Курінний, В. Троєщинські обнови: [відкрита нова автомагістраль]


Курінний, В. Троєщинські обнови: [відкрита нова автомагістраль] // Хрещатик. – 2004. – 2 листоп. – С. 5.

 
Троєщинські обнови

Київський міський голова Олександр Омельченко відкрив автомагістраль у Деснянському районі столиці, оглянув сучасне хірургічне обладнання в тамтешній поліклініці та посадив на новій алеї тисяча перше дерево
alt
Одразу три радісні події сталися в Деснянському районі столиці наприкінці минулого тижня за участі Київського міського голови Олександра Омельченка. Він відкрив автомагістраль, яка пролягла від вулиці Милославської на масиві Вигурівщина до вулиці Леніна в селі Троєщина, посадив дерево на алеї та оглянув сучасне хірургічне обладнання в тамтешній поліклініці

Вулиці в селі Троєщина не такі широкі, як на однойменному масиві, а тому на них тісно потужним вантажівкам, котрі тут курсують. Через те не раз виникали й дорожньо-транспортні пригоди. Ще рік тому Київський міський голова Олександр Омельченко під час зустрічі з селянами пообіцяв допомогти їм у вирішенні цього питання. І слова свого дотримав.

Добудована магістраль, яку в народі вже назвали “малою кільцевою дорогою” пролягла від перехрестя вулиць Милославської, Лисківської, що на житловому масиві Вигурівщина, до вулиці Леніна в селі Троєщина. Начальник шляхово-експлуатаційного управління Деснянського району Василь Бовсунівський розповів, що дорогу збудували всього за два місяці. На це з міського бюджету було переказано близько 3,5 мільйона гривень. Згодом магістраль подовжиться вулицею Милославською в бік проспекту Маяковського. І тоді “мала кільцева” зможе розвантажити від “фур” та транзитників не тільки селище, а й троєщинський масив. Тим паче, що для цього є всі можливості: вдосталь досвідчених працівників, сучасної техніки вітчизняного й зарубіжного виробництва.

Першим нову дорогу випробував Олександр Омельченко. І зробив це, як завжди, оригінально. Але цього разу проїхав не на автомобілі чи за кермом тролейбуса, а... на велосипеді, який тут-таки позичив у одного з місцевих жителів.

Мер залишився задоволений якістю дороги. І вже за хвилину разом з головою Деснянської райдержадміністрації Віктором Лагою та директором шляхово-експлуатаційного управління Василем Бовсунівським перерізав стрічку — і магістраллю помчали перші авто.

Нехай цей короткий, але вельми потрібний всім відтинок шляху і не має надто важливого стратегічного значення, однак він допоможе і водіям, які рухаються в напрямку столиці та повертаються з неї, і місцевим жителям. А головне те, що ми виконали свої обіцянки, які давали свого часу людям, зауважив столичний мер.

* * *

А на проспекті Маяковського того ж дня відкрили алею — від вулиці Драйзера й до вулиці Беретті.

Зелена зона з’явилася на головній магістралі Троєщини якраз під час осіннього місячника з благоустрою. У жовтні місцеві зеленбудівці разом з товариством “Рембуд-2” та шляховиками проклали тротуари з асфальтобетону та фігурних елементів мощення, встановили 13 опор зовнішнього освітлення. Тут з’явилися також альтанки, лави, урни, дитячий майданчик. Восени висадили квітники, кущі й дерева. Зараз їх тисяча. На все це виділили півмільйона гривень.

Віктор Лага запропонував започаткувати нову традицію: запрошувати в гості відомих людей, аби кожен обов’язково залишив про себе згадку, посадивши на алеї клен, берізку чи тополю. До слова, Олександр Омельченко минулої суботи посадив тут тисяча перше дерево. А потім під звуки вальсу у виконанні духового оркестру він закружляв з місцевою красунею. Поруч з ним танцювали й ветерани Великої Вітчизняної війни. Адже відкриття алеї в районі приурочили до 60-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.

* * *

У суботу Київський міський голова Олександр Омельченко завітав до центральної поліклініки Деснянського району. І ознайомився з німецьким та японським обладнанням для малоінвезійного хірургічного кабінету. Головний лікар Віталій Мохорєв розповів, що за допомогою нової техніки, яка, до речі, коштує майже 250 тисяч доларів, фахівці відтепер зможуть виконувати інтенсивні операції за одну-дві години. А пацієнт перебуватиме в лікарні близько двох діб. Раніше на такі дії витрачали значно більше часу, а потім ще місяць-два на реабілітаційний період.

Супроводжуючи Олександра Олександровича у цих поїздках, мені подумалося: столичний мер неабияку увагу приділяє реалізації в нашому місті соціальної політики, орієнтованої на всіх і кожного.

Віталій КУРІННИЙ “Хрещатик”

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter