Добруч, Оксана. Ювілейна прокачка


Добруч, Оксана. Ювілейна прокачка : [півстоліття Деснянська водопровідна станція забезпечує частину Києва питною водою] // Хрещатик. - 2011. - 1 лип. (№ 93). - С. 2.
 
Ювілейна прокачка

Півстоліття тому вода з Десни потрапила до квартир киян
alt

Уже півстоліття Деснянська водопровідна станція забезпечує частину Києва питною водою. За цей час розбудувалася й удосконалилася — з 300 тис. м3 води на добу потужність збільшилась удвічі, з’явилися нові цехи та лабораторії.

Цими днями Деснянська водопровідна станція Публічного акціонерного товариства “Акціонерна компанія “Київводоканал” відзначає 50-річний ювілей.

У 1961 році станція мала потужність 300 тис. м3 на добу і складалася з водозабору, насосної водогінної станції першого, другого і третього підйомів, очисної водопровідної станції та хлорного господарства.

У 1972 році було введено в дію другу чергу споруд потужністю 300 тис. м3 з розширенням водозабірного ковша, будівництвом нових насосних та очисних станцій. У 1986 році запрацювали водопровідна та насосна станція “Північна”, реагентне господарство.

Нині ж до складу Деснянської водопровідної станції входять 11 цехів. Середньодобова подача води збільшилась удвічі й становить 600 тис. м3. Проектна потужність — 1 млн 80 тис. м3 на добу.

Хіміко-бактеріологічна лабораторія станції за 76 показниками проводить аналізи якості води на всіх етапах очищення, контролює якість джерела водопостачання річки Десна.

З нагоди урочистої події заслужених працівників за сумлінну працю та відданість справі нагородили почесними грамотами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також подяками голови Київської міської державної адміністрації.

“Деснянська водопровідна станція — життєво важливий об’єкт для нормального функціонування нашої столиці. Якісна питна вода — це запорука повноцінного розвитку міста та здоров’я його мешканців. Я вдячний колективу підприємства за їхню самовіддану працю. Адже, попри труднощі, вода, що надходить у міську мережу з Деснянської станції, відповідає усім нормам”,— сказав голова правління ПАТ “АК “Київводоканал” Валерій Ченчевий.

Оксана ДОБРУЧ “Хрещатик”

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter