Дім, в якому зігріваються серця [про центр обслуговування пенсіонерів]

Дім, в якому зігріваються серця: [про територіальний центр соціального обслуговування одиноких пенсіонерів та інвалідів та спец. буд. для людей похилого віку] // Вісник. – 2001. -  № 1 (квіт.). – С. 8.
 
Дім, в якому зігріваються серця
 

Рівень цивілізованості та розвитку держави визначається її ставленням до дітей та людей похилого віку. Будинок по Будищанській,4 побудовано два роки тому в рамках загальноміської програми "Турбота". Побувавши в ньому розумієш: такі помешкання повинні бути не винятком, а правилом.

Тут не почуєш дитячих голосів та веселого галасу молодіжних компаній. І життя тут протікає в розміреному ритмі, як власне, мабуть, і повинно проходити в будинку, де мешкають тільки люди похилого віку. Завдяки благодійним акціям, що проводяться в цьому будинку зусиллями територіального центру соціального обслуговування одиноких пенсіонерів та інвалідів Ватутінського району, старість цих людей можна назвати безтурботною.

-Всього в цьому будинку проживає 96 чоловік,

серед яких 37 - інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни, інваліди загального захворювання, - говорить в нашій розмові директор територіального центру соціального обслуговування одиноких пенсіонерів та інвалідів Ватутінського району Таміла Павлівна Рогульська. - Всі вони безкоштовно користуються послугами перукарні, бібліотеки, що розташовані у будинку. До їх послуг також медичний пункт, який працює цілодобово і в разі необхідності його

працівники оперативно реагують на будь-який сигнал про допомогу. В ньому встановлено пульт, який з`єднує медсестру з кожною квартирою і навпаки. Достатньо натиснути на кнопку і медсестра одразу ж відреагує на виклик Функціонують в будинку і зал лікувальної фізкультури, масажний кабінет. Раз на день наші мешканці отримують і безкоштовний гарячий обід.

Соціальними працівниками нашого територіального центру обслуговується на дому 27 чоловік За договором їм надається більше 20 послуг, серед яких - приготування їжі, прання, супроводження до поліклініки, придбання необхідних ліків, оформлення субсидій і багато іншого.

Крім цього в разі необхідності транспортуємо мешканців будинку до лікарень, на консультації до медичних закладів, до протезного заводу.

Один раз в три місяці мешканці будинку мають змогу відвідувати наш банк одягу. Організували його завдяки гуманітарній допомозі, яку отримуємо від благодійної німецької організації «Батьківська ініціатива - дітям Чорнобиля».

" Вважаємо, що живемо у раю"

-Живемо в цьому будинку з першого дня. Працювали все своє життя, але розмір наших пенсій невеликий, - говорить в нашій розмові подружжя Заяєвих. - Із задоволенням користуємося тими безкоштовними послугами, які нам тут пропонуються. Ходимо в перукарню, для нас організоване

просто прекрасне медичне обслуговування: маємо можливість в разі необхідності майже кожного дня консультуватися у лікаря. Лікар дуже уважний, взагалі весь персонал тут дуже люб`язний - ніколи не почуєш грубості. Завжди усміхнені обличчя.

Так, по старості нашій вважаємо, що живемо в раю. Ви ж самі бачите квартири дуже гарні, з усіма зручностями, мають прекрасне планування.

До цього жили в іншому районі, здавалося, що в нашому віці буде нелегко звикати до зміни житла, але нам тут все подобається - сам район, його простір. І звичайно, в нашому віці, дуже важливо, що тут все під рукою.

На фото: фасад будинку; в перукарні; після занять в тренажерному залі відчуваєш себе на 10 років молодше; на прогулянці.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter