У Деснянському районі вшанують пам'ять жертв війни.

У Деснянському районі вшанують пам'ять жертв війни : [з нагоди відзначення Дня скорботи пройде низка заходів, в т. ч. у закладах культури: Центральній районній біб-ці № 141 та біб-ці ім. С. Олійника] // Нова Троєщина. – 2012. - № 12. – С. 1.
 
У ДЕСНЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ВШАНУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ВІЙНИ
22 червня - особливий день. 71 рік тому нашу країну приголомшила звістка про напад фашистської Німеччини, почалася Велика Вітчизняна війна. Для всієї України ці роки стали часом людського горя, страждань і втрат. Мільйони життів наших співвітчизників забрала війна, і тому 22 червня ми відзначаємо як День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні.
У Деснянському районі з , нагоди відзначення Дня скор-боти пройде низка заходів, зокрема, 21 червня об 11.00 у парку «Деснянський» за участю керівництва Деснянської райдержадміністрації, Деснянського районного у м. Києві військового комісаріату, ради ветеранів Деснянського району, Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації, ветеранів, керівників та співробітників управлінь, відділів і служб району відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до Обеліску Слави. Також відбудеться покладання квітів до пам'ятників загиблим воїнам у с. Троєщина.
Крім того, 22 червня керівництво Деснянського району разом з ветеранами району візьме участь у загальнодержавних та міських заходах, передусім, у Ритуалі пам'яті та покладанні квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави.
У закладах освіти району для дітей, що перебувають на відпочинку та оздоровленні у пришкільних таборах з денним перебуванням, протягом червня пройдуть тематичні екскурсії у шкільних краєзнавчих музеях «Навічно в пам'яті народній» та виховні години «Трагічні сторінки Великої Вітчизняної війни».
У закладах культури району заплановані тематичні виставки, зустрічі та бесіди з читачами бібліотек. У бібліотеці Олійника з 19 по 26 червня пройде тематичний захід «Ріка нашої пам'яті», а в Центральній районній бібліотеці №141 з 19 по ЗО червня - виставка «Велика Вітчизняна війна. Ніхто не забутий...».
22 червня у Свято-Троїцько-му соборі пройде молебень за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter