У Венеції експонуватимуть Троєщину [Ю.Теллер повезе на Бієнале фотографії "спального району" Києва]

У Венеції експонуватимуть Троєщину : [Юрген Теллер повезе на Бієнале фотографії "спального району" Києва] // Україна молода. - 2007. - 28 квіт. - С. 3.
 
У Венеції експонуватимуть Троєщину

Юрген Теллер повезе на Бієнале фотографії «спального району» Києва

У четвер на Троєщині, за Московським мостом, відомий німецький фотограф, сучасна зірка фешн-фотографії Юрген Теллер знімав моделей у дорогих сукнях, розпластаних на весняному троєщинському пороху. Журналісти і фотографи, які знімали, як знімає той, хто робив портрети Елтона Джона, Бйорк, Кейт Мосс, Вікторії і Девіда Бекхемів, Джона Гальяно, Шарлотту Ремплінг, Вів'єн Вествуд, — теж частина візуальної концепції України за Теллером, яку він разом з іншими сучасними художниками представить на 52-й Венеціанській бієнале у рамках українського проекту.

      Юрген, нині мешканець Лондона, у Києві вдруге. У березні він уже знімав українців — вдома — в апартаментах і хрущовках, у клубах, на вулицях, а позавчора зйомкою на Троєщині художник переслідував кілька цілей: показати, як швидко рухається Україна в бік суспільства споживання — ростуть будинки, як гриби, шугають мостом дорогі автівки, пістрявіють біг-борди, і водночас передати колосальну прірву між світом спальних районів і розкішшю центральних. До речі, це абсолютно типова реакція європейців на контрасти в Україні, які ми тут сприймаємо за норму. Знову ж традиційно для іноземця, Теллер похвалив українську доброту, відкритість, гумор і кухню.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter