Списки

Сучасна українська дитяча проза


Шановні друзі!
 
Анотований список літератури «Сучасна українська дитяча проза» складений у рамках проекту бібліотеки № 119 для дітей «Маленькі кроки у світ великої літератури».
 
 
 

Ми приходим у світ для любові (2015)

 
Ім'я Ганни Чубач відоме дорослим і дітям всієї України. Авторка більше двадцяти  поетичних збірок і  майже 200  пісень  полонила читачів своєю простотою і чарівністю, при-родністю і справжністю почуттів. Її вірші вражають тонким, лагідним ліризмом. Особливо їй вдаються твори про кохання, материнство, рідну землю.
 
 
 

У дитячих віршах відкриваю себе (2015)

 
Вірші Ганни Чубач вже понад 15 років використовуються як навчальний матеріал у підручниках шкіл України. Вона автор близько 60 книжок для дорослих і дітей, понад 300 ліричних пісень, музичної абетки «Алфавітні усмішки», композитором якої є Олександр Білаш, музичної казки «Пані Киця» та багатьох ілюстрованих оригінальних абеток.

 
 
 

Світ у краплині води (2015)

 
Дорогі шанувальники природи!

Ви, мабуть, здогадуєтеся, що краще всіх про чарівні явища води знає Капітошка, герой мультиплікаційних фільмів. Вода – найпростіша і звична речовина на планеті. Але в той же час вона таїть в собі безліч загадок.   

У цій листівочці Капітошка (по секрету) не тільки розкриє вам деякі цікаві факти про воду, але й порадить, які книги допоможуть відповісти на усі ваші «Чому».

Сподіваємось, що це видання, у рамках проекту «З природою живи в дружбі – буде вона тобі в службі»,  стане в нагоді учням молодшого шкільного віку та їх батькам для самоосвіти і дозвілля.
 
 
 

Подорож у країну дитинства (2015)

 
Шановні діти!
 
Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як неперевершені книги Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української літератури.
 
Будучи досвідченим письменником, Всеволод Зіновійович говорив, що побути дитиною йому завадила Велика Вітчизняна війна, тому й став він дитячим письменником, щоб у творах повертатись у дитинство, догратись, досміятись. На його книжках виросло кілька поколінь, а твори – були визнані золотим фондом дитячої літератури.
 
Вашій увазі представляємо інформаційний список літератури, присвячений видатному українському дитячому письменникові Всеволоду Зіновійовичу Нестайку.

 
 
 

Деснянський район на сторінках преси ( І півріччя 2015 р.)

 
Поточний бібліографічний список  «Деснянський район на сторінках преси» повідомляє про найважливіші статті з періодичних видань, що надійшли в Центральну районну бібліотеку № 141 Деснянської ЦБС протягом  І півріччя 2015 року.
 
 
 

Видатний майстер казки (2015)

 
Юні друзі!
 Пориньте у дивовижний світ чарівних казок найвідомішого казкаря світу - Ганса Крістіана Андерсена.

Приємної подорожі!
 
 
 

Літо з книгою (2015)

 

Літо – чудова пора року, це сміх, посмішки і просто чудовий настрій. А ще літо – це час читати!    

 
Наша бібліотека запрошує своїх читачів провести літо цікаво і пізнавально. Тут на вас чекають зустрічі з книжками, перегляди нових журналів, мульткінозал, спілкування з друзями та однолітками.
 
А для того, щоб ваш відпочинок на канікулах був не тільки приємним, а й корисним ми підготували для вас рекомендаційний список кращої літератури українських письменників.


Матеріал у рекомендаційному списку розташований за алфавітом прізвищ авторів та назв.
 
 
 

Книги-ювіляри 2015 року

Шановні відвідувачі нашої бібліотеки!
 
 
Вашій увазі пропонуємо інформаційний список „Книги-ювіляри 2015 року”, де представлено перелік творів художньої літератури, що стали ювілярами у 2015 році.
 Список містить твори із української та зарубіжної літератури, що є у фонді нашої бібліотеки.
 Матеріал поданий у зворотньому хронологічному порядку.
 Інформаційний список розрахований для учнів 1-9 класів та організаторів дитячого читання.

 

Україна - духовна та інтелектуальна складова Європи (2015)

 
 
Україна - духовна та інтелектуальна складова Європи
 
КАТАЛОГ КНИЖКОВО-ЖУРНАЛЬНОЇ ВИСТАВКИ
 
(за патріотично-культурологічним проектом «Українці в контексті розвитку європейської цивілізації»)
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter