Лісова, Марина. Наші діти – талановиті!

Лісова, Марина. Наші діти – талановиті! : [шкільний конкурс «Деснянський – це район, у якому я живу, мені його розвивати» вирішили зробити щорічним] // Нова Троєщина. – 2012. - № 9 (13). – С. 3.  
 

Наші діти - талановиті!

 

  Уже на першому етапі шкільного конкурсу «Деснянський - це район, у якому я живу, мені його розвивати», що стартував наприкінці минулого року, наші діти зробили серйозну заявку на успіх. Нині про це творче змагання говорять учні не лише в Києві, а й по всій Україні, адже про нього вже розповіли й центральні телеканали, і всеукраїнські газети. Однолітки з нетерпінням чекають на мить, коли в друку з'являться роботи переможців.Адже організатори конкурсу - об'єднання громадян «За Троєщину!» - зобов'язалися детально розповісти про авторів найкращих робіт у газетах «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Нова Троєщина», а також на телеканалі «Київ». А це громадське об'єднання, як вже пересвідчилися троєщинці, слів на вітер не кидає й зайвого галасу не здіймає, бо реальними справами переймається...
 Любов до Батьківщини починається, як відомо, з простих речей. Підмурком патріотизму є почуття причетності людини до долі своєї малої батьківщини – рідного дому, двору, вулиці, мікрорайону, знання свого коріння. Добробут старої Європи багато в чому тримається саме на такому ставленні її громадян до своїх витоків. Усе частіше замислюються над цим і в Україні. Бо, як виявляється, більшість наших проблем починаються саме зі ставлення кожного до громадського: починаючи із засмічених вулиць, невлаштованості побуту й закінчуючи ставленням до ближнього свого – сусіда чи колеги по роботі.
 Після розпаду радянської системи патріотичного і духовного виховання у цій сфері на багато років запанувала цілковита тиша.Інтерес, зокрема серед молоді, до особистісного та духовного розвитку вдається потроху відновлювати завдяки небайдужості та подвижництву ентузіастів. І от крок за кроком, від події до події, рівень самосвідомості населення зростає, ситуація починає змінюватися на краще.
 Яскравим прикладом такої ефективної самоорганізації місцевої громади за територіальним принципом стало створене близько року тому об'єднання громадян «За Троєщину!». Спілка небайдужих до долі рідного міста й рідного району однодумців активно «втручається» в усі сфери життя. Переймається роботою комунальних служб міста й благоустроєм територій, наведенням порядку на вулицях і в прибудинкових зонах, проблемами паркування. А прикладом турботи про духовно патріотичне виховання молодого  покоління став щойно завершений творчий конкурс серед школярів Деснянського району.
 Основу формування справжніх патріотів і відповідальних за долю міста громадян закладати потрібно з дитинства. Тож і вирішили «затроєщинці» долучити до розбудови рідного району саме дітей, адже вони у своїх мріях будують власне майбутнє. Так з'явилася ідея провести за підтримки районної влади конкурс «Деснянський - це район, у якому я живу, мені його розвивати».
Вже перший етап конкурсу виявив до себе неабиякий інтерес учнів. По-перше, жодна школа не проігнорувала участі в ньому: всі 47 навчальних закладів Деснянського району надіслали роботи своїх учасників. По-друге, рекордною була й активність наших дітей: із 26 тисяч учнів у творчому змаганні взяли участь 7 тисяч осіб! Саме тому організатори вирішили зробити цей конкурс щорічним.
  Як вже повідомляла «Нова Троєщина», учні мали змогу виявити свої здібності у різних напрямках, адже конкурс мав 10 но мінацій. Нагадаємо, що діти змагалися у вмінні складати вірші, слогани, писати пісні, комусь припало до душі суперництво в дизайнерських проектах, підготовці соціально-економічних планів розвитку власних мікрорайонів або у створенні веб-сторінок для рідної школи. Конкурс проходив у два етапи. Спочатку на рівні шкіл вибрали з найкращих найдо- стойніших, потім роботи оцінювало районне журі. До слова, члени журі, всі як один, переконували нас у тому, що не сподівалися відкрити таку кількість талантів. Наша молодь здатна не лише неординарно мислити, а й переконливо висловлювати свої думки у творчих роботах, кажуть члени журі. На загальне переконання дорослих, дитячі роботи вражали чистотою, справжністю і непідкупною любов'ю до рідної Вітчизни.
 Сьогодні, коли в житті нашої держави й рідного Києва нарешті відбуваються помітні зміни, ніхто не повинен лишатися осторонь. Питання навчання і виховання дітей - ключове серед тих, які нині стоять перед столичною громадою, адже мова йде,насам перед,про наше майбутнє.Саме заради дітей, заради їхнього майбутнього ми живемо й трудимося. Тож саме діти й повинні сказати нам, дорослим, яким бути Деснянському району. Наші діти - талановиті, й наш конкурс стовідсотково переконав у цьому...

 

Марина ЛІСОВА


 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter