Дубовик, Ольга. ДАХ ДЛЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ [відкрито перший у Києві притулок для дітей вулиці]

Дубовик, Ольга. Дах для безпритульних : [відкрито перший у Києві притулок для дітей вулиці по вул. Маяковського, 28-в] // Хрещатик. – 1997. – 18 груд. – С. 1, 2 .
 
ДАХ ДЛЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ

Ольга ДУБОВИК

Відкрито перший у Києві притулок для дітей вулиці. Як повідомила на церемонії відкриття міністр у справах сім'ї та молоді Валентина Довженко, в Україні це вже 53 притулок для знедолених дітей. На думку міністра, за попередніми підрахунками кількість таких дітей у нашій молодій державі сягає за 12 тисяч, себто явище набуло ознак соціального за своєю масштабністю. Тому міністерством останнім часом прийнято окрему програму з метою реального протистояння цій проблемі.

Появі такого притулку в столиці сприяли насамперед голова КМДА Олександр Омельченко, управління у справах сім'ї та молоді.

Як розповіли працівники притулку, задовго до його відкриття, знедолені діти з тих, хто ночує на горищах та в підвалах, просили прихистку. Тож навіть цей факт свідчить про масштаби проблеми.

Приміщення по вулиці Маяковського, 28-в добротно відремонтовано для того, щоб цими морозними днями прийняти першу групу дітей. Тут вони матимуть змогу пройти санацію, отримати прихисток хоча б на місяць, одяг, їжу, а також допомогу психолога та юриста. Подальша до ля кожної дитини вирішуватиметься у кожному окремому випадку. Водночас у притулку "влаштовано кілька шкільних кімнат для того, щоб ті з дітей, хто не вміє писати та читати, могли розпочати навчання. Як зазначила Валентина Довженко, у майбутньому слід посилити в законодавчому порядку відповідальність батьків за виховання своїх дітей.

 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter