Касаткін, Кирило. Міст постане до Євро-2012

Касаткін, Кирило. Міст постане до Євро-2012 : фінансування будівництва Подільсько-Воскресенського мосту буде пріоритетним для "Мостобуду" / Кирило Касаткін // Вечірній Київ. - 2010. - 17 берез. (№ 37). - С. 2.
 
Міст постане до Євро-2012

Фінансування будівництва Подільсько-Воскресенського мосту буде пріоритетним для «Мостобуду»

Кирило Касаткін

kasatkin @ vechirnij.kiev.ua

За повідомленням голови наглядової ради ВАТ «Мостобуд» Володимира Продивуса, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро в Києві стає інфраструктурним об'єктом у переліку підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012, «а, отже, фінансування і цього моста буде пріоритетним».

- Мостовики скучили за нормальною роботою, - зазначив пан Продивус. - Адже вже тривалий час «Мостобуд» будує стратегічні об'єкти власним коштом, оскільки бюджетне фінансування значно відстає від затвердженого в 2004 році графіка. При цьому бума державного боргу зашкалювала за десятки і навіть сотні мільйонів гривень. У таких умовах будівництво мостів постійно перебувало під загрозою зупинки.

ВАТ «Мостобуд» зараз зводить в Україні два мости - у Києві та Запоріжжі. За словами Володимира Продивуса, за умови забезпечення відповідного фінансування можливості компанії дозволяють запустити київський і запорізький мости набагато раніше встановлених термінів. «Якщо фінансування буде ритмічним і в затверджених обсягах, ми готові ще до кінця нинішнього року запустити автомобільний рух у Запоріжжі по одній стороні моста. Враховуючи, що проектом передбачено три смуги руху в кожний бік, муніципальна влада вже на цьому етапі зможе організувати двосторонній рух через Дніпро, а в 2012 році повністю здати об'єкт в експлуатацію», - зазначив він.

Згідно з проектом, протяжність Подільського мостового переходу через Дніпро в Києві становить 7,5 км. Передбачено суміщений 3-смуговий рух автотранспорту в кожному напрямку і поїздів метро Подільсько-Воскресенської лінії Київського метрополітену. Відповідно до Генерального плану розвитку Києва Подільський мостовий перехід стане найбільшим серед існуючих 6 мостів через Дніпро в столиці України. Він поєднає прямим транспортним сполученням правобережну частину міста з Трухановим островом, Оболонню і Воскресенкою, розвантажить інші мости в Києві, зв'яже ще однією лінією метрополітену адміністративний центр міста і Лівий берег. У складі Подільського мостового переходу буде 6 мостів і 4 естакади.

 

 

 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter