"Перлина": [під такою назвою в районі діє громадська організація з надання допомоги наркозалежним]

"Перлина": [під такою назвою в районі діє громадська організація з надання допомоги наркозалежним та членам їх родин] // Вісник Деснянської районної ради. - 2007.- № 2(квіт). - С.6.
 
"Перлина"

Під такою назвою в районі діє громадська організація з надання допомоги наркозалежним та членам їх родин

За словами організаторів ця назва з'явилася не просто так. Адже для того, щоб дістати перлину з дна океану треба докласти чимало зусиль. Та коли її дістають, розкривають та обробляють вона стає надзвичайної краси, приносить радість.

На думку інструктора "Перлини" Світлани Грицаєнко кожний, хто звертається за допомогою до організації та стає на облік — це глибоко закопана "перлина", тому працівники намагаються повернути наркозалежних до нормального життя, повернути їм те, що вони за тих чи інших обставин колись втратили.

Світлана Грицаєнко, має середню спеціальну торговельну освіту. Але після того, як почала вірити в Бога, своє покликання вбачає в тому, щоб допомагати людям. Декілька років працювала з безпритульними дітьми, в громадській організації "Перлина" працює з дня заснування.

— Ідея створення нашої організації на основі церкви виникла десять років тому. Нас підтримав пастир церкви Володимир Дзюба і з того часу ми виконуємо нелегку але благородну місію. Не раз до нас зверталися люди, які, образно кажучи, знаходилися на дні суспільства. Вони вже не уявляли свого життя без наркотиків та алкоголю. Сьогодні більшість з них успішні люди, мають власний бізнес, навчаються у вищих навчальних закладах. П'ятеро, наприклад, навчаються в педагогічному інституті ім. Драгоманова — в майбутньому стануть соціальними працівниками, психологами. Переживши одного разу таке нещастя вони вже ніколи не побажають цього іншим і робитимуть все для того, щоб захистити їх від помилок.

—   Доведено, що алкогольна та наркотична залежність передаються генетично. Існують випадки, коли діти алкоголіків з часом теж стають алкоголіками. І це відбувається на генетичному рівні. Що може допомогти в таких випадках, і чи можлива повна відмова ними від вживання цих речовин?

—  Курс реабілітації розрахований на 4 місяці. Звичайно — це дуже невеликий час, і все залежить від бажання людини перш за все. Практика показує, що, як правило, випадків рецидивів не буває.

— Що входить до курсу реабілітації?

— Надання психологічної допомоги. Багато спілкуємося з тими, хто до нас приходить, проявляємо турботу та терпимість, розповідаємо про позитивні приклади. Зміст програми ґрунтується на процесі самопізнання. Адже ще Платон сказав "Пізнай себе і ти пізнаєш світ". Саме думкам присвячено багато вправ. Якщо ми досягаємо контролю над думками, змінюємо їх на позитивне, ми будуємо своє майбутнє. Людина не отримує того, чого не очікує. Для того, щоб свідомість людини була адекватною необхідно постійно корегувати її уявлення про себе. Також до курсу включені відео матеріали та література на тему ВІЛ/СНІДу, заняття на яких ми вчимо наших підопічних виходити із стресових ситуацій, визначаємо їх таланти та покликання; відпочинок у стаціонарному літньому таборі на берегу Дніпра.

Та, звичайно, основою всього реабілітаційного курсу стає віра в Бога, до якої ці люди приходять через свої духовні та фізичні страждання. Адже коли людина відроджується духовно, в неї змінюються цінності та 'пріоритети, відкривається новий зміст життя.

Сьогодні ми змінили своє місце розташування. Гостинно розчинив двері для нас клуб "Ритм" освітньо-культурного центру "Дивосвіт", який знаходиться в приміщенні ЖЕКу № 306 по вул. Беретті, 18.

Ми запрошуємо до нас всіх, хто потребує допомоги.

Наші телефони: 534-49-83, 223-85-94.

 

 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter