Курінний, Віталій. Міська електричка стала популярною у киян

Курінний, Віталій. Міська електричка стала популярною у киян : [насамперед, радіють мешканці одного з найбільших у Києві житлових масивів Троєщина] // Хрещатик. - 2010. - 26 лют. (№ 28). - С. 3.
 
Міська електричка стала популярною у киян


Попри складні погодні умови, економічну нестабільність, рух міської електрички не припиняється. Графік повністю поновили після зимових новорічно-різдвяних “канікул”, коли більшість киян відпочивали та святкували. Городяни гідно оцінили переваги нового виду транспорту, який спільно запровадили столична держадміністрація та керівництво Південно-Західної залізниці. Насамперед радіють мешканці одного з найбільших у Києві житлових масивів Троєщина. Вони потерпали через постійні затори в районі Московського мосту та на під’їздах до станції метро “Петрівка”. Наразі ж дістатися до підземки можна протягом 7 хвилин. Доправляють мешканців до платформи автобусні маршрути № 59, 60, 61. Нагадаємо, що на численні прохання киян рух міської електрички було подовжено. Окрім цього, спільним проектом передбачено подовжити й лінію нового муніципального транспорту, сполучивши станції, якими вже курсують потяги, з Сирцем.


Як повідомили вчора “Хрещатику” в Київській дирекції залізничних перевезень, пасажирським відділом Південно-Західної залізниці з моменту пуску міської електрички, тобто з 2 вересня, вже перевезено 656 тисяч 97 киян. Щомісяця новим видом транспорту подорожує майже 100 тисяч пасажирів, у середньому щодня (крім вихідних) її послугами користуються від 5 до 7 тисяч городян.
Віталій КУРІННИЙ “Хрещатик”. Фото Миколи ТИМЧЕНКА

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter