"Турбота": Комплексна програма на 2006-2010 роки

«Турбота»: Комплексна програма на 2006-2010 роки Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації // Вісник. – 2006. – трав. (№ 6). – С. 6.
 
«Турбота»

Комплексна програма на 2006-2010 роки Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації

1. Здійснювати подальший розвиток районної мережі установ з надання соціальної допомоги шляхом відкриття підрозділів з надання психологічних, медичних, побутових послуг, натуральної та гуманітарної допомоги.

2. Вирішити питання надання безкоштовних послуг юриста, психолога ветеранам війни та праці, інвалідам, малозабезпеченим громадянам. Створити консультаційний центр соціально-психологічної та правової роботи з дітьми.

3. Вирішувати питання про надання додатково до передбачених законодавством України доплат сім'ям з дітьми, щомісячної матеріальної допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим верствам населення, передбачених Міської програмою "Турбота".

4. Здійснювати соціально-профілактичну роботу, соціальний супровід та соціальну реабілітацію, кризових категорій дітей та молоді, кризових сімей та сімей, які виховують дітей-інвалідів.

5. Розробити районні програми запобігання дитячій бездоглядності по роботі з неблагополучними сім'ями "Родина", "Право та діти".

6. Постійно поновлювати банк даних про дітей, які перебувають в складних або надзвичайних життєвих умовах та потребують захисту держави.

7. Продовжувати рейди "Діти вулиці", "Комп'ютер" по перевірці розважальних закладів-місць проведення дітьми дозвілля.

8. Забезпечувати постійний контроль та літнє оздоровлення дітей району з кризових категорій сімей та їх реабілітацію в Медико-оздоровчому, соціально-реабілітаційному центрі Служби у справах неповнолітніх КМДА.

9. Постійно проводити роботу з соціальної адаптації та інтеграції молоді з функціональними обмеженнями та сприяти реалізації комплексу програм соціальної підтримки молоді, зокрема дітей-інвалідів та виділення приміщень для цієї роботи соціальним службам для молоді.

10. Надавати безкоштовні продуктові набори: дітям з малозабезпечених сімей — до Міжнародного захисту дітей, одиноким пенсіонерам — до Дня громадян похилого віку.

11. Розширити практику надання шефської допомоги самотнім престарілим громадянам, інвалідам, ветеранам війни та праці підприємствами, учбовими закладами, комерційними структурами.

12. Підприємствам, організаціям, установам забезпечити виконання чинного законодавства щодо захисту інвалідів, інвалідність яких настала під час роботи на них.

13. Надавати фінансову допомогу районним організаціям які надають соціальні послуги, діяльність яких має соціальну спрямованість.

14. Цілеспрямовано використовувати бюджетні кошти для сплати за лікарські засоби, які відпускаються аптеками району за пільговими рецептами.

15. Сприяти проведенню заходів в рамках Всеукраїнської акції "Милосердя".

Адресна матеріальна допомога

1. Надавати одноразову матеріальну допомогу окремим категоріям малозабезпечених верств населення району та проводити загальнорайонні заходи з нагоди відзначення:

— Нового року та Різдва Христового;

— Міжнародного жіночого дня;

— Дня матері та Міжнародного дня сім'ї;

— Дня аварії на ЧАЕС;

— Дня Перемоги;

— Дня захисту дітей;

— Дня Незалежності України;

— Дня громадян похилого віку;

— Міжнародного дня інвалідів;

— Дня святого Миколая.

2. Забезпечувати виплату щоквартальної матеріальної допомоги мешканцям району, які досягли 100-річного віку та перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення та в управлінні Пенсійного фонду.

3. Надавати матеріальну допомогу учасникам бойових дій, на територіях інших держав, в'язнів концтаборів, та іншим ветеранам війни до визначних дат.

4. Продовжувати роботу з обладнання об'єктів обслуговування інвалідів пандусами та поручнями.

5. Надавати фінансову допомогу для проведення заходів з нагоди відзначення дня працівника соціальної сфери за рахунок програми "Турбота".

6. Забезпечувати безоплатною правовою допомогою малозахищені верстви населення.

7. Сприяти створенню і організації роботи пунктів збирання одягу та розподілу малозабезпеченим сім'ям.

8. Заборонити перепрофілювання та використання приміщень, які належать установам соцзахисту населення під об'єкти, що не мають соціальної спрямованості.

Розвиток . інфраструктури

1. Виділити приміщення для управління праці та соціального захисту населення з усіма підрозділами, для покращення прийому громадян та надання необхідних послуг.

2. Сприяти зміцненню матеріально-технічної бази УП та СЗН шляхом надання приміщень, автотранспорту, сприяти вирішенню питання забезпечення безкоштовним проїздом в міському транспорті соціальних працівників та державних соціальних інспекторів за службовими посвідченнями.

3. Відкрити відділення соціально-медичної реабілітації дітей з ДЦП, розумово відсталих та дітей з ураженням центральної нервової системи та психіки, а також виділити кошти на придбання мікроавтобусів для їх перевезення.

4. Відкрити відділення денного перебування для психічно-хворих громадян при територіальному центрі.

5. Сприяти створенню бази транспортного обслуговування територіальних центрів на лівому березі з обслуговування інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату та поліпшувати якість надання послуг.

6. Закріпити спеціально визначені їдальні за районним територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів, налагодити дієвий контроль за організацією харчування малозабезпечених громадян.

Медичне забезпечення та оздоровлення

1. Забезпечити систематичний нагляд дільничного терапевта, патронажної сестри малозабезпечених верст населення, ветеранів війни та праці.

2. Проводити поглиблений медогляд дітей пільгових категорій (дітей- інвалідів, дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей).

3. Постійно забезпечувати чітку, швидку та невідкладну медичну допомогу інвалідам, ветеранам війни та праці, та малозабезпеченим громадянам.

4. Забезпечувати безкоштовними лікувальними засобами ветеранів війни та праці, інвалідів продовжувати удосконалення організації медикаментозного забезпечення та надання послуг соціально-незахищеним верствам населення.

5. Постійно вирішувати питання забезпечення ветеранів війни слуховими апаратами, штучними кришталиками, кардіостимуляторами, ендопротезами суглобів.

6. Забезпечити цільове фінансування витрат : на забезпечення пільгових категорій громадян слуховими апаратами, зубними протезами, за винятком протезування дорогоцінними металами, металокерамікою.

7. Сприяти забезпеченню інвалідів району засобами реабілітації та пересування.

8. Сприяти забезпеченню оздоровлення ветеранів війни та праці і інвалідів загального захворювання.

9. Удосконалити організацію медикаментозного забезпечення та надання долікарняних послуг людям похилого віку, ветеранам війни та праці через соціальні аптеки та ветеранські відділи в аптеках всіх форм власності.

10. Сприяти забезпеченню санаторно-курортним лікуванням та оздоровленням осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС в т. ч. забезпечення інвалідів 1-ї групи за медичним висновком потребує супроводження.

11. Сприяти оздоровленню дітей-інвалідів в санаторіях матері та дитини відповідного профілю (в т. ч. в санаторіях матері та дитини), які не можуть знаходитись без догляду, разом з одним з батьків. Вивчати потребу в оздоровленні дітей-інвалідів залежно від патології.

Працевлаштування та трудова реабілітація інвалідів та інших малозабезпечених верств населення

1. Надання послуг з працевлаштування усім категоріям населення, в тому числі підліткам з кризових категорій сімей, інвалідам та малозабезпеченим громадянам. .. -і

2. Надання консультацій та інформаційних послуг відповідно до чинного законодавства громадянам, які звертаються до центру зайнятості.

3. Здійснювати бронювання робочих місць на підприємствах, в організаціях та установах для працевлаштування осіб які потребують соціального захисту.

Соціально-побутове та культурне обслуговування

1. Постійно надавати допомогу громадським організаціям інвалідів з центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в проведенні культурно-мистецьких заходів для дітей інвалідів, виставок творчих робіт та проведенні районних фестивалів дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

2. Виділити кошти для придбання мікроавтобуса для центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

3. Передбачити кошти на капітальний і поточний ремонт квартир ветеранам, інвалідам та малозабезпеченим громадянам за їх заявками при наявності фінансування з державного бюджету.

4. Забезпечувати шкільною формою дітей-сиріт, які залишилися без опіки батьків, дітей з малозабезпечених сімей костюмами для випускних вечорів дітей-сиріт загальноосвітніх шкіл району.

5. Продовжувати практику територіального центру з надання послуг по ремонту взуття, одягу, електропобутової техніки малозабезпеченим верствам населення.

6. Проводити районні виставки-продажі товарів для населення разом з підприємствами-виробниками.

7. Контролювати кількість місць в гаражах, кооперативах, біля житлових будинків та на автостоянках для інвалідів, які придбали автомобілі на пільгових умовах та безкоштовно.

8. Передбачити щорічно забезпечення житлом дітей сиріт та пільгові категорії громадян.

9. Передбачити кошти для надання матеріальної допомоги на сплату за оренду приміщень та комунальних послуг ветеранським магазинам.

10. Сприяти встановленню в житлових квартирах малозабезпеченим інвалідам, ветеранам війни та праці, ветеранам воєнних конфліктів, газових плит колонок та лічильників.

11. Надавати необхідну допомогу у заготівлі овочів на зимовий період за замовленням ветеранів війни та праці.

12. В планах розподілу житла передбачити забезпечення житлом дітей сиріт, одиноких матерів з дітьми, інвалідів, ветеранів війни та воєнних конфліктів згідно законодавства України та рішень Київської міської Ради.

13. Передбачити кошти в сумі 100 тис. грн на рік для територіального центру для забезпечення гарячим харчуванням мешканців буд. 4 по вулиці Будищанській.

Інформаційне забезпечення

1. Висвітлювати питання з надання соціальної допомоги населенню, яке потребує підтримки в засобах масової інформації.

2. Виготовляти та розповсюджувати соціальну рекламу по профілактиці негативних явищ серед неповнолітніх. Висвітлювати діяльність Служби у справах неповнолітніх через друковані матеріали, проводити навчальні семінари.

3. Висвітлювати виконання районної комплексної програми "Турбота".

4. Проводити соціально-інформаційні та рекламні заходи з метою популяризації мережі соціальних послуг для сімей, дітей та молоді та утвердження цінностей сімейного життя, толерантного ставлення до наркозалежних, ВІЛ-інфікованих тощо.

 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter