20 років потому : [у 1987 році створено районну організацію ветеранів Великої Вітчизняної війни]

20 років потому : [у березні 1987 року у Ватутінському районі було скликано конференцію ветеранів району, на якій було вирішено створити районну організацію ветеранів Великої Вітчизняної війни] // Вісник Деснянської районної ради. - 2007.- трав. (№ 3). - С. 5.
20 років потому

У березні 1987 року у Ватутінському районі було скликано конференцію ветеранів району, на якій було вирішено створити районну організацію ветеранів Великої Вітчизняної війни. З того часу пройшло двадцять років. На конференції було затверджено Статут організації, обрано раду ветеранів та голову

Першим головою ради став Олексій Олексійович Протасов. У жовтні 1991 року на цій посаді його замінив Федір Юхимович Пастушок. 16 червня 2006 року рішенням пленуму організації ветеранів району було обрано Андрія Олександровича Пікалюка.

Протягом 20 років районна ветеранська організація проводила роботу з вирішення найбільш гострих проблем ветеранів. Організація ветеранів району брала активну участь у всіх заходах, пов'язаних із ветеранським рухом, особливо у організації та проведенні Дня Перемоги, ювілейних дат визволення Києва та України від фашистських загарбників, знаменних державних подій. Проводилися мітинги, урочисті збори, зустрічі ветеранів із школярами та студентами, поїздки на Букринський та Лютізький плацдарми, організовувалися екскурсії до Музею Великої Вітчизняної війни.

Ветерани не залишаються осторонь і політичного життя країни. Вони брали участь в пікетуванні Верховної Ради тоді, коли вирішувалися питання соціального захисту ветеранів та відстоювання правди історії про Велику Вітчизняну війну.

Велику роботу провели всі ветеранські осередки району з підготовки та проведення заходів на честь 60-річчя Перемоги. На честь ювілею ветеранам було вручено "Орден Богдана Хмельницького" (330 чол.), орден "За мужність" (342 чол.), медаль "60 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні" (8904 чол.), медаль "60 років визволення України" (350 чол.), медаль "60 років визволення Києва" (210 чол.), медалі "Захисник Вітчизни" (13 тис. чол.), "Битва під Москвою" (10 чол.), "60 років визволення Білорусії" (10 чол.).

Рада організації ветеранів району розуміє відповідальність за захист прав та інтересів ветеранів Великої Вітчизняної війни, посилення турботи за їх життєзабезпечення, що і надалі буде пріоритетним у її діяльності.

Із доповіді голови ради ветеранів району на звітній конференції організації ветеранів району

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter