Михайлова, Оксана. Транспортна еволюція

Михайлова, Оксана. Транспортна еволюція : [міська електричка (масив Троєщина - Проспект Возз'єднання) відкриває для киян ще дві станції] // Вечірній Київ. - 2009. - 14 жовт. (№ 133). - С. 3.
 

Транспортна еволюція

Міська електричка відкриває для киян ще дві станції

Оксана Михайлова

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Столичні проекти «Швидкісний трамвай» та «Міська електричка» набирають обертів. Так, уже зараз готується документація для проведення тендера на виконання проектних робіт з будівництва траси швидкісного трамвая від житлового масиву Троещина-Вигурівщина до проспекту Возз'єднання7А, звідти кожен зможе дістатися Правобережжя за допомогою міської електрички.

Узгоджують і коригують ці транспортні проекти КП «Київпастранс» та Південно-Західна залізниця, керівництво якої переконане, що таким чином буде розв'язано вагому соціальну проблему. «Адже міська електричка, як і приміські потяги, - це насамперед соціальна послуга», - зазначив нещодавно перший заступник начальника Головного управління приміських пасажирських перевезень «Укрзалізниці» Олександр Гудков.

Від моменту відкриття можливістю швидко потрапити з Троєщини на Петрівку вже скористались близько

120 тисяч осіб. Як повідомляє КП «Київпастранс», порівняно з початком минулого місяця, середня кількість пасажирів міської електрички зросла вдвічі й щоденно сягає 7 тисяч. Наразі готується до виходу на маршрут ще один електропоїзд (поки що курсують два потяги), розробляється проект додаткових наземних під'їздів до нових станцій. А вже зараз уводяться в дію плани щодо відкриття наступних 2-х станцій міської електрички, виконуються проектні роботи з реконструкції станцій «Сирець», «Борщагівка» та будівництва підходів до них.

Відкриття цих станцій входить у плани створення Північного півкільця міської електрички, яке сполучить станції та платформи «Дарниця», «Київська Русанівка», «Київ-Дніпровський» «Троєщина», «Оболонь», «Київ-Петрівка», «Зеніт», «Вишго-род», «Сирець», «Рубежівська», «Святошин» і «Борщагівська». На другому етапі планується створити Південне півкільце та продовжити маршрут від Дарниці до Борщагівки через «Караваєві дачі», «Протасів Яр» і «Видубичі». Очевидно, що тоді кількість потягів збільшиться.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter