Кравчук, Михайло. Пироги пектиме... швець

Кравчук, Михайло. Пироги пектиме... швець : для спорудження метро досвід роботи не обов'язковий? : [тендер на будівництво першої черги лінії метро "Троєщина-Осокорки" від вулиці Милославської до станції "Лівобережна" з електродепо "Троєщина" виграла компанія "Київміськбуд"]  // Голос України. - 2010. - 24 лют. (№ 33). - С. 13.
 
Пироги пектиме... швець

Для спорудження метро досвід роботи не обов'язковий?

Тендер на будівництво першої черги лінії метро «Троещина—Осокорки» від вулиці Милославської до станції «Лівобережна» з електродепо «Троєщина» виграла компанія «Київміськбуд».

Як повідомили в комунальному підприємстві «Київський метрополітен», договір з переможцем буде підписано найближчими днями. Участь у тендері брало також ВАТ «Київметробуд» з ціновою пропозицією 2,231 млрд грн. (із ПДВ), тоді як цінова пропозиція «Київміськбуду» становила 2,541 млрд грн (із ПДВ). . Водночас на засіданні тендерного комітету в грудні 2009 року заступник гендиректора «Київметробуду» Леонід Михалюк заявив, що «Київміськбуд» не має досвіду будівництва метрополітену й не може брати участь у тендері. Пізніше начальник КП «Київський метрополітен» Петро Мірошников повідомив, що не бачить у проведенні тендера порушень, оскільки перша черга лінії метро пройде існуючою лінією швидкісного трамвая, і не буде йти під землю, а такі роботи не потребують досвіду.

Будівництво першої черги метро на лівому березі передбачає прокладення колій підземки від станції «Милославська» до станції «Лівобережна» діючої Святошинсько-Броварської лінії, а також будівництво електродепо «Троєщина». Введення її в експлуатацію передбачено 2019 року.

Михайло КРАВЧУК.

Інформація до роздумів

«Київметробуд» (уміє будувати метро) із ціновою пропозицією 2,231 млрд грн (із ПДВ) програв тендер «Київміськбуду» (метро будувати не вміє), який заявив, що на будівництво піде 2,541 млрд грн (із ПДВ). Очевидно, ситуація для нас зовсім сумна, коли міська влада вважає, що пироги може пекти швець...

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter