Фесенко, Ліліана. Сучасний кінотеатр "Флоренція"

Фесенко, Ліліана. На Троещині відкрився сучасний кінотеатр «Флоренція» // Хрещатик. – 2004. – 10 серп.
 

На Троєщині відкрився сучасний кінотеатр “Флоренція”


А через три роки тут буде прокладено метро
alt

Ще вчора мешканці спальних районів столиці змушені були “по культуру” їздити у центр. А нині на Троєщині відкрився суперсучасний, обладнаний за останнім словом техніки кінотеатр “Флоренція”. Великий зал на 370 місць має екран англійського виробництва завдовжки 15 і заввишки 6,3 метра та звук Dolbi Digital потужністю 12 кіловат. Крісла розгорнуті амфітеатром, отже, зображення рівноцінне з будь-якого місця. А останній ряд “для поцілунків” задумали з особливою “фішкою” — поставили двомісні дивани, щоб закоханих парочок не роз’єднували навіть підлікотники. У світовій практиці за подібні привілеї платять подвійну суму, але у “Флоренції” вони будуть по кишені навіть студентам, бо ціни на квитки від 10 до 30 гривень залежно від сеансу. Дирекція обіцяє, що паркуватимуть авто, працюватиме більярд, два бари і ресторан-піцерія. А прем’єри фільмів відбуватимуться одночасно в центральних кінотеатрах міста.

На презентацію нового кінопалацу завітали мер столиці Олександр Омельченко, начальник Головного управління культури і мистецтв Олександр Биструшкін та голова Деснянської районної адміністрації Віктор Лага. Вони привітали троєщан з подією, а Олександр Биструшкін повідомив, що кінотеатр відкрився завдяки Олександру Омельченку. Однак Олександр Олександрович сказав, що столичний міністр культури його трохи перехвалив. Він, навпаки, почувається винним перед мешканцями лівого берега, адже не так часто тут буває, як у центрі. “Але за останні роки зроблено чимало і для околиць. Настане час, і Троєщину, Голосієве, Біличі не вважатимуть окраїною міста. А для цього вже зроблено перший крок — за три роки з’явиться нова Подільсько-Воскресенська лінія метро. Для її будівництва спеціально виділено 165 мільйонів доларів. І від Троєщини до Подолу можна буде дістатися за 12 хвилин, а в центр за 17.”

Олександр Олександрович також пообіцяв, що у найближчі два роки на лівому березі з’являться цирк і ляльковий театр. А поки що взялися за переобладнання ще одного кінотеатру — “Росія”. Його відкриття передбачають до Дня незалежності 2005-го. Наш мер додав, що для нього лівий і правий береги Києва — то як два крила у птаха, які мають облаштовуватися на рівних. А наостанок порадив встановити у кінозалі кондиціонер.

Для прем’єри господарі “Флоренції” обрали фільм “Король Артур”, який щойно вийшов на світовий екран. Мабуть, тому що в цьому історичному блокбастері англійську державу допомагають збудувати наші предки — сармати, бо саме вони, за задумом авторів, є легендарними рицарями круглого столу.

Ліліана ФЕСЕНКО “Хрещатик”  
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter