Бібліотека №119

26.06.2023

     Напередодні Дня кримськотатарського прапору бібліотека № 119 провела для читачів history-екскурс «Символ національної незламності та волі Криму».
 
 

      Презентація «Крим далекий та близький. Традиції народів Криму», квіз «Що ти знаєш про Крим?», колективне арт панно «Мави Кок-байрак», фотосесія у національних татарських головних уборах - діти здійснили цікаву, пізнавальну мандрівку сторінками історії одного з корінних народів України.
 
 
 
     Дізналися про свято, що символізує єдність та боротьбу кримських татар за свободу і право на самовизначення, звільнення півострова від російської окупації, відновлення територіальної цілісності України.
 
 

22.06.2023

 
З нагоди Міжнародного дня фей читачки бібліотеки № 119 на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» перетворилися на казкових чарівниць. Книжки з європейської міфології та народного фольклору, захопливі історії про сучасних диво-дівчаток, майстер клас «Маска феї-чаклунки» - юні  відвідувачки залюбки мандрували світом таємничої магії і добра.
 
 

21.06.2023

 
На вшанування пам’яті письменника Володимира Вакуленка у бібліотеці № 119 відбулися родинні читання «Татусева книга Володимира Вакуленка».

Бібліотекарі розповіли відвідувачам про відомого дитячого письменника, громадського діяча, волонтера, справжнього патріота України, батька двох синів Володимира Вакуленка, який був розстріляний російськими окупантами у 2022 році на рідній Харківщині.
Діти з батьками читали маленькі віршовані історії про життя, про радість і горе, про родину та друзів зі світлого твору - «Татусевої книги». Всі відчули, наскільки автор любив дітей, яким присвячена книга, і намагався донести ці емоції до читачів. Письменник загинув, але залишив нам свої чудові літературні надбання, написані серцем і душею.
 

19.06.2023

   У День батька бібліотека № 119 запросила відвідувачів на патріотичну годину «Мій тато захищає Батьківщину».
 
 

   Розповіді дітей про своїх батьків, які захищають нашу країну від російського ворога зі зброєю в руках, які є волонтерами, літературні хвилинки з  читанням книг про батьків та родинy.
 
 
 
Майстер клас з виготовлення вітальних листівок «Мій тато - супергерой» - під час активного спілкування діти виявили свою любов до татусів, яких вони дуже цінують, якими пишаються, з якими хочуть зростати у мирній та вільній Україні.

 
 

15.06.2023

 
До Дня фотографії природи читачі бібліотеки № 119 для дітей стали учасниками фоточеленджу «Миттєвості природи».
Бібліотекарі розповіли про історію фотографії та професію фотографа, про винахід фотоапарата, ознайомили дітей з літературою на цю тематику. А юні фотохудожники представили добірку власних світлин, зроблених у різних мальовничих куточках, розповіли, чому уподобали саме ці краєвиди, спілкувалися, ділилися враженнями.
 

05.06.2023

   На велосипеді до бібліотеки! А чому б і ні? Саме у Всесвітній день велосипеда (World Bicycle Day) дитяча бібліотека № 119 організувала велопробіг з родинами юних читачів. Адже діти дуже полюбляють цей найекологічніший та водночас найдоступніший транспорт. Отже бібліотекарі запропонували читачам поєднати дві корисних справи: прогулянку на велосипеді та бібліотечну галявину.
 
 
 

   У мальовничому київському парку, через який пролягав веломаршрут, був зроблений book-релакс. Книжки про винахід велосипеда, спортивні досягнення, правила дорожньої безпеки і велокультури, цікава інформація від бібліотекарів - спілкування та відпочинок на природі були пізнавальними як для дітей, так і для батьків, які обмінювалися власним досвідом щодо здорового способу життя і порадами. Тож дбаймо про своє здоров’я, довкілля, читаймо та відвідуймо бібліотеку!


 
 

01.06.2023

      Напередодні Міжнародного дня захисту дітей бібліотека № 119 завітала на майданчик ДНЗ № 176.
 
 
 
  Цікава програма, підготовлена бібліотекарями, захопила дітлахів. Вони активно демонстрували спритність у спортивній грі, відгадували казки, дружно танцювали, наспівували веселі дитячі пісні, малювали на асфальті малюнки «Мирне небо – щасливе дитинство» та отримали у подарунок книжечки.
 
 

   Усміхнені, щасливі обличчя маленьких українців – це теж наша нескореність, незламність і вільне майбутнє!

 
 

29.05.2023

   У День столиці бібліотека № 119 запросила відвідувачів, які вимушено переїхали до Києва через війну, на пізнавальну подорож «Гостинний Київ».
 
 
 

   Віртуальна екскурсія «Київ – серце Європи», література з книжкової виставки «Читаємо ProКиїв», квіз «Київ історичний», філворд «Київські пам’ятки» - читачі охоче знайомилися з цікавинками столиці України.

 
 

28.05.2023

 
Напередодні Дня столиці та Дня Києва бібліотека № 119 влаштувала під розлогими квітучими каштанами - символами Києва - бібліомайданчик «Київ нескорений».
Літературна хвилинка «Легенди Києва», вікторина «Київ відомий та невідомий», арт-печворк «Бажаємо миру столиці!» - юні відвідувачі читали, відгадували, майстрували та з вірою у Перемогу щиро вітали нашу незламну столицю зі святом.
 

28.05.2023

 
Читачі бібліотеки № 119 здійснили пізнавальну літературно-краєзнавчу мандрівку «Місто на Дніпрових схилах», присвячену Дню Києва.
Голосні читання поезій про улюблене місто, презентація «Мальовничий Київ», гастрономічний відеогід «Смаколики Києва», майстер клас «Янгол-охоронець Києва» - юні кияни поринули в атмосферу затишної та чудової столиці нашої Батьківщини.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter