У Деснянському районі пройшли навчання з цивільного захист

У Деснянському районі пройшли навчання з цивільного захисту : [навчання проходили на березі Дніпра у районі Московського мосту] // Хрещатик. - 2012. - 27 берез. (№ 42). - С. 4.

 

У Деснянському районі пройшли навчання з цивільного захист

images

Навчання розпочались з того, що черговий оперативної служби Деснянської РДА отримав сигнал про "загрозу" виникнення надзвичайної ситуації у зв'язку з проходженням весняної повені. Протягом 20 хвилин за допомогою смс-повідомлень він передав інформацію керівникам органів управління та сил цивільного захисту, які одразу ж прибули до штабу комісії. Інші етапи навчання проходили на береговій смузі Дніпра у районі Московського мосту. Саме тут при проходженні можливої весняної повені при піднятті рівня води до позначки 800 см виникає загроза підтоплення села Троєщина. На береговій смузі Дніпра, де проходило навчання, було організовано 7 ділянок імітації можливих дій. На ділянках №№ 1, 2, 3 бійці КАРС "Київська служба порятунку" евакуювали некерованого човна з рибалкою, в якого стався серцевий напад, врятували потерпілого на воді та відкачали воду з підтоплених територій; на ділянці № 4 водолаз РВС КП "Плесо" здійснив рятувально-пошукові роботи на воді та льоді; на ділянці № 5 було організовано збірні евакуаційні пункти; на ділянці № 6 КП "ШЕУ" Деснянського району організувало майданчик інженерної техніки для будівництва тимчасових дамб, риття обвідних каналів; на ділянці № 7 — організовано інженерні роботи.


Присутній на навчанні начальник ГУ з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний оцінив дії рятувальників за за п'ятибальною системою на 4 з плюсом

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter