Деснянську РДА відвідала делегація з японського міста Убе

Деснянську РДА відвідала делегація з японського міста Убе : [на запрошення ГО чорнобильців Деснянського р-ну "Земляки" прибула делегація ГО "Ендомеме" з нагоди підписання угоди про співробітництво] // Хрещатик. - 2012. - 24 січ. (№ 8). - С. 4.

 

Деснянську РДА відвідала делегація з японського міста Убе

 

У п'ятницю Деснянську РДА відвідала делегація з японського міста Убе, до складу якої увійшли представники ГО "Ендомеме" — президент організації Ецуко Ішикава, журналіст Йосиро Міягоші та перекладач Такаакі Такеучі. Гості прибули до Києва на запрошення ГО чорнобильців Деснянського району "Земляки".

"30 років тому було прийнято рішення про заснування парку Кіото у нашому районі. Це було відразу після підписання угоди про співробітництво і розвиток Києва та культурної столиці Японії,— зазначив перший заступник голови Деснянської РДА Вадим Костюченко.— Тоді у парку було розпочато висадку однієї з найдовших у Європі алеї сакур. Новий крок у розвиток дружніх стосунків буде покладено і завдяки використанню у майбутньому новітніх технологій у будівництві метрополітену на Троєщину, співробітництву у галузі культури та мистецтва".

Нагадаємо, що японська організація "Ендомеме" неодноразово надавала гуманітарну допомогу, дитяче харчування, медичне обладнання та медикаменти київським дитячим лікарням після аварії на Чорнобильській АЕС, за сприяння організації у Японії проходило навчання українських лікарів, відбувався культурний обмін делегаціями.

"Дуже важливо підтримати сьогодні японців, які постраждали від аварії на атомній станції "Фукусіма", особливо дітей,— вважає голова ГО чорнобильців Деснянського району "Земляки" Тамара Красицька.— Один з найближчих заходів — обмін малюнками між дітьми Деснянського району та японськими дітьми, організація виставки у парку Кіото"

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter