Бібліотека №115

23.09.2015

Бібліотека – море книг,
Бібліотека – храм науки…
Переступайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки!
Петро Гоць

Надворі кінець вересня і золота чарівна осінь дарує нам чудовий настрій, з яким ми і будемо відзначати наше професійне свято 30-го вересня – всеукраїнський день бібліотек.

Для різних категорій наших читачів ми підготували цікаву різноманітну програму: оглядові екскурсії, калейдоскоп яскравих книжкових виставок, знайомство з найактивнішими та найрозумнішими читачами бібліотеки, вікторини, майстер-класи, літературний квест, зустріч із дитячим журналом «Пізнайко», та ін.
 
 
 
 

15.09.2015

Українські стежки П.І.Чайковського
(мистецька година за проектом Деснянської ЦБС «Українці в контексті розвитку європейської цивілізації»)

Розпочинаємо тиждень з музикою! Послухати творіння всесвітньовідомого композитора П.І. Чайковського до бібліотеки завітали учні 6 Б класу ЗОШ №259.

Життя та творчість Чайковського мали тісний двосторонній зв’язок  із українським середовищем. Великий композитор часто приїжджав до України, загалом він прожив тут 5 зі своїх 53 років життя. У с. Кам’янка жила родина його сестри, він був бажаним гостем у провідних культурних колах Києва, Харкова, Одеси. Україна для Чайковського – це родичі, друзі, натхнення природою та народними традиціями. В Україні його роботи отримували грандіозний успіх.
Чайковський вплинув на усе музичне життя в Україні. За його підтримки тут виникло перше професійне музичне училище. Музикальна спадщина Чайковського надихала багатьох композиторів української школи.

Хоч про особистість композитора Петра Чайковського більшість дітей почули вперше, але всі впізнали звучання його творів. До уваги відвідувачів ми підготували викладку літератури за темою «Музичний геній П.І. Чайковського».

Не лінуйтеся відкривати для себе нове і цікаве! Не лінуйтеся ходити по нове та цікаве до бібліотеки!
 

1.09.2015

«А дзвоник знову весело лунає»
(День знань)


Бібліотека працювала із вами все літо готуючись до навчання. Настав час показати здобуті знання та напрацювання у школі. Дорогі читачі, ми впевнені у ваших успіхах на освітній ниві, бажаємо аби навчання приносило вам задоволення і обіцяємо підтримувати вас протягом наступного навчального року.

Не забувайте, що ми запланували для вас багату освітньо-розважальну програму: виставки, майстер-класи, лекції, бесіди, вікторини, розіграші, акції, літературні квести, творчі зустрічі, презентації, кінопокази та, обов’язково, нові книжкові надходження!

До початку навчального року ми підготували для вас книжкові виставки «Свої знання ми черпаємо з книги», «Сузір’я вічного й святого – дитяча книга на землі», «І знову рідна школа запрошує нас в клас», з якими вас з радістю знайомитимуть наші бібліотекарки. Продовжує радувати вас виставка петриківського живопису «Краса родом з Петриківки», розташована у читальній залі старшого відділу обслуговування.

День знань ми святкували із першачками, які завітали на екскурсію до бібліотеки у свій перший робочий шкільний день. Бібліотекарка Наталія Леонідівна провела вікторину та розповіла школярам про роль книги для розвитку цивілізації та формування кожної людини.
Бажаємо ентузіазму та натхнення! Бібліотека завжди чекає на вас!
 

 
 

2.08.2015

Бібліотека в кіно
 
Бібліотека для дітей №115 потрапила в кіно! 2 серпня наша бібліотека взяла участь у зйомці телевізійного проекту  компанії «МАМАС ФІЛЬМ ПРОДАКШЕН» для каналу «ICTV». Зйомки багатосерійного фільму під робочою назвою «Ніконов» проходили у читальному залі старшого відділу обслуговування, де розташувалась численна кількість знімальної апаратури, декорації та велика команда телевізійників.
 
Бібліотекаркам надзвичайно цікаво було опинитися за лаштунками телевізійного процесу, підгледіти різноманітні прийоми, техніки, секрети і хитрощі, приховані за змонтованим, логічним кінонаративом фільму, показаному на екранах наших телевізорів. Усім, що підгледіли, щедро без таємниць ділимося із вами у фотографіях.

Домовлено про подальшу співпрацю кінокомпанії із бібліотекою №115. Деякі прем’єри нових робіт «МАМАС ФІЛЬМ ПРОДАКШЕН» відбудуться у нас.

Дякуємо за веселий та хвилюючий досвід! Після 3х годин зйомки, так само миттєво, як і з’явилася, уся ця телевізійна метушня, зникла і казка розчинилася у спокої і тиші вихідного дня.
 
Приходьте до нас  - бібліотека любить гамір. І, звісно ж, до зустрічі у кіно!
 

22.07.2015

Літо личить усім!
(бібліотеці також)

Протягом літніх канікул ми відпочиваємо, засмагаємо, активно рухаємось, багато читаємо і відкриваємо ще більше нового та цікавого, - усе це свідчить про користь та задоволення від 3-х місяців палкого сонця.
 
Бібліотека для дітей №115 на середину літнього сезону вже набула деяких гарних перетворень. Читальну залу молодшого відділу умовно розділено на кілька зон: для майстер-класів, навчання та ігор, між якими розмістилися виставкові вітрини нашої найкращої літератури та зроблених нашими читачами протягом навчального року творчих робіт. Працювати та навчатися запрошуємо вас до читальної зали старшого відділу обслуговування, де пропонуємо 8 Інтернет місць та вільний доступ доWIFI.
Ми натхненно та старанно робимо усе аби дітям, батькам, бабусям та дідусям було зручно та цікаво проводити у нас час разом. У бібліотеці ми читаємо, навчаємося, граємо, спілкуємося, розважаємося, малюємо, дивимося улюблені фільми.
Усі, хто не на морі, приходьте до нас! Тут море знань, фантазій, емоцій, а вільні «пляжні» місця кожному ми гарантуємо! 
 

3.07.2015

Сьогодні Купала – срібна роса впала

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят - Купало або Купайло.
 
На нашій «Книжковій галявинці» вже традиційно по п’ятницях зібралися читачі, цієї п’ятниці - щоб ознайомитись з традиціями українців.       Бібліотекарі  підготували книжкову виставку «Ясне - красне Купайло», марафон загадок літнього циклу «Відгадай-ка!»  та народознавчу бесіду про символіку рослин, які складають український віночок, обрядодійства, пов'язані з ним.
Літо в розпалі! Попереду багато цікавого – приходьте!

 
 

23.06.2015

Я громадянин України
(коментовані читання)

Знову довгі вихідні! Адже скоро день головного Закону, яким живе українська спільнота – День Конституції.
Конституція має захищати права кожного з нас. «Права не дають – права беруть!». Саме тому ми маємо знати, які права у нас є, а які ще слід здобути, проговорити і закарбувати.
Сьогодні для вихованців літнього табору ЗОШ № 247 бібліотекарка Пухно Алла Олександрівна доступно виклала принципи і засади правової свідомості громадянина України. Коментуючи книгу О. В. Сташук «Я громадянин України» бібліотекарка розповіла про національну символіку, види влади, конституцію, основні закони, українську культуру, традиції, географію, познайомила гостей з видатними діячами України.
З усіх своїх прав, вже обізнані маленькі користувачі, створили яскраво-жовтий правовий соняшник, який і зараз цвіте у читальному залі молодшого відділу обслуговування.
 
 
 
 
 

23.06.2015

У дарунок і для себе робимо гарні обереги!

 Сьогодні ангелами, кроликами та вишнями ми з почуттями натхнення та задоволення закрили сезон майстер-класів, який проходив у нашій бібліотеці з допомогою Іви Репницької з Родинного центру "Family&Education".
 Нашу крайню зустріч відкрила бібліотекарка Пухно Алла Олександрівна, яка підготувала викладку літератури з рукоділля та ужиткового мистецтва, з якою познайомила наших постійних користувачів – вихованців приватної лінгвістичної гімназії. Окремо, ми зосередилися на представниці давніх українських традицій – ляльці-мотанці.
Бібліотекарка показала відео про українських майстринь з мистецтва виготовлення ляльок, представила добірку різновидів мотанок.
 
 
 
 Практична частина зустрічі не змусила на себе чекати! За кілька хвилин клаптики тканини, видані кожному учаснику майстер-класу, вже літали по читальному залу молодшого відділу обслуговування у вигляді янголів та стрибали по столах у вигляді кроликів.
Відсвяткувати здобуті протягом усіх наших зустрічей уміння і навички і привітати усіх вихованців шкільних літніх таборів із повним вже вступом у канікули ми вирішили соковитими вишнями.
 
 
 
 
Запрошуємо на вишні і вас!!
 
 

22.06.2015

Чарівні клаптики
(майстер-клас)
Ми вже неодноразово згадували про наявність у нашій бібліотеці великої кількості літературних джерел з декоративно-прикладного мистецтва та рукоділля, які підібрані у виставковій полиці читального залу молодшого відділу обслуговування користувачів для вашого літнього цікавого і продуктивного відпочинку.
Користуючись порадами та вказівками з книжок нашої виставки «Дитина і світ прекрасного» кожен з нас може зробити щось цікаве і корисне у побуті. Особливо приємно, що грошові витрати на це мінімальні, а ваші творчі ресурси, як ми знаємо, безмежні. Для своїх витворів ми використовуємо старі непотрібні речі, які втратили своє початкове призначення.
 
 
Сьогодні до нашої бібліотеки завітали вихованці приватної лінгвістичної гімназії на майстер-клас з шиття до майстрині Іви Репницької. За основу ми взяли клаптики вирізані з старих джинсів, на яких діти за допомогою голки і ниток вчилися робити свої перші стібки та шви.
Вже після першого заняття діти мали пошиті власноруч чудові клаптикові підставки під гарячий посуд. Очікуємо від вас ще й не такого, особливо, якщо слідкуватимете за нашими майстер-класами та користуватиметесь порадами з книжок.
 
 
 
 

19.06.2015

Пилип Орлик та перша Конституція

(інформаційно-історична година в рамках проекту «Українці в контексті розвитку європейської цивілізації»)
 
Чи знаєте ви, що однією з перших конституцій у Європі вважається Конституція Пилипа Орлика, українського політичного та військового діяча 18 ст.?
 
«Договори і Поставлення Прав і вольностей Війська Запорозького» були покликані визначати і врегульовувати права і обов’язки усіх членів Війська Запорозького. Від традиційних гетьманських статей Конституція Орлика вирізнялася тим, що базувалася не, як раніше, між гетьманом та монархо-протектором, а між гетьманом і козацтвом, яке виступало від імені українського народу. Уперше новий гетьман укладав офіційну угоду про права і обов’язки зі своїми виборцями, чітко визначаючи умови, згідно з якими він отримував владу. Основний закон обмежував гетьманські прерогативи, зменшував соціальну експлуатацію, затверджував спеціальний статус запорожців.
 
Конституція Пилипа Орлика була написана під впливом ідей західноєвропейського парламентаризму і заклала головні принципи республіканської форми правління.
 
Про все це сьогодні завдяки підготовці і проведенню інформаційно-історичної години бібліотекаркою Наталією Леонідівною дізналися діти шкільного табору ЗОШ №294, які завітали до нашої бібліотеки.
 

Більше цікавого і ще вам не відомого читайте у книжках нашої бібліотеки.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter