Знаменський, Віталій. На Троєщині увіковічили місце, де була підписана Троєщинська унія

Знаменський, Віталій. На Троєщині увіковічили місце, де була підписана Троєщинська унія : [будівництво історико-етнографічного парку, де буде відтворена атмосфера ХІ століття] // Хрещатик. - 2012. - 22 трав. (№ 68). - С. 4. 
 
На Троєщині увіковічили місце, де була підписана Троєщинська унія
 
 Тут в урочистій обстановці було встановлено пам'ятний знак.На Троєщині встановили пам’ятний знак, щоб увіковічити місце, де була підписана Троєщинська унія. Це один із кроків у будівництві в Києві історико-етнографічного парку, в якому будуть реконструйовані будівлі та відтворена атмосфера ХІ століття. Про це сказав народний депутат України, голова ради об’єднання громадян "За Троєщину!" Валерій Борисов, за ініціативи та особистої підтримки якого реалізується цей проект.

Зокрема Валерій Борисов зазначив, що на території парку планується відтворити княже подвір’я, де будуть представлені реконструйовані за історичними свідченнями споруди: гончарня, кузня, конюшня і кінне ристалище, що в поєднанні з шоу-театром дозволить відтворити дух ХІ століття. Кожен відвідувач етнопарку зможе взяти участь в екскурсії-виставі та зануритися в тогочасну епоху.

 Окрім того, Валерій Борисов наголосив, що цей майданчик має стати центром тяжіння для киян, адже тут планується проведення музичних фестивалів, реконструкцій історичних подій, етнографічних і фольклорних свят тощо.

 "Ми переконані, що етнопарк буде цікавим не лише для троєщинців і жителів інших районів Києва, а й для гостей столиці. Це місце приваблюватиме туристів, тут проводитимуться змістовні екскурсії. Адже всім відомий той факт, що саме завдяки підписанню Троєщинської унії між двома братами — Ярославом Мудрим та Мстиславом Чернігівським — припинились міжусобні війни та розпочався період динамічного розвитку Київської Русі саме як державного утворення", — сказав народний депутат України, голова ради об’єднання громадян "За Троєщину!" Валерій Борисов.

 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter