Дороги дочекалися допомоги. Столична влада виділила на ремонт асфальту 101 мільйон грн.

Дороги дочекалися допомоги


Столична влада виділила на ремонт асфальту 101 мільйон гривень
alt

Через снігову й морозну зиму більшість міських магістралей наразі пошкоджено. Зокрема 85 відсотків доріг Києва потребують капітального оновлення. Тільки на середній та дрібний ремонт доріг передбачено 101 млн грн. Наразі шляховики "латають" найбільші ями по місту. З настанням тепла розпочнуть середні й капітальні ремонти. Працюватимуть у цілодобовому режимі.


З настанням весни побільшало роботи у столичних автодорівців. Якщо взимку вони переважно чистили від снігу та льоду міські магістралі, то наразі "латають" проїжджу частину. Адже через сильні опади та морози на окремих ділянках зруйновано дорожнє покриття. З'ясувалося, що ремонтувати автошляхи потрібно в усіх районах Києва. Тому днями роботи вже розпочалися і в центрі міста, і на околицях.


У Шевченківському районі на об'єкти автодорівці вийшли ще у вихідні. Найбільше спецтехніки та робітників учора працювали на вул. Дегтярівській від Нижнього Валу до Мельникова. Як розповів "Хрещатику" головний інженер КП ШЕУ Шевченківського району Олександр Панченко, загалом на цій ділянці потрібно відновити понад 250 кв м площі.


"Маю на увазі насамперед ліквідацію ям,— пояснив він.— Половину із запланованого вже зробили, іншу маємо закінчити сьогодні". Спочатку робітники на дорогах продувають та очищають краї вибоїн, а потім заливають асфальтобетонною сумішшю.


"Загалом на Дегтярівській працюють 12 спеціалістів (6 на підготовчих і 6 на основних роботах) та 6 одиниць техніки,— повідомив Олександр Панченко.— Згодом передислокуємося на вулиці Мельникова та Артема, які не менше постраждали від руйнування".


Нинішнього року на поточний ремонт доріг комунальній корпорації "Київавтодор" буде виділено 101 млн грн. Кошти передбачено лише на дрібний та середній ремонт. Про це учора повідомив "Хрещатику" головний інженер КК "Київавтодор" Василь Мельниченко. Він пояснив, що для кожного типу ремонту визначено терміни експлуатації.


"Так, для поточного ремонту вони становлять від 7 до 10 років,— розповів пан Мельниченко.— Чимало залежить від стану дороги, інтенсивності руху. Гарантійний термін для капітального ремонту — 12 років".
За словами Василя Мельниченка, 101 млн грн вистачить для оновлення дорожнього покриття на 60 відсотків ремонту, норма ж становить 1 млн 335 тис. кв. м на рік. Василь Мельниченко повідомив, що до кінця травня на столичних магістралях вирівняють усі ями. А до листопада шляховики планують замінити верхній шар покриття. Оновлення проїжджої частини передбачено на проспектах Палладіна, Перемоги, Кільцевій дорозі.

Загалом, за словами пана Мельниченка, 85 відсотків доріг Києва потребують капітального ремонту. Майже всі вони відслужили по три терміни гарантійної експлуатації, що становить майже 10 років.


“З початку нинішнього року комунальники вже відремонтували понад 10 тисяч квадратних метрів доріг,— повідомив пан Мельниченко.— Відновлювальні роботи тривають переважно вдень, а коли погодні умови сприятимуть, тобто середньодобова температура підвищиться до 8—10 градусів тепла, шляховики працюватимуть цілодобово. Тоді можна буде використовувати гарячі асфальтобетонні суміші”.
Скільки потрібно буде коштів на рік, фахівці наразі підраховують. За кілька днів вони подаватимуть пропозиції до бюджетної комісії Київради.

пряма мова

Юрій БОНДАР, голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК:
— Стан доріг у місті нині жахливий. Насамперед через складну зиму та недостатню кількість та неналежний рівень ремонтів, здійснених торік улітку. Більшість магістралей “протрималися” завдяки тим роботам, які вдалося виконати ще 2008-го. Тому столичні шляховики мають заявити потрібну суму для капітального, середнього ремонтів у бюджет на 2010 рік. І вже сьогодні треба проводити цю суму через профільні управління транспорту та капітального будівництва.

Цієї весни для киян відремонтують:
Проспект Перемоги Святошинський район
Вулиця Глибочицька Подільський район
Вулиця Васильківська Голосіївський район
Вулиця Дегтярівська Шевченківський район
Вулиця Будівельників Дніпровський район
Вулиця Жукова Деснянський район
Вулиця Братиславська Деснянський район
Вулиця Волгоградська Солом’янський район
Вулиця Бориспільська Дарницький район
Вулиця Механізаторів Солом’янський район
Віталій КУРІННИЙ "Хрещатик". Фото Павла ПАЩЕНКА

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter