Кочубей, Олександра. Другий запуск

Кочубей, Олександра. Другий запуск : [у Деснянському районі столиці відновлено будівництво дитячого садка у 24-му мікрарайоні] // Вечірній Київ. - 2010. - 29 верес. (№ 139). - С. 1, 2.
 
Другий запуск

У Деснянському районі столиці відновлено будівництво дитячого садка

Олександра Кочубей

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

З кожним роком у столиці зводиться все більше житлових будинків, виростають нові мікрорайони. Але ж місту необхідно не лише житло - сьогодні кияни відчувають на собі великий дефіцит шкіл та дитсадків. Ефективно розподілити фінансування між закладами освіти, які існують поки лише в проекті, - ось одне з основних завдань міської влади в цьому напрямі.

Забудова Троєщини соціальним житлом сьогодні у Києві відбувається досить активно. Квартири отримують молоді родини, тож навколо висоток все більшає матусь із колясками. А от дитячого садка поряд із домом у 24-му мікрорайоні немає й досі.

- Коли ми отримували житло, запитали, чи будуватимуть тут дитячий садок та школу. Нам відповіли - народжуйте спокійно, все буде. Проте, як бачите, ніяких закладів немає й досі. А щоб потрапити до найближчої школи, дитині треба двічі перетнути проїжджу частину, -розповідає Олена, мати маленької Ганнусі. Дівчинка грається біля свіжопофарбованого паркана - ним обгороджено буд-майданчик. Три роки тут виростали самі бур'яни, навіть уже почали

розкрадати бетонні брили. У 2007 році на цьому місці розпочали будівництво дитячого садка, проте світова фінансова криза зламала всі плани. Другий шанс будівництво отримало цього року.

- За проектом, у цьому закладі зможуть виховуватися 150 дітей, це 8 груп - дві ясельні, дві молодші, дві середні та дві старші. Навіть басейн буде на першому поверсі, - розповів «Вечірці» Олександр Сич, голова правління ВАТ «Бориспільсільбуд», підприємства, що виконує роботи. Замовником будівництва є Деснянська райадміністрація.

Віктор Крохмалюк, заступник голови Деснянської райадміністрації, повідомив нам деякі подробиці.

- Хоча в 2007 році на цей об'єкт було витрачено близько трьох мільйонів гривень, як бачите, весь цей час роботи не велися. І от сьогодні, на доручення першого заступника голови КМДА Олександра Попова, з міського бюджету на цей рік було виділено 1 млн 765 тисяч гривень, аби відновити будівництво. Ще близько 6,6 мільйонів зі свого бюджету вирішила виділити районна влада. Тому до кінця року ми плануємо збудувати каркас, аби взимку продовжувати роботи всередині. Усього ж, вартість об'єкта становить майже 25,5 мільйонів гривень - цифра не така вже й велика, а садочок тут конче потрібний.

Дійсно, за Генпланом у 21, 22, 23,24 мікрорайонах мали збудувати по два дитсадки на 150 місць кожний. Проте дошкільних закладів поки що менше, ніж потрібно. Наступного року на Троєщині планується будівництво ще одного дитсадка, також фінансуватиметеся і проектування школи.

- Перед початком навчального року ми з Олександром Поповим відвідали найбільш проблемні заклади освіти і визначилися, куди слід направити гроші в першу чергу, - зазначила начальник Головного управління освіти і науки КМДА Віра Горюнова. За її словами, в експлуатацію дитсадок введуть 1 вересня наступного року.

Ці терміни підтвердив і перший заступник голови КМДА, прибувши на будмайданчик. «На жаль, будівництво соціальної інфраструктури у столиці відстає від житлового. Та вже наступного навчального року маленькі жителі Троєщини отримають сучасний заклад дошкільної освіти з усім необхідним обладнанням», - запевнив Олександр Попов. Якщо все піде за планом, то наступного вересня маленька Ганнуся стане однією з перших вихованок довгоочікуваного дитячого садка.

        До речі Учора Олександр Попов відвідав також дитячий садок «Сонечко» №222 у Деснянському районі. Тут він привітав вихователів зі святом, що наближається, - Днем працівників освіти. І за допомогою вихованців «Сонечка» посадив декоративну вербу. Цього дня перший заступник глави КМДА також завітав до Деснянської райадміністрації, де урочисто вручив освітянам району особливі відзнаки та подяки від Київського міського голови, а також привітав усіх вчителів із професійним святом.

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter