Коваленко, Аліса. Рейтинг парків очима киян

Коваленко, Аліса. Рейтинг парків очима киян : "Київзененбуд" започатковує акцію з покращення стану центральних парків : [в т. ч. в Деснянському р-ні] // Вечірній Київ. - 2010. - 29 січ. (№ 12). - С. 5.
 
Рейтинг парків очима киян

«Київзеленбуд» започатковує акцію з покращання стану центральних парків

Аліса Коваленко,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Проблему незадовільного стану центральних міських парків «Київзеленбуд» пропонує розв'язувати за допомогою підняття соціальної свідомості жителів столиці. Наразі проходить перший етап акції - соціальне опитування, що має визначити найбільш проблемні парки столиці. Навесні відбудеться другий етап - прибирання Києва разом з киянами. На думку зеленбудівців, ця акція не залишить людей байдужими.

Ще восени минулого року як зазначав міський голова Леонід Черновецький, на поганий стан парків та скверів надходило дуже багато скарг. Наразі в найпопулярніших парках та скверах столиці вже працюють спеціальні мобільні бригади, які реагують на звернення киян та виїжджають на місця. Та, незважаючи на це, частина парків ще залишається в занедбаному стані. Комунальне об'єднання «Київзеленбуд» вирішило розпочати акцію з покращання їх стану під гаслом, що працює в усіх розвинених країнах світу, - «Чисто там, де не смітять».

Днями оприлюднено перші результати опитування щодо оцінки стану центральних парків столиці, проведеного «Київзеленбудом». Воно стало першим етапом акції. За останніми даними підприємства, найгірше жителі Києва оцінюють стан урочища «Наталка» в Оболонському районі, (27% голосів). В Оболонській РДА «Хрещатику» цю інформацію спростовувати не стали, водночас наголосивши, що в парку проводиться реконструкція за інвестиційною угодою з «Київміськбудом», яка наразі призупинена. Саме через це парк, певно, й отримав незадовільну оцінку. Набрали свої негативні відсотки й інші районні парки, які,

на думку киян, потребують прибирання:

13% Святошинський район - парк «Інтернаціональний»

11% Деснянський район - парк «Дружби народів»

12% Дніпровський район - Гідропарк

8% Подільський район - парк «Куренівський»

7% Солом'янський район - парк «Орлятко»

5% Дарницький район - парк «Партизанської слави»

5% Шевченківський район - парк «Володимирська гірка»

4% Печерський район - парк «Маріїнський»

Як зазначили в «Київзеленбуді», саме кияни мають коригувати і визначати для себе найбільш проблемні місця паркових зон у столиці. Опитування триватиме до кінця зими, а після його закінчення буде підбито підсумки та проаналізовано стан парків столиці в різних районах. Продовження ця комплексна акція з концепцією «чистота міста з допомогою киян» отримає в спеціально розроблених програмах, в рамках яких київзеленбудівці будуть проводити заходи з прибирання парків разом з небайдужими жителями міста. До акції також планують залучати представників районних

властей. На думку співробітників КО «Київзеленбуд», такі заходи допоможуть комунальникам стати ближче до людей, а киянам - зрозуміти свою персональну відповідальність, відчути себе господарями міста, а не просто жителями.

До слова, за інформацією заступника голови КМДА Ігоря Добруцького, навесні цього року в разі виділення коштів бюджетом заплановано реконструювати 8-Ю столичних парків, поставити 3000 нових лавок, 1200 нових урн та придбати нову техніку для обрізування дерев і прибирання парків, якої дуже бракує. 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter