Добруч, Оксана. Нагорода за творчість

Добруч, Оксана. Нагорода за творчість : 75 талановитих дітей столиці отримали стипендії від голови КМДА : [в т. ч. Анжела Коваль, учениця Дитячої школи мистецтв № 7 у Деснянському р-ні] // Хрещатик. - 2012. - 31 трав. (№ 74). - С. 2 : фото. 
 
Нагорода за творчість
75 талановитих дітей столиці отримали стипендії від голови КМДА
 
altУчора голова КМДА Олександр Попов вручив 75 творчих стипендій талановитим дітям — учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів столиці. А саме, переможцям всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Вони грають на різноманітних музичних інструментах, співають, танцюють та малюють. Більшість із них планує інвестувати отримані стипендії у власну творчість.

У столиці вже стало доброю традицією напередодні Міжнародного дня захисту дітей вручати юним талантам стипендії голови КМДА. За 15 років її отримала майже тисяча учнів. Цього року одноразову грошову винагороду в розмірі тисячі гривень отримали 75 вихованців столичних мистецьких закладів віком до 16 років за творчі надбання. Вручив стипендії юним талантам голова КМДА Олександра Попов.

Вітаючи дітей, Олександр Павлович зазначив: “Я дуже радий бачити вас тут, у приміщенні міськдержадміністрації, де вирішуються питання розвитку, перспектив Києва та приймаються важливі рішення. Сьогодні ви тут господарі, адже ви прийшли сюди як переможці. Без сумніву, ви є прикладом для наслідування для однолітків та гордістю батьків, педагогів і усієї столиці. Ви піднімаєте прапор нашого міста, прославляєте його на міжнародній арені. Я хочу побажати, щоб таких успіхів і перемог у вашому житті було якомога більше, щоб ви завжди досягали усього, чого прагнете, а міська влада вам у цьому допомагатиме”.

Цікаво, що з кожним роком талановитих дітей у місті стає все більше. “Минулого року ми вручали лише 55 стипендій — сьогодні ж уже 75. Ці дітки — переможці всеукраїнських та міжнародних конкурсів, й міській владі приємно підтримувати їх та створювати сприятливі умови для розвитку їхніх здібностей”, — сказав Олександр Попов.

Більшість із стипендіатів отримала грошові винагороди від міста вперше, але діти вже мають плани, куди їх витратити. Анжела Коваль, учениця Дитячої школи мистецтв № 7 (Деснянський р-н) кілька років займається живописом. Дівчинка захоплюється малюванням натюрмортів та пейзажів. “Я призер Міжнародного конкурсу “Голос дитини”, який проходив у Росії, — розповідає “Хрещатику” Анжела. — Стипендію від голови КМДА отримую вперше й планую на ці кошти придбати новий мольберт”.
 
alt
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter