Державне свято з першими особами

Державне свято з першими особами : [до Дня Незалежності святкові програми запропонують усі десять районів Києва (в т. ч. Деснянський р-н)] // Хрещатик. - 2010. - 20 серп. (№ 120). - С. 3

altДля киян, які найбільше державне свято прагнуть відзначати в особливо піднесеній атмосфері разом державними мужами, “Хрещатик” повідомляє перелік офіційних заходів, час та місце проведення

23 серпня — День Державного прапора
09.00 — церемонії підняття Державного прапора України, а також вручення повнолітнім киянам паспортів громадянина України керівництвом КМДА
10.30 — церемонія підняття Президентом України Державного прапора України, вручення державних нагород, паспортів громадян України, концертна програма відбудеться на площі перед Адміністрацією Президента України (вул. Банкова, 11).
12.00-22.00 — святкова концертна програма до Дня Державного прапора України за участю провідних вітчизняних мистецьких колективів (майдан Незалежності)
16.00 — урочистий прийом у Національному центрі ділового та культурного співробітництва “Український дім” за участю Президента України, народних депутатів, дипломатичного корпусу, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадськості

24 серпня — День Незалежності України
09.00 — молитва за Україну за участю Президента України Віктора Януковича (Свято-Успенська Києво-Печерська лавра)
09.00-17.00 — культурно-мистецькі та спортивні заходи для дітей та молоді (вул. Хрещатик, від майдану Незалежності до вул. Б. Хмельницького)
09.30 — покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлові Грушевському за участю керівників держави і міста
10.00 — урочисті заходи до Дня Незалежності України (майдан Незалежності) за участю Президента України.

До Дня Незалежності святкові програми запропонують усі десять районів Києва

У Деснянському районі знаменну дату відзначатимуть з випередженням. Уже 20 серпня о 15.00 на пр-ті Маяковського, 29 відбудеться “Свято Незалежності”. В рамках заходу буде організовано шкільний ярмарок, надаватимуть консультації юристи, педагоги, психологи, соціальні працівники, спеціалісти служби у справах дітей, центру зайнятості та з питань нарахування субсидій. Також там можна буде дізнатися, як працюють районні клуби спорту та дозвілля. А о 16.30 відбудеться церемонія підняття Державного прапора України, покладання квітів та вручення паспортів найкращим учням Деснянського району. А для малечі за участь в іграх та конкурсах підготували безплатне морозиво.

У Подільському районі 23 серпня 2010 року о 9.00 на Контрактовій площі відбудеться церемонія підняття Державного прапора України.

У Святошинському районі 24 серпня о 14.00 розпочнеться свято “Україна з повагою до минулого, з турботою про майбутнє” у парку “Інтернаціональний” на проспекті Леся Курбаса біля кінотеатру “Лейпциг”. У програмі — фольклорний концерт народного хору “Надія”, конкурси, розваги, спортивні змагання, ігротека для дітей, циркова програма від “Арт-Флай”, атракціони з пільгами для дітей.

У Солом’янському районі урочисті заходи заплановано на 14.00. У місцевому парку імені Островського киян привітає голова Солом’янської РДА Іван Сидоров, виступлять місцеві музичні колективи. Передбачено також дискотеку в сквері для всіх вікових категорій до 20 години вечора.

У Шевченківському районі завтра о 9.00 стартує міська молодіжна легкоатлетична Естафета Незалежності та святкові концерти на Майдані.

У Печерському районі 21 серпня о 12.00 відкривається 55-та щорічна міська виставка квітів. 24 серпня о 9.00 за участі перших осіб держави у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбудеться Молитва за Україну. А о 10.00 відкриється літня естрада Центрального парку культури та відпочинку.

В Оболонському районі 24 серпня о 10.00 розпочнеться міська регата з вітрильного спорту серед крейсерських яхт в акваторії Дніпра (старт у затоці Оболонь).

У Дарницькому районі 24 серпня в палаці культури “Дарниця” на вул. Заслонова, 18 відбудеться святковий концерт колективів художньої самодіяльності “Незалежна і єдина наша рідна Україна”, а в Парку воїнів-інтернаціоналістів організують благодійний концерт “Допоможи — це просто” за участю зірок вітчизняної естради.

У Дніпровському районі 21 серпня о 9.00 заплановано урочисте підняття Державного прапора України на майдані біля Дніпровської РДА. Об 11.00 — ритуал покладання квітів до пам’ятника Жінці Великої Вітчизняної війни та кургану Безсмертя. В День Незалежності з 17.00 до 21.00 відбудуться народні гуляння за участю майстрів мистецтв та художніх колективів “Україно мила, ти наш рідний край!”

У Голосіївському районі 23 серпня о 9.00 біля райдержадміністрації буде піднято Державний прапор України, опісля — вручення молоді паспортів. А 24 серпня в парку імені Максима Рильського заплановано ігротеку для дітей. Також на більшості майданчиків проведуть спартакіади для дітей, у бібліотеках району — читання на тему Незалежної України.

Фото Павла ПАЩЕНКА

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter