотека № 119 підготувала правознавчий пульс «Знати мову Закону».
 
 
 
 
   Розповідь бібліотекарів про історію створення Основного Закону держави, література про державні символи, права і обов’язки українців, цікаві факти про Конституцію України, вікторина «Моя Батьківщина», філворд «З Україною в серці», патріотичні розмальовки – читачі розширили свої знання з правової тематики.
 

26.06.2023

     Напередодні Дня кримськотатарського прапору бібліотека № 119 провела для читачів history-екскурс «Символ національної незламності та волі Криму».
 
 

      Презентація «Крим далекий та близький. Традиції народів Криму», квіз «Що ти знаєш про Крим?», колективне арт панно «Мави Кок-байрак», фотосесія у національних татарських головних уборах - діти здійснили цікаву, пізнавальну мандрівку сторінками історії одного з корінних народів України.
 
 
 
     Дізналися про свято, що символізує єдність та боротьбу кримських татар за свободу і право на самовизначення, звільнення півострова від російської окупації, відновлення територіальної цілісності України.
 
 

22.06.2023

 
З нагоди Міжнародного дня фей читачки бібліотеки № 119 на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» перетворилися на казкових чарівниць. Книжки з європейської міфології та народного фольклору, захопливі історії про сучасних диво-дівчаток, майстер клас «Маска феї-чаклунки» - юні  відвідувачки залюбки мандрували світом таємничої магії і добра.
 
 

21.06.2023

 
На вшанування пам’яті письменника Володимира Вакуленка у бібліотеці № 119 відбулися родинні читання «Татусева книга Володимира Вакуленка».

Бібліотекарі розповіли відвідувачам про відомого дитячого письменника, громадського діяча, волонтера, справжнього патріота України, батька двох синів Володимира Вакуленка, який був розстріляний російськими окупантами у 2022 році на рідній Харківщині.
Діти з батьками читали маленькі віршовані історії про життя, про радість і горе, про родину та друзів зі світлого твору - «Татусевої книги». Всі відчули, наскільки автор любив дітей, яким присвячена книга, і намагався донести ці емоції до читачів. Письменник загинув, але залишив нам свої чудові літературні надбання, написані серцем і душею.
 

19.06.2023

   У День батька бібліотека № 119 запросила відвідувачів на патріотичну годину «Мій тато захищає Батьківщину».
 
 

   Розповіді дітей про своїх батьків, які захищають нашу країну від російського ворога зі зброєю в руках, які є волонтерами, літературні хвилинки з  читанням книг про батьків та родинy.
 
 
 
Майстер клас з виготовлення вітальних листівок «Мій тато - супергерой» - під час активного спілкування діти виявили свою любов до татусів, яких вони дуже цінують, якими пишаються, з якими хочуть зростати у мирній та вільній Україні.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter