Ніколаєнко, Руслана. Дерева зітхнуть із полегшенням

Ніколаєнко, Руслана. Дерева зітхнуть із полегшенням : [міська влада запроваджує мораторій на вирубання зелених насаджень у столиці : (створення нового сквера на Троєщині (вул. Драйзера, 32)] // Хрещатик. - 2009. - 10 квіт. (№ 47). - С. 3.

 

Дерева зітхнуть із полегшенням

Міська влада запроваджує мораторій на вирубування зелених насаджень у столиці
alt

До кінця нинішнього року буде проведено інвентаризацію столичних парків та скверів. На цей час, до запровадження єдиного реєстру зелених насаджень, планують ввести мораторій на вирубування дерев та кущів. А найближчими днями столична влада створить новий сквер на житловому масиві Троєщина. Такі плани в столичної влади та комунального об'єднання "Київзеленбуд".


Днями в мерії під головуванням першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької відбулися громадські слухання на тему благоустрою та озеленення міста. В них взяли участь радник Київського міського голови з питань благоустрою та озеленення Ігор Добруцький, представники столичної міськдержадміністрації та громадськості.


Кияни дізналися чимало цікавого. Наприклад, про те, що найближчими днями столична влада створить новий сквер на житловому масиві Троєщина. На вулиці Драйзера, 32 посадять 40 кленів та 20 пірамідальних дубів. Серед киян протягом останніх місяців відбуваються конкурси з благоустрою, покликані сприяти озелененню столиці, зокрема конкурси балконів, "Зелений", "Сади світу" та інші. Загалом торік працівники "Київзеленбуду" посадили 18 тисяч дерев, 63 тисячі чагарників, 16 мільйонів штук квітів.


Як повідомив Ігор Добруцький, у столиці прийнято програму з благоустрою міста до 2012 року, в її рамках до кінця нинішнього року буде проведено інвентаризацію столичних парків та скверів. На цей час, до запровадження єдиного реєстру зелених насаджень, планують ввести мораторій на вирубування дерев та кущів. За словами пана Добруцького, кияни в разі потреби можуть проконсультуватися у фахівців "Київзеленбуду" з питань благоустрою та озеленення прибудинкових територій за телефонами 1551 та 272-40-18.


"Сьогодні комерційні та бізнесові інтереси протистоять київським деревам та квітам,— сказала Ірена Кільчицька.— Ми з прикрістю спостерігаємо, на що перетворився Київ за останніх 5—10 років. Адже для збереження краси міста потрібно зовсім небагато — не зрубувати дерев та не зводити житлових будинків і бізнес-центрів на місцях скверів, парків. За словами пані Кільчицької, протягом двох місяців київська влада доручить столичним підприємствам, зокрема автозаправним станціям і торговельним центрам, озеленити прилеглі території.

Руслана НІКОЛАЄНКО спеціально для "Хрещатика". Фото Павла ПАЩЕНКА

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter