Телефон на Троєщині. І не тільки : [стала до ладу діючих АТС-530 на 15 тис. номерів]

Телефон на Троєщині. І не тільки : [стала до ладу діючих АТС-530 на 15 тис. номерів] // Хрещатик. - 1994. - 1 лип. - С. 5. // Вечірній Київ. - 1994. - 30 черв. - С. 1.

 
Телефон на Троєщині. І не тільки

Стала до ладу діючих АТС-530. Представник Президента Леонід Косаківський урочисто перерізав стрічку. Скориставшись правом першого дзвоника, він зателефонував на телестудію кабельного телебачення Троєщини і нагадав, що під час недавньої передачі відповідав на запити глядачів — коли і як буде вирішена проблема телефонізації. Тепер можна повідомити, що вона знімається.

Електронна цифрова місцева станція ємкістю 15 тисяч номерів практично задовольнить потреби Троєщини. Це — перший такий об'єкт в системі зв'язку не тільки Києва, а й України. За оцінками фахівців АТС-530 — останнє слово техніки.

Устаткування для неї виготовлено за ліцензією фірми «Сіменс» спільним підприємством МКМ Телеком, яке засноване фірмою «Сіменс», ВО імені Корольова і НПФ «Карат». Невдовзі стануть до ладу АТС такої ж системи на масивах Виноградар і Мостицький.

Загалом же ємкість Київської телефонної мережі зросте на 44 тисячі номерів, що в 2,5 разів перевищує минулорічний приріст.

На знімку: старший електромеханік АТС-530 Олена Сірик на своєму робочому місті.

 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter