Швидченко, Марія. Діти Троєщини вивчатимуть високе мистецтво у красивому палаці

Швидченко, Марія. Діти Троещини вивчатимуть високе мистецтво у красивому палаці : [14 січня 2000 року відкрилася Дитяча школа мистецтв № 7] // Київський вісник. – 2000. – 18 січ. – С. 1.
Діти Троєщини вивчатимуть високе мистецтво у красивому палаці

Марія ШВИДЧЕНКО

спеціально для "КВ-ХХІ"

14 січня у Ватутінському районі столиці нарешті відбулося те, на що так довго чекали усі його мешканці — урочисте відкриття Дитячої школи мистецтв № 7. Очікувана подія й справді трохи затрималась, бо мала бути ще у вересні, на початку навчального року. Та хоч і пізніше, але діти Троєщини отримали не просто школу, а, як сказала голова Ватутінської райдержадміністрації Тетяна Меліхова, справжній храм культури.

Почесну місію урочистого відкриття школи було покладено на мера Києва Олександра Омельченка. Він поздоровив усіх зі святом, побажав успіхів дітям, педагогам, батькам.

Міський голова також додав, що, на жаль, не зміг вчасно виконати обіцянки щодо пуску на Троєщині швидкісного трамваю. Але зробить усе, аби це сталося у ропі нинішньому. Розповів Олександр Олександрович і про перспективи подальшого розвитку столиці.

Михайло Завгородній, голова тресту № 1 "Київміськбуду", силами якого зводився цей красень-палац, подякував за підтримку і допомогу педагогічному колективу і вручив директорові — Володимиру Гаріну символічний ключ від "храму мистецтв". Слова про храм не залишилися просто красивою метафорою. Освятити цю новобудову приїхав настоятель Свято-Троїцького собору отець Дмитро. А коли церковний хор заспівав "Аліллуйя", гадаю, всі присутні відчули, шо у їхньому районі справді сталася неординарна подія.

Потім Олександр Омельченко взяв за руки найменших вихованців і урочисто ввів їх до школи.

Потрапивши усередину, розумієш, що це не просто мистецька школа. Вишуканий інтер'єр, дві актові зали, кафе, місце для відпочинку, світлі і просторі класи. Тут навчатимуться 900 діточок. під керівництвом 80 викладачів зі спеціальною педагогічно-мистецькою освітою. Причому, в одному класі планується вчити 6-7 вихованців, не більше, щоб жодна обдарована дитина не відчула брак уваги до себе.

— Після того, як ми тіснилися в орендованих приміщеннях різних шкіл, — розповідає художник і педагог Тетяна Мисковець, — відкриття цього палацу стало справжнім святом. Тепер ми зможемо краще працювати, створювати нові класи й майстерні, проводитимемо конкурси і фестивалі...

Для почесних гостей, серед яких були також заступник голови столичної держадміністрації Станіслав Сташевський та начальник головного управління культури Києва Олександр Биструшкін, а також для батьків і викладачів діти влаштували цікавий концерт.

Ніщо не могло затьмарити радість новоселів — ні довге очікування будівництва, ні мороз на вулиці, ні пустир навколо школи. Тим більше, що Олександр Олександрович запевнив, що весною, десь у березні—квітні, пустиря вже не буде. На цьому місці посадять дерева і розіб'ють ошатний сквер.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter