Крижанівська, О. Тролейбусний маршрут № 37 на Троєщині подовжено майже на сім кілометрів

Крижанівська, О. Тролейбусний маршрут № 37 на Троєщині подовжено майже на сім кілометрів // Хрещатик. – 2002. – 11 трав. (№ 66).
 
Тролейбусний маршрут № 37 на Троєщині подовжено майже на сім кілометрів

Напередодні Дня Перемоги на житловому масиві Троєщина урочисто відкрили другу чергу тролейбусної лінії № 37, яка пролягла вулицями Драйзера, Радунського та Милославською. Загальна її довжина понад шість з половиною кілометрів. Нагадаю, що першу чергу було пущено до 8 Березня поточного року. Тоді тролейбуси пішли від станції метро “Лісова”, вулицею Жукова, Лісовим проспектом, Братиславською до вулиці Драйзера. Довжина лінії — 13,5 кілометра. Нині на маршруті працюють дев’ять тролейбусів, інтервал руху яких в години “пік” до 25 хвилин. Щоправда, найближчим часом на лінії планується збільшити кількість машин з тим, щоб пасажири чекали тролейбус не довше 12 хвилин.

Київський міський голова Олександр Омельченко розповів, що все оснащення для нової тролейбусної лінії було виготовлено на вітчизняних підприємствах. Так, зокрема, сім тролейбусів для нового маршруту виготовили на київському заводі “Авіант”. Уздовж руху тролейбусів встановлено 400 нових ліхтарів, 200 опор та облаштовано 14 зупинок.

А ще столичний мер зазначив, що тролейбус визнано в світі одним із найчистіших наземних видів транспорту, який має переваги як перед трамваєм, так і перед автобусом. Тому й надає Київ перевагу саме тролейбусам. Так, за словами пана Омельченка, лише торік у столиці було прокладено 40 кілометрів трамвайних ліній, а з початку цього року — вже 20.

Із планів на найближчий час — початок спорудження на Печерську нового тролейбусного маршруту по вулиці Суворова. Крім того, до кінця 2002 року передбачається завершити прокладання близько 50 кілометрів тролейбусної лінії по Великій кільцевій дорозі — зі Святошина через Пирогове, Корчувате, міст Патона з виходом на Куренівку і знову на Святошин.

Оксана КРИЖАНІВСЬКА журналіст

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter