Щербина, Петро. Мер відкрив нові маршрути для тролейбусів з Троєщини



Щербина, Петро. Мер відкрив нові маршрути для тролейбусів з Троєщини до метро "Дарниця" та Ленінградської площі : [21 серпня відкрито нові тролейбусні маршрути №  46 і № 46-к] // Хрещатик. - 2007. - 22 серп. - С. 1.
 
Мер відкрив нові маршрути

для тролейбусів з Троєщини до метро “Дарниця” та Ленінградської площі

alt

Учора Київський міський голова Леонід Черновецький відкрив реконструйований бульвар Перова, після модернізації якого вдвічі збільшилася пропускна спроможність магістрального напрямку Троєщина — Ленінградська площа, а магістраль розширилася на дві смуги.

Збудована на цьому напрямку ділянка тролейбусної лінії від Керченської площі бульваром Перова, проспектом Визволителів, вулицею Будівельників та проспектом Миру до Ленінградської площі з відгалуженням до станції метро “Дарниця” дала змогу прокласти лінію через бульвар Дружби народів, міст імені Патона й пустити тролейбусні маршрути з лівого берега на правий.

Для мешканців Троєщини відкривають два найпотужніших на лівобережжі тролейбусних маршрути: № 46 (від вулиці Милославської до Ленінградської площі) та № 46-к (від Милославської до станції метро “Дарниця”).

— Після відкриття тролейбусних маршрутів удвічі прискориться сполучення між спальним районом Троєщина та Святошинсько-Броварською лінією метрополітену. Крім того, “Київпастранс” додатково організував автобусний маршрут № 58. Авто курсуватимуть від вулиці Сабурова до станції метро “Дорогожичі”, з’єднавши Троєщину з Сирецько-Печерською лінією,— наголосив Леонід Черновецький. Він також зазначив, що міська влада і надалі працюватиме для поліпшення добробуту киян, розвиватиме транспортну мережу міста.


Разом із тим керівник комунальної корпорації “Київавтодор” Георгій Глінський повідомив “Хрещатику”, що вартість реконструкції становить 135 млн грн. Профільні служби використали понад 70 тис. тонн асфальту, висадили більш як 800 дерев і кущів, упорядкували територію, а також відповідно до українських стандартів дорожньо-транспортного руху облаштували 5 підземних пішохідних переходів і один наземний з ліфтом (його встановили на два місяці раніше від запланованого терміну), 12 переходів “зебра”, 650 об’єктів освітлення і понад 340 опор освітлення тощо.

Петро ЩЕРБИНА “Хрещатик”

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter