Чухліб, Віктор. На Лісовому вчать не гірше, ніж на Хрещатику

Чухліб, Віктор. На Лісовому вчать не гірше, ніж на Хрещатику : [Економіко-правовий ліцей] // Вечірній Київ. – 1999. – 16 січ. – С. 3.
 
На Лісовому вчать не гірше, ніж на Хрещатику

Єкономіко-Правовий ліцей,  що діє у Ватутінському районі Києва, як    навчальний заклад ще зовсім  молодий — вперше свої двері він відчинив у вересні 1997 року. Але за цей час ліцей зарекомендував себе як творчий колектив однодумців, педагогічна діяльність яких спрямована на виявлення і розвиток талановитих та обдарованих дітей, які  мають потяг до знань.

Свою педагогічну роботу викладачі ліцею спрямовують у двох руслах — юридичному та економічному, навчаючи школярів азів юриспруденції та економіки, спеціалістів з яких конче потребує наша молода держава.

Для викладання профільних дисциплін керівництво ліцею залучає відомих фахівців з вищих навчальних закладів, зокрема, ліцей тісно співпрацює з Київським Національним університетом ім. Т. Шевченка, педагогічним університетом ім. М. Драгоманова, Київським торговельно-економічним університетом та багатьма іншими навчальними і науковими закладами столиці. Дуже тісні стосунки склалися в ліцеї із Спілкою поляків України. Мабуть, тому неабиякою популярністю в цьому навчальному закладі користується польська мова, яку разом з англійською, німецькою, французькою, арабською, гінді вивчають ліцеїсти.

Проте в ліцеї не забувають і про своє рідне, українське. Недарма   однією з програмних засад статуту цього навчального закладу є формування в учнів національної самосвідомості, високих духовних якостей та почуттів, готовності до вибору місця в житті.

У ліцеї немало проводиться творчих вечорів, українських вечорниць, народних обрядових свят, в яких разом з учнями активну участь беруть і викладачі, зокрема директорка Валентина Петрівна Гольцова, — авторка концепції створення, діяльності та розвитку ліцею, людина, яка віддає багато творчих сил та педагогічної енергії для втілення в життя ідеї навчального закладу нового типу, яким є цей ліцей.

...З усіх кінців Києва їдуть на Лісовий масив, на вулицю Курчатова, де розташований ліцей, школярі. А це багато про що говорить... Віктор ЧУХЛІБ.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter