ЦРБ ім. П.А. Загребельного

Деснянський район на сторінках преси - I півріччя 2014 р.

 
  Поточний бібліографічний список  «Деснянський район на сторінках преси» повідомляє про найважливіші статті з періодичних видань, що надійшли в Центральну районну бібліотеку № 141 Деснянської ЦБС протягом  І півріччя 2014 року.
 
 

Деснянський район на сторінках преси - II півріччя 2013 р.

 
 
  Поточний бібліографічний список  «Деснянський район на сторінках преси» повідомляє про найважливіші статті з періодичних видань, що надійшли в Центральну районну бібліотеку № 141 Деснянської ЦБС протягом  ІI півріччя 2013 року.
 
 

Захист трудових прав вагітних жінок і молодих мам

 
  Народження дит­ини - од­не з тих рішень, які повністю змінюють жит­тя жінки. При­хо­дить час за­но­во переоцінити ба­ланс між професійними до­сяг­нен­ня­ми, ро­ди­ною, кар'єрою, тур­бо­тою про се­бе.
 
 

Роман «Титан» Теодора Драйзера

Шановні Деснянці!
 
 
 
  Пропонуємо Вашій увазі пам’ятку присвячену 100-літніму ювілею  публікації роману «Титан» американського письменника, художника соціального життя, Теодора Драйзера (1871-1945), виданого у травні 1914 року.
 
 

«Вічна слава бійцю рядовому,як і маршалу - уклін і слава!»

Каталог виставки

 
 
 
  Мета виставки: за допомогою документальних матеріалів, художньої та публіцистичної літератури висвітлити події Великої Вітчизняної війни на території України, творчість та біографії письменників-фронтовиків, показати патріотичний бойовий дух, масовий героїзм багатонаціонального радянського народу.
 
 

"Мова – духовне багатство народу"

 
  Вашій увазі пропонуємо пам’ятку, присвячену Міжнародному дню рідної мови.
  Цей день був установлений, щоб сприяти визнанню й використанню саме рідної мови, особливо це стосується мов національних меншин.
 
 

Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам’яті людській

 
Путівник «Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам’яті людській» підготовлений до 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
 
Мета видання – висвітлення матеріалів, названих на честь відомого поета, зафіксованих в спорудах (пам’ятники, меморіальні дошки), музеях, адміністративно-територіальних одиницях (населених пунктів, вулиць, площ), науково-громадських та культурно-мистецьких організаціях, грошових знаках, нумізматиці (марки), а також художньо-мистецькими засобами.
 
Матеріал розташований за рубриками. В межах рубрик за алфавітом місцевостей, авторів та назв творів.
 
Путівник має вступ, зміст та довідковий апарат. До довідкового апарату входить: покажчик авторів та назв творів, географічний покажчик країн та місцевостей.

Путівник складено на основі літератури, яка є у фондах бібліотек Деснянської ЦБС, та матеріалів, відображених на web-сайтах Інтернету.
 
Путівник розрахований на бібліотечних фахівців, вчителів,студентів, учнів шкіл та широке коло читачів, які хочуть ближче познайомитися з творчістю людства по вшануванню пам’яті великого Кобзаря.
 
 

"Великий українець – Микола Амосов" (2013)

 
Біобібліографічний нарис  «Великий українець – Микола Амосов» - присвячено 100-річчю від дня народження найвідомішого у світі кардіохірурга, талановитого вченого, основоположника біокібернетики в Україні, письменника Миколи Михайловича Амосова.

           

 

"Джеймс Олдрідж - син свого віку" (2013)

 
 
Бібліографічний покажчик «Джеймс Олдрідж – син свого віку» складено за проектом Центральної бібліотеки № 141 «Підручник +».

 

"Павло Загребельний – патріарх української літератури" (2013)

 
Біобібліографічний нарис «Павло Загребельний – патріарх української літератури» - видання, спрямоване на всебічне висвітлення матеріалів про життя та творчість письменника гострої думки і палкого темпераменту, якого ще за життя визнано одним з найкращих письменників світу ХХ століття.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter