Юрчишина, В. Турбота про “лісовичків”

Юрчишина, В. Турбота про “лісовичків”: [понад сто книжок отримала б-ка ім. Ю. Гагаріна від депутата КМР по 27-му виборчому округу М. Поживанова ] // Столиця.- 2002. - 15 листоп. - С. 7.
 
"Турбота про лісовичків"

Понад сто книг отримала дитяча бібліотека ім. Ю. Гагаріна, що на Лісовому масиві, для поповнення власного фонду (нині він сягає позначки 60 тис. примірників) від депутата по 27-у Виборчому округу Михайла Поживанова. Серед подарованої літератури є і власні твори Михайла Олександровича (6 найменувань на екологічну, історичну та соціально-економічну тематику), і найкращі українські сучасні видання Валерія Шевчука, Дмитра Павличка, Павла Загребельного, Ганни Чубач, Оксани Забужко, Василя Шкляра та інших.

Валентина ЮРЧИШИНА

На дружній зустрічі школярів Деснянського району і відвідувачів бібліотеки із заступником Київського міського голови з питань культури і спорту діти дуже просили допомогти їм підручниками із зарубіжної літератури українською мовою, оскільки їх брак не дає змоги ґрунтовно вивчати предмет і готуватися до уроку. Розпитували учні свого гостя і про нинішній стан його літературної роботи, над чим працює та коли планує видати чергову книжку. Михайло Олександрович пообіцяв найближчим часом забезпечити їхні школи та бібліотеку належними підручниками й іншою науково-художньою літературою, оскільки вважає, що книжки — саме те джерело, що об'єднує людей і вчить розуміти світ. Щодо свого наступного видання, поділився з учнями, разом із помічниками збирає матеріали для наступної книжки.

— Це буде розповідь про наше місто, про його історію і сучасне життя, про те, яким бачу Київ у недалекому майбутньому і що потрібно зробити та змінити, аби ще краще відрегулювати в ньому різні сфери та грані людського існування, — зазначив Михайло Поживанов.

До речі, він наголосив, що досить виважено підходить до будь-якої справи, зокрема й до спілкування з дітьми.

— З ними потрібно бути дуже ретельним і вимогливим, бо саме від засвоєних істин у їхній свідомості сьогодні залежать результати їхньої діяльності у майбутньому. Для стимулювання ми запросили наприкінці жовтня в Луна-парк школярів Деснянського району безплатно покататися. Не могли охопити всіх — це майже 2,5 тисячі, але, порадившись із керівниками шкіл, як саме розповсюджувати цю тисячу безплатних квитків на атракціони, вирішили надати квитки школам, де роздали їх насамперед дітям із малозабезпечених сімей, а також тим, хто найкраще вчиться. Як депутат міської ради обіцяю дітям і навесні, у першу неділю весняних канікул, влаштувати таке саме свято в Луна-парку. Найкращі учні матимуть нагоду потрапити в парк і наступного року. Окрім того, нині працюємо над створенням у мікрорайоні дитячих спортивних клубів (футбольного та баскетбольного).

Того ж дня заступник голови, депутат Київради провів також нараду з представниками бібліотечної системи Деснянського району про те, як у рамках міської програми «Столична культура і мистецтво. 2003—2005 роки» працюватимуть районні бібліотеки, акцентуючи увагу на необхідності ремонту бібліотек. Адже вони, окрім двох, розташовані в непристосованих приміщеннях: у житлових будинках, дитячих садочках, гуртожитках. Трапляється, що бібліотечні фонди псуються через комунально-побутові негаразди, затоплення. Аби хоч трохи допомогти бібліотекам фінансами, голова Деснянської районної держадміністрації Віктор Лага виділив 25 тисяч гривень. Начальник відділу культури Ольга Бєлікова повідомила також, що район готується до автоматизації бібліотек разом із центральними бібліотеками міста, розробляючи свій комплексний проект у рамках програми «Столична культура і мистецтво».  
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter