Лисинюк Оксана. У місті запрацював сьомий дозвільний центр

Лисинюк, Оксана. У місці запрацював сьомий дозвільний центр : підприємцям Деснянського району стало простіше отримати всі необхідні документи : [просп. Маяковського, 29] // Хрещатик. - 2012. - 6 квіт. (№ 49). - С. 2.

У місті запрацював сьомий дозвільний центр

Підприємцям Деснянського району стало простіше отримати всі необхідні документи

У Деснянському районі відкрився центр з надання адміністративних послуг. Сьомий із одинадцяти запланованих, які мають діяти в столиці. Розташувався він на першому поверсі Деснянської РДА (просп. Маяковського, 29). Тут мешканці та підприємці району зможуть отримати 77 видів послуг. Як зазначають самі підприємці — це нова сторінка взаємодії влади та бізнесу, який працює в районі.

Особливість цього центру в тому, що поруч з ним в одному приміщенні знаходиться дозвільний центр з надання послуг у сфері господарської діяльності. А це значить, що дозвільні, адміністративні та консультативні послуги з різних питань мешканці Деснянського району зможуть отримати в одному місці. У нововідкритому центрі працюватимуть представники структурних підрозділів та управлінь РДА, державні адміністратори та реєстратори, які надаватимуть 77 послуг мешканцям району. Зауважимо, в центрі також будуть надаватися послуги з реєстрації місця проживання, видачі або переоформлення паспортів, РАГСу та ГУ Державної міграційної служби у м. Києві.

З часом планується, що в штаті таких центрів будуть працювати фахівці міських установ, де виникають чималі черги, наприклад, з Міського бюро технічного обслуговування та інших. До слова, зараз тут створено 38 робочих місць, у майбутньому кількість спеціалістів збільшиться до 50.

Як і в інших центрах, тут працює система електронного запису, яка дозволить уникнути черг та підвищить якість обслуговування населення. “Ми якомога ближче підійшли до вирішення проблем підприємців, які до нас звертаються, й працюватимемо, щоб їх документи належним чином оперативно були опрацьовані”,— зазначає голова Деснянської РДА Віктор Жеребнюк.

Участь у відкритті центру взяла заступник міського голови — секретар Київради Галина Герега. “Ми мріяли про те, щоб кияни отримували необхідні їм документи, не стоячи в довгих чергах, щоб підприємці мали змогу прийти в одне приміщення й отримати ту документацію, яка потрібна в їхній діяльності,— сказала під час відкриття Галина Федорівна.— Люди уже від сьогодні зможуть оцінити якість та ефективність надання послуг. Думаю, мешканці інших районів, де такі центри уже працюють, оцінили й зрозуміли, що це дуже гарна і хороша справа, яка допомагає не тільки звичайним киянам, але й підприємцям, які своєю діяльністю наповнюють міський бюджет”.

Начальник ГУ з питань регуляторної політики та підприємництва Микола Поворозник зазначає, що до Дня Києва планується відкрити дозвільні центри в усіх районах столиці, а з червня розпочнеться робота зі створення єдиної електронної системи документообігу між районними та міським дозвільними центрами

Оксана ЛИСИНЮК “Хрещатик”

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter