Ланчак, К. Творчість без кордонів

Ланчак, К. Творчість без кордонів: [про фестиваль аматорських творчих колективів «Київські околиці»] / /Вісник. – 2005. - №5. – С.8.
 
Творчість без кордонів

Минулорічне починання - фестиваль аматорських художніх колективів "Київські околиці" - продовжено

Ідея проведення фестивалю "Київські околиці" у колективу будинку культури села Троєщина виникла невипадково. Він був продовженням та підтримкою гасла Київського міського голови Олександра Омельченка "Київ - без околиць". Обидва фестивалі підтвердили той факт, що творчість немає ні границь, ні околиць, тому що справжні таланти живуть та дарують нам своє мистецтво всюди.

Концертна програма вразила різноманіттям жанрів, різнобарв'ям творчих виконавських манер, фантастичними костюмами, талантом та артистизмом виконавців всіх вікових категорій.

Вся програма фестивалю була настільки різноманітною, цікавою, і високопрофесійною, що дивлячись на сцену, розумів: культура та творчість дійсно не мають прописки.

Київська дитяча школа мистецтв № 3 завжди вміла дарувати мешканцям та гостям нашого району приємні хвилини відпочинку, врівноважувати стрімкий ритм сучасного життя, влаштовувати свято серед сірих буднів. А чи може бути інакше, якщо в цих стінах працюють справжні самовіддані професіонали, які дарують нашому суспільству все нові і нові молоді таланти. Тому зовсім недивно, що учасники білоруських інструментальних ансамблів "Тамбурин"і"Рондо" обрали для свого виступу саме цей заклад.

Творчий візит даних колективів до Києва планувався вже давно. Директор школи мистецтв - заслужений працівник культури України, депутат районної ради Олена Василівна Рябоконь зробила все можливе, щоб гостям із ближнього зарубіжжя було цікаво і комфортно у нашому місті. Для них були проведені численні екскурсії до музею просто неба "Пирогово", відвідування різних закладів культури.

Усі чотири дні перебування брестських колективів пройшли на високому організаційному рівні, у чому величезна заслуга помічниць директора Тетяни Іванівни Колтунової та Світлани Степанівни Ковалевської. Гостям дуже сподобалася центральна вулиця столиці - славнозвісний Хрещатик. Каштани, що тільки-но починали розквітати, надавали можливість повною мірою насолоджуватися красою Києва, перейматися його весняним настроєм. Білоруси були у захваті від української культури та гостинності. Педагоги, які приїхали з дітьми з цікавістю слухали і спостерігали за процесом виховної роботи у школі мистецтв, їм особливо сподобалося те, що в ній здійснюється синтез всіх видів мистецтва: живопису, хореографії, співу, театральної майстерності. В Бресті, за словами директора брестської музичної школи No1 Олександра Євгеновича Солонінка, подібних шкіл поки що немає.

Наприкінці візиту відбувся дружній концерт ансамблів "Тамбурин", "Рондо" та вихованців школи № З, серед яких була і хореографічна група "Росток".

Ця творча зустріч стала ще одним кроком до зближення двох народів, розвитку та збагачення культурних зв'язків, зміцненню дружби та співробітництва між нашими братськими країнами.

Ксенія Ланчак.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter