Бібліотека №115

16.01.2019

«Зимові читання»
Бібліомозаїка

    Узимку хочеться чогось дуже затишного та цікавого. Для тих, хто любить читати, книжка стане найкращим другом цієї холодної пори. В цьому переконалися маленькі читачі, які завітали до нашої бібліотеки.
 
 

    Діти з задоволенням знайомились з новими яскравими книжками, журналами, переглядали їх та читали. Також для юних читайликів були  підготовлені різноманітні конкурси,  вікторини, загадки. Неабияку зацікавленість викликали пізнавально-розважальні ігри, які вчать логічно мислити, конструювати та вдосконалювати знання з математики. Не залишили байдужими маленьких читачів викладки літератури «Зимові читання під ковдрою» та «Читання під чарівною лампою», які підготували дбайливі бібліотекарі. А наостанок малеча охоче прийняла участь у акції «Корзинка чарівних побажань». Добрі та щирі вітання від бібліотеки на смайлику припали до душі і великим і малим.
 
 
 

    Приємно бачити усміхнені дитячі обличчя і відчувати, що таку радість здатна принести книга!
 
 

11.01.2019

«Хто багато читає, той багато знає»
Літературний калейдоскоп
 
Маленькі вихованці дитячого садка № 689 змалечку привчаються до читання, тому, не дивлячись на мороз на вулиці, вони завітали до бібліотеки.
Для маленьких відвідувачів бібліотекарі підготували різноманітні літературні цікавинки: розповідь про життя книжок у бібліотеці, про найбільш популярні та цікаві книжки та журнали. Діти з задоволенням прийняли участь у казковій вікторині, з радістю відгадували графічних звірів з літер та інші незвичні загадки. Кожен з маленьких читачів мав змогу вибрати та взяти додому цікаву книжку.
Тож завітайте до бібліотеки та давайте читати разом!
 

27.12.2018

«Корпорація новорічних чудес»
Театралізована вистава

Новий рік вже на порозі!
У Муніципальній галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбулася казкова театралізована вистава «Корпорація новорічних чудес».
 
 

      Новорічне свято дітям подарував Центр дитячої та юнацької творчості Деснянського району м. Києва. Казкові персонажі та яскраві танці художнього колективу студії танцю «Каприз» запалили зал. Діти отримали заряд бадьорості від цікавих естафет та конкурсів. Поява Святого Миколая додала святу новорічного та казкового присмаку. Кожен у залі отримав найцінніше – святковий настрій, відчуття непередбачуваного дива.
 
 
 
Вітаємо з Новим роком!
Бажаємо, щоб іскристий настрій супроводжували вас цілий рік.

 
 

18.12.2018

«Фантастичні пригоди з Сергієм Товстенком»
Казкова подорож
 
У Муніципальну Галерею мистецтв  ЦРБ ім. П. Загребельного в образі Святого Миколая завітав дитячий письменник Сергій Товстенко. Для дітей 2 класу ЗЗСО № 238 він підготував незвичайну, дуже веселу та яскраву віртуальну подорож захоплюючою казкою «Пташка Пін на прізвисько Гвін», яка отримала перемогу на конкурсі «Напишіть про мене книжку!» видавництва «Фонтан казок». Письменник розповів дітям, чому обрав головним героєм своєї книжки саме пінгвіна та разом з ними відтворив декілька цікавих пригод головних героїв, маленького пінгвіна Піна та його друга тюленя Тюкало, безпосередньо у Галереї мистецтв, під час цікавої віртуальної подорожі Антарктидою.
А ще – всі разом гралися в гру «Створи казку на ходу»! та завзято витанцьовували танок маленьких пінгвінят.
З неймовірною радістю учні також взяли участь у майстер-класі «Пінгвінятко Пін», де кожен зробив свого казкового Піна, на згадку про зустріч.

Діти отримали безліч позитивних емоцій та яскравих вражень! Зустріч завершилася автограф-сесією та дружнім фото на згадку.
 

12.12.2018

«Через поле, через гай
Йде до діток Миколай»

майстер-клас
 
Кожна українська дитина з нетерпінням чекає на День Святого Миколая. Мандрує небесний опікун світом, несе свої гостинці для всіх чемних і слухняних: іграшки та солодощі.
Сніг, який йшов протягом дня, надав більше чарівності та святкового настрою  дітям спеціального навчально-виховного комплексу " М Р І Я " Деснянського району міста Києва.
Напередодні до них завітав Миколай аби привітати їх першими! Святкову казку для вихованців влаштувала бібліотека у партнерстві з Центром естетичного виховання "Гармонія". Завдяки майстер-класу з виготовлення ялинкових прикрас - символу наступаючого року, у діток вийшли дуже оригінальні, з особистим характером іграшки.

Дух веселого свята не залишав дитячу аудиторію до кінця зустрічі.

Як водиться на Миколая, всі отримали солодощі! А ми бажаємо, щоб і ваш Миколай був так само солодкий і радісний!
 

06.12.2018

«В країні Читалії»
Бібліомікс

Бібліотеку №115 для дітей відвідали учні 3-х класів ЗЗСО №119 у приміщенні ЦРБ ім. П. Загребельного. З цікавістю малеча розглядала відділи дитячої бібліотеки.
Для маленьких відвідувачів бібліотекарі підготували різноманітні літературні цікавинки: неймовірні факти про книгу та читання, книжкову виставку літератури «Бібліотека – книжчин дім», розповідь про найбільш популярні книги «Top-10 найпопулярніших книг». Віртуальна подорож «Найцікавіші бібліотеки світу» познайомила учнів з найцікавішими бібліотеками світу. Також читайлики відвідали ігровий майданчик, де насолодилися грою різноманітних настільних ігор.

Гарний настрій та веселощі панували в бібліотеці протягом всього заходу: діти виявили і активність, і ерудицію.

До зустрічі у бібліотеці!
 

05.12.2018

«У кожної казки є свій початок…»
Сеанс казкотерапії

      5 грудня в Муніципальну Галерею мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітав сучасний казкар-лірник, письменник, сценарист, актор, телеведучий, щирий українець - Сашко Лірник.
     В Україні, мабуть, немає дитини чи дорослого, які б не чули казок Сашка Лірника. І його власних, і переказів уже відомих творів, і легенд. Оповідка в його виконанні – це завжди імпровізація й неочікуваний поворот сюжету.
 
 
 
    Цілу годину з вуст пана Олександра лунали казки і не просто він їх розповідав, а імпровізував разом із дітьми. Діти на деякий час стали справжніми акторами – героями казок. І це було для них несподівано, феєрично, цікаво!
 
 
   Сашко Лірник дорослих повернув у дитинство, малюкам дав мудрі поради, а усім разом  подарував частинку себе та свої унікальні українські казки, які несуть мир та чистоту, добро та любов до Батьківщини.
 

28.11.2018

«Захоплюючі експерименти»
Експериментальна гра
І знову зустріч!
    28 листопада в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П.Загребельного бібліотека № 115 для дітей провела чергове засідання науково-популярного клубу «Територія Н». Експериментальна гра між командами «Журавлі» та «Три розумники» розпочалася.
На початку зустрічі - як завжди - домашнє завдання. Театральна постановка команди        «Журавлі» фразеологізму «Піфагорові штани – на всі сторони рівні вони» була яскравою та точно передала його значення. На наступній зустрічі своє бачення цього фразеологізму продемонструє команда «Три розумники».
 
 
 

    Протягом засідання клубу, керівник проекту «Наукова світлиця» (в рамках якого діє клуб), показав декілька вражаючих експериментів: вода, що малює, блукаюча вода, магічні квіти та інші. Учасники команд давали своє пояснення результатам цих експериментів. Боротьба між командами була дуже напруженою, ініціатива переходила від однієї команди до іншої. Емоційні обговорювання мали своїм наслідком підсумковий результат «нічия», з невеликим бонусом у команди «Журавлі», за неординарну думку.
Побажаємо командам успіху у наступних конкурсах!


 
 

07.11.2018

«Юні інженери»
Інтелектуальна гра

7 листопада бібліотека № 115 для дітей провела виїзне засідання у рамках науково-популярного клубу «Територія Н» у ЗЗСО № 249. Учні сьомих класів створили команди «Журавлі» та «Три розумники» і перетворили простір класу у інженерну лабораторію.
 
 
На початку зустрічі команди продемонстрували, як підготували домашнє завдання «Покажи фразеологізми». Театральна постановка фразеологізму «В огороді бузина, а в Києві дядько» нікого не залишила  байдужим: кожна команда точно і яскраво передала його значення.
 
 
Темою ж засідання  було інженерне завдання на кмітливість та винахідливість «Побудуй стійку, високу та естетичну вежу». Команди майструвати високі, стійкі та естетичні конструкції, які перевіряв на міцність науковий керівник клубу Олексій Смірнов.
Після підведення підсумків лідером стала команда «Журавлі». Тож побажаємо «Трьом розумникам» успіху у наступних конкурсах.
З нетерпінням чекаємо на нову зустріч!   

 
 

19.10.2018

«Чарівний світ стародавнього Єгипту»
Мистецька мандрівка

    19 жовтня в Муніципальній галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулося чергове заняття з історії мистецтва.
 
 

    До галереї мистецтв завітав 8 клас ЗЗСО №249, який разом з мистецтвознавцем поринув у незвичайну подорож Амарнським періодом мистецтва стародавнього Єгипту. Діти з цікавістю слухали про особливості скульптури цього часу та дізналися багато нового про епоху правління фараона Ехнатона та його дружини Нефертіті.
    Мистецтво може бути захоплюючим! Приєднуйтесь до нас і ви  дізнаєтесь багато цікавого!

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter