Федорчук, Тетяна. "Флоренція" подарувала свято

Федорчук, Тетяна. "Флоренція" подарувала свято : на Троєщині відбулася благодійна мистецька акція // Вечірній Київ. - 2011. - 8 лют. (№ 18). - С. 3.
 
«Флоренція» подарувала свято


На Троєщині відбулася благодійна мистецька акція
Тетяна Федорчук
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

  Минулого четверга в приміщенні кінотеатру «Флоренція» в Деснянському районі відбулося святкування 120-ліття від дня народження видатного українського поета, громадського діяча Павла Григоровича Тичини, який свого часу був колумністом «Вечірки». Ініціатором заходу став кандидат мистецтвознавства Ярослав Биструшкін. У межах акції було організовано читання лірики Павла Тичини, виступи фольклорних колективів, конкурси та вікторини на тему української мови та літератури.
  Головною подією вечора став подарунок від Ярослава Биструшкіна школам Деснянського району - аудіокнижки з поезією П.Г. Тичини під назвою «Сила й ніжність болю». Ці компакт-диски було вперше передано до київських навчальних
закладів. Організатори акції стверджують: це робиться спеціально для того, аби столичні школярі мали змогу опановувати шкільну програму не лише за паперовими підручниками, а й через живе слово, безпосереднє сприйняття.
  - Передовсім, я дякую своєму батькові - народному артисту України Олександру Биструшкіну, який уклав свою душу й серце у створення цієї ау-діокниги. До Павла Григоровича Тичини він здійснив запис поезій славетних українців - Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Стуса. Я відчуваю велику радість, що завдяки нашій роботі в київських школах діти мають примірники аудіотворів цих велетнів української поезії. На жаль, допомога держави не є достатньою, проте підтримка звичайних киян, митців, освітян дає нам наснагу для подальшої праці, - коментує подію Ярослав Биструшкін.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter