Котик, Тетяна. З Троєщини на Сирець - за десять хвилин : маршрут міської електрички подовжили

Котик, Тетяна. З Троєщини на Сирець - за десять хвилин : маршрут міської електрички подовжили // Вечірній Київ. - 2010. - 26 січ. (№ 9). - С. 3.
 
З Троєщини на Сирець - за десять хвилин

Маршрут міської електрички подовжили

Тетяна Котик

info @ vechirnij.kiev. ua

Уже незабаром кияни зможуть діставатися з Борщагівки на Троєщину міською електричкою. Наразі н маршрут подовжили на Сирець. Поїздка триватиме всього десять хвилин. Як пояснив заступник директора з будівництва «Київпастрансу» Володимир Асадчий, щоб нова станція запрацювала, необхідно лише обладнати над платформами накриття і дещо відремонтувати колії. Зупинку «Сирець»

буде розташовано поруч із однойменною станцією метро, а станцію «Борща-гівська» - на проспекті Комарова. На це з цьогорічного міського бюджету планують виділити тридцять мільйонів гривень.

Щодо проміжних зупинок «Зеніт», «Вишгородська» та «Рубежовська»; пан Асадчий пояснив, що спочатку, мабуть, електричка просто минатиме їх. «Ми зробимо техніко-економічне обгрунтування і подумаємо ретельно над цим», - зазначив представник «Київпастрансу».Надалі Південно-Західна залізниця разом з Київською міськдержадміністрацією планують поступове подовження маршруту до станцій «Дарниця» та «Київ-Пасажирський». Таке побажання висловили самі столичні жителі в рамках анкетування, проведеного Південно-Західною залізницею. Коли закінчать будівництво залізнично-автомобільного мосту через Дніпро, міська електричка курсуватиме всім Київським залізничним кільцем. Реалізація ж проекту залежить насамперед від фінансування.

Нагадаємо, міська електричка почала курсувати за маршрутом Троє-щина-Київ-Петрівка 2 вересня минулого року. Та-

кий вид громадського транспорту припав до душі киянам. Дві наявні станції електрички - «Городня» та «Петрівка» - користуються чималим попитом серед них. За словами пана Асадчого, протягом дня за цим маршрутом їздять понад сорок тисяч осіб.

І це - не дивно, адже дістатися з Правого берега на Лівий за сім хвилин - мрія кожного, кому доводиться щодня стояти в пробках, перетинаючи Дніпро. До того ж, вартість проїзду в електричці становить усього 1,7 грн.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter