У Деснянському районі тривають роботи зі спорудження ротонди “Пантеон пам’яті”

У Деснянському районі тривають роботи зі спорудження ротонди "Пантеон пам'яті" : [ротонда "Пантеон пам'яті" розміститься на центральній алеї меморіального комплексу "Героям Чорнобиля" на перехресті вул. А. Ніколаєва та О. Бальзака] // Хрещатик. - 2012. - 25 квіт. (№ 58). - С. 4. 

  
У Деснянському районі тривають роботи зі спорудження ротонди “Пантеон пам’яті”

Меморіальний комплекс “Героям Чорнобиля”, урочисте відкриття якого відбулося минулого року до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, незабаром поповниться новим архітектурним елементом — ротондою “Пантеон пам’яті”.

Керівництвом “Ватутінськінвестбуд” спільно з представниками Координаційної ради чорнобильських громадських об’єднань відпрацьовано питання архітектурного вигляду ротонди “Пантеон пам’яті”, яка розміститься на центральній алеї меморіального комплексу. Діаметр ротонди — 14 м. По периметру кола розмістяться 15 колон, що символізують країни — колишні республіки СРСР, які брали участь у ліквідації Чорнобильської аварії. В центрі композиції на куполі знаходитиметься скульптура Покрови Божої Матері як символ пам’яті про загиблих ліквідаторів. Скульптура висотою 2,5 м буде розташована на кріпленнях, які зв’язані з 15 колонами монолітним поясом. Висота ротонди — 8 м. Колони матимуть гранітне облицювання, їх верхів’я прикрашатимуть національні герби, символи та орнаменти країн-республік.

В центрі Меморіального комплексу “Героям Чорнобиля” знаходитиметься композиція “Земля”, виконана з броньованого скла. У скляній сфері розташуються прожектори, які освітлюватимуть композицію та фігуру Прометея, відтворюючи образ реактора.

Нагадаємо, постановою уряду від 18 січня 2012 року передбачено фінансування даного об’єкта за рахунок держбюджету на суму 3 млн грн. Роботи з будівництва ІІ-ї та ІІІ-ї черги тривають 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter