Стульєва, Олена. Як грибів після дощу : кількість МАФів у столиці дратує киян

Стульєва, Олена. Як грибів після дощу : кількість МАФів у столиці дратує киян : [в т. ч. в Деснянському р-ні] // Хрещатик. - 2010. - 16 лип. (№ 100). - С. 3.

 

Як грибів після дощу
Кількість МАФів у столиці дратує киян

Лічити малі архітектурні форми в Києві — справа невдячна, бо однак точної кількості не дізнатися. Проте аналізувати доцільність розміщення їх у столиці часто доводиться самим городянам. Адже саме вони випробовують незручності від такого сусідства. За період з 1.06.10 до 16.07. 10 до міського call-центру надійшло більше 800 заяв з проханням демонтувати малі МАФи.

 
Мешканець вулиці Драгоманова (Дарницький район) Дмитро Саляник скаржиться, що на зеленій зоні прибудинкової території на проспекті Григоренка біля будинку № 25в встановлено кіоск з прийому вторинної сировини. Заважає МАФ і мешканцям вулиці Тростянецької, який власники, за словами заявниці Ірини Костенко, "прилаштували" на автобусній зупинці "Вулиця Вербицького". Жінка розповідає, що в кіоску торгують пивом, тож біля нього збираються п'янички, які шумлять та лаються до четвертої години ранку. ЖБК "Жемчуг" просить розібратися з незаконним розміщенням торговельного намету біля будинку № 12 на вулиці Космонавта Волкова (Деснянський район) перед входом до продмагу. Власники розставили столики зі стільцями, тож покупці споживають слабоалкогольні напої та пиво прямо на очах у мешканців будинку, та ще й з-під поли горілку дістають. За словами мешканців вулиці, дозволів відповідних органів на розміщення намету на прибудинковій території, яку обслуговує ЖБК "Жемчуг", керівництво магазину співробітникам житлової контори не надало, як і роз'яснень. "У Дніпровському районі на вулиці Райдужній на зеленій зоні біля будинку № 11 також встановлено МАФ без дозвільної документації,— скаржиться Юрій Калінчук.— Він функціонує без ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв". Катерина Василишина скаржиться, що на Оболонській набережній навпроти Прирічної, 5 встановлено велику кількість кіосків, що заважає мешканцям сусідніх будинків відпочивати. З неодноразовим проханням демонтувати МАФ з продажу пива на вулиці Маршала Гречка, що займає 100 м2, звертається Валентина Берлін. Світлана Буряк з вулиці Жмеринської (Святошинський район) повідомляє про те, що на розі вулиць Якуба Коласа та Кіпріанова встановлено три кіоски, з яких два працюють у режимі складу, а в третьому торгують слабоалкогольними напоями. Киянка звертається з проханням перевірити дозвільні документи у власників. Не раз до служби 15-51 телефонує Віктор Гордієнко, який мешкає на проспекті Перемоги (Солом'янський район). Він обурений МАФами в підземному переході, що веде від виходу зі станції метро "Шулявська" в бік магазину "Сільпо", бо вони дуже звужують прохід для перехожих та захаращують зливневі стоки. Київська влада планує припинити незаконне встановлення малих архітектурних форм за допомогою кримінального законодавства, що передбачає відповідальність за самовільне захоплення землі. Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, який опікується питанням благоустрою столиці. Він зазначив, що цьогоріч у місті демонтовано 600 МАФів, а нових встановлено 160.

Олена СТУЛЬЄВА "Хрещатик"

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter