Кулеха, Іван. Запрацював пост дорожньо-патрульної служби ДАІ "Биківня"

Кулеха, Іван. Запрацював пост дорожньо-патрульної служби ДАІ "Биківня" // Юридичний вісник України. - 2010. - 25-31 груд. (№ 52). - С. 8.
 Запрацював пост дорожньо-патрульної служби ДАІ "Биківня"

Після майже дворічної перерви на виїзді з міста Києва у Броварському напрямку запрацював пост дорожньо-патрульної служби ДАІ "Биківня". Тут робоче місце інспекторів оснащений сучасними експериментальними пошуковими системами "Рубіж" і "Арена".

— Обидва прилади призначені, насамперед, для виявлення автомобілів, водії яких перевищують швидкість або ж знаходяться у розшуку, — розповідає генеральний директор групи компаній "Скіф ЛТД" і "Елект-К", відповідальний за роботу апаратури Валентин Ущенко. — Ще три місяці тому подібні електронні пошукові системи були встановлені в Києві на Столичному шосе. Апаратура має відповідне свідоцтво Метрологічної служби України "Укрмет-ртестстандарт" і внесена до реєстру засобів вимірювальної техніки. За цей час експеримент довів, що прилади є досить надійними, оскільки щодня фіксують від 200 до 600 різних правопорушень на дорозі. Сподіваємося, що наша техніка виправдає себе й на цьому посту, а головне значно полегшить роботу інспекторів ДАІ.

Нагадаємо, у 2005 році пости дорожньо-патрульної служби ДАІ на виїздах та в'їздах у великі міста, в тому числі й "Биківня", були закриті. Пізніше вони знову то відкривалися, то не працювали. Нині ж у ці об'єкти вже вкотре вдихається нове життя.

P.S. А ця інформація, напевне, зацікавить тих водіїв, які звикли за порушення ПДР домовлятися з інспекторами ДАІ, так би мовити, полюбовно. Так от, на цьому та інших постах, де вже чи ще будуть встановлені подібні електронні прилади, у них нічого не вийде, оскільки в пам'яті радара знищити чи підправити зафіксовану документальну інформацію неможливо. Для цього потрібно мати спеціальний доступ у вигляді багатозначного коду, який зберігається у великій таємниці десь у надрах Державного департаменту автомобільної інспекції МВС України. Також уся інформація про порушників зберігається протягом, уявіть собі, 5 років (!) у спеціальній комп'ютерній базі даних.

Уже ближчим часом у базу даних пошукової системи "Рубіж" будуть внесені прізвища всіх злісних порушників ПДР, а також усіх тих, хто колись керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, позбавлений водійських посвідчень чи був причиною створення серйозної дорожньо-транспортної пригоди. Усіх цих rope-водіїв інспектори ДАІ бачитимуть на екранах моніторів, наче перед собою, і в разі повторного серйозного порушення ними ПДР, правоохоронці матимуть усі підстави для прийняття відповідних рішень.

Іван КУЛЕХА.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter